Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 108
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Имаш толкова хубав хемоглобин, че си само за мама на близнаци. Hug

😁😁 много благодаря  Hug

# 106
  • София
Имаш толкова хубав хемоглобин, че си само за мама на близнаци. Hug

😁😁 много благодаря  Hug

Напълно съгласна  Hug То и моя е толкова  Mr. Green Ама е един бонбона. Няма да се оплаквам, радвам се.

Пожелавам ти късмет на пункцията - да извадите хубави яйчица. Не се притеснявай, важно е да си спокойна и положителна  bouquet

# 107
Момичета, ето ме и мен... Толкова служебни ангажименти имах, че беше кошмар този месец. В сряда съм на коментар след неуспешния ни опит през февруари (бързо мина времето), но имам голямо притеснение. От 7 март имам кафяво течение, ту се усилва, ту намалява... Направо е кошмарно! Почти като цикъл, но не е. Такова чудо никога не ми се беше случвало! Надявам се доктора да каже на какво се дължи и да назначи лекарства. Не приемах никакви медикаменти този месец (само фолиева). Да не би прогестерона да е прекалено нисък... Да пускам ли хормони или да чакам до сряда доки да каже?

# 108
  • Бургас
Здравейте, аз отдавна не съм влизала тук. Исках малко да спра да мисля и да почина от несполуките. Миналата година се подложих на второ ИКСИ. Факторът е мъжки, изключително лоша спермограма. Въпреки всичко ужасно много желая да си имам дете от моя мъж. Толкова бях доволна от клиника Надежда, такива условия и отношение... Последният ми опит завърши  с един замразен ембрион. Не последва трансфер, защото се движеше доста бавно и ме увериха, че е по- добре да го замразя. Въпреки всичко до последно бях в София на хотел и чаках всеки ден какво ще ми кажат. Взеха ми кръв, за да направят така нареченото лепило (знам, че не се казва точно така). Всичко това, както и първото ИКСИ си ги платихме ние. Не ме е яд за дадените пари. Всеки се надява, че ще е за хубаво. Голямото ми разочарование дойде сега, когато започвам третото ИКСИ. Имаме заповед от фонда и малко по- леко финансово ще е , освен разходите по пътуванията (от другия край на България сме). Та на сегашния старт разбирам, че тогава мъжът ми не е имал нито един годен сперматозоид. Оплождането е станало с някакъв удължен или продълговат(не знам точно). Ужасно се разстроих. Как никой не ми го каза това? Попитах значи ли това, че ембриончето е нормално. Отговориха, че никой не може да гарантира и ембриолозите трябва да ми кажат. След пункцията всеки ден говорихме по телефона, защо тогава не ме попитаха и не ми обясниха какво се случва. Сега чисто човешки се чудя имам ли сили да го използвам. Егоистично, но ако наистина не е нормално как ще съм сигурна, че детето ще е добре. Нямам сили и да го унищожа, замразено е и ме чака вече 7 месеца. Имал ли е някой такъв проблем? Сигурна съм, че никой не може да вземе решение освен мен, но ми е много мъчно. Толкова по- лесно щеше да ми бъде тогава, просто нямаше да искам да го оплодят и щях да си спестя доста сълзи. Не искам да казвам лошо за клиниката. Има доста специалисти и затова все още съм там. Вярвам на д-р Персенска, но някак остана в мен едно неприятно усещане.

# 109
  • Варна
Здравейте момичета,

извинявам се, че така нахълтвам в темата ви, но имам въпрос, който ме тревожи.

Къде отсядат момичетата, които не са от София и се налага да пътуват? Порових се в интернет, но не намирам хотели около клиниката. Чудя се възможно ли е при наплива от пациенти да няма такива места наблизо.

Предстои ми фетална морфология, а ми се искаше да има къде да отседна наблизо. Не ми се пътува в един ден Варна - София - Варна.

Благодаря  bouquet

# 110
milmi, кой ти каза, че сперматозоидът е бил продълговат или удължен? Обясниха ли ти какво означава това? Нямахте ли спермограма преди опита? Не ви ли дадоха резултатите от нея?
За първи път чувам за такива сперматозоиди, но според мен няма място за притеснение. Ако е бил негоден, нямаше да оплоди яйцеклетката.

# 111
Можете да приложите ПИД, ако имате възможност. Това ще елиминира притеснения за евентуални генетични аномалии. Успех!

# 112
  • Бургас
Персенска ми каза. Видя го в електронното досие. Сякаш и тя не знаеше. Остана изненадана от информацията. Имахме няколко спермограми и все бяха с 1% активни сперматозоиди. Но при самата пункция никой не ми каза, че е нямало никакви. Пък и нали съм спала, поне със съпруга ми да бяха говорили. И аз незнам какво точно е това, но факт е, че не е бил нормален сперматозоид. Мисля при следващото идване в София да говоря с ембриолозите. Просто ми е кофти и вместо сега да се настройвам за този опит, аз си мисля за тези неща и се напрягам. Затова и писах, незнам исках да си споделя с някой в моето положение.
Clear , извини ми, какво е ПИД? Твърде съм блокирала и не мога да го разбера.

# 113
Предимплантационна диагностика - изследва ембриона преди трансфер за евентуални генетични аномалии. Прави се с диагностична цел. Това е съвсем на кратко. Момичетата могат да дадат повече инфо, ние досега не сме я прилагали. Но ско основния ти страх е този, ще го елиминирате.

# 114
ПИД не се ли прилага при риск от генетични аномалии?
Засега проблемът е качеството на сперматозоидите.

milmi, мъжът ти приемал ли е добавки за подобряване СГ?

Писали сме едновременно.
ПИД е най-скъпата процедура, която предлагат в "Надежда" и не бива да се насочва вниманието към нея, без медицински показания.
Герда е много добре запозната с въпроса, вярвам, че ще бъде полезна като намери време.

# 115
  • Бургас
Да, Ортомол. Тогава не му помогна много. Сега пие пак Ортомол, но си взе на своя глава една добавка. Незнам може би на комбинацията от двете, но има малко повишаване на резултатите - подвижността та дори и обема. Пу пу да не уруки, че много ме страх да не се понижат пак.
Това изследване не го знаех и ще попитам в болницата за него. Това е малко успокоение.

# 116
Моето мнение е, че няма достатъчно показания, за да се използва ПИД, като решение на нещо при милми.
Милми, не бива да те безпокои, това че са оплождали с т.нар. продълговат или удължен.
Може да помолиш да  ти  се обясни подробно всичко около предходното оплождане, за съжаление ще ти бъде трудно да игнорираш емоциите.
 Не е нужно лекуващият лекар да се прави на изненадан, защото това руши връзката на доверие между лекар и пациент.
Стресът е много важен фактор за СГ. Успокой тм, разхождай го повече, не му позволявай да се подтиска,
има една добавка на хималая - спимен, тя много помага  за подобряване на спермограмата.

Според мен има нещо, което милми не е  разбрала и се опитва да интерпретира сама. Натовареността на лекуващият лекар не е извинение.

Клер, защо не пуснеш една цитонамазка, за да отхвърлиш възможността това кафяво зацапване да  е от раничка.

Последна редакция: сб, 26 мар 2016, 14:27 от Анонимен

# 117
Това изследване не го знаех и ще попитам в болницата за него. Това е малко успокоение.

Изобщо не е успокоение, по-добре не питай за него. Нуждаете се от разширена спермограма, правена в "Надежда" или друга инвитро клиника  и консултация с  андролог. Той ще изпише добавки, които ще подобрят морфологията и подвижността на сперматозоидите.
А в тази тема се обсъждат точно тези проблеми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=877932;topicrefid=19

Скрит текст:
Моичета, нека преди да пишем нещо да сме много убедени в него, защото като даваме съвети, с които не сме добре запознати, можем да повлияем много лошо на психиката на жена, на която й предстои процедура.

# 118
Съгласна съм с Мохини.
Раазширена спермограма с морфология, но предполагам, че те са я правили. Ние заради диагностиката на ембрионите не искам да ви кажа какви драконовски мерки взимаме за селекция на сперматозоиди и подобряване на спермограма.
 Милми, ако искаш мини през 8ми кабинет, там биолозите в андрологичната лаборатория са много любезни и обясняват много достъпно и ясно всичко.

# 119
  • Бургас
Не искам да се настройвам срещу клиниката или лекаря. Наистина освен чакането понякога всичко мисля си е наред. Миналата година толкова бях развълнувана. Сега вече както писах остава в мен неприятно усещане. Започвам да се замислям какво беше тогава. Имах доста фоликули. При пункията (беше някакъв непознат лекар) ми казаха, че е извадил само 5- 3 негодни и 2 годни. После пък ми казаха, че всъщност годната е една, сега пък този сперматозоид. Седнала съм сега, гледам в нищото и просто се сещам. Може би съм афектирана и затова. Но не, няма да се откажа от Персенска. Не искам и никого да обвинявам. Ще ида в клиниката, ще говоря с когото трябва и ще се успокоя. Благодаря за това, че отговаряте. Някак е по - хубаво да си говоря с хора , които вървят по моя път.
Никога не са ни искали разширена спермограма. Винаги питам и ми казват обикновена.

Общи условия

Активация на акаунт