Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 132
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Clear, и на мен кяза: фемара не, клостил дава по-добри резултати. Правя си планове за лека стимулация веднага след 1-я МЦ след хистерото. Да използвам надраскването на лигавицата.
На мен ми каза, че фемара не действа добре физиологично, иначе той ще бъде първият, който би ми я предписал без да го питам... За клостила знам, че изтънява лигавицата, но аз си правя едни 15мм от раз! На кой ден се започва клостил? Хич не ми се иска пак инжекции...
   клостила се почва пак на 2-3 ден като фемарата,аз тоя месец бях с клостилбегит.

# 556
Първият път показаха отличен шест. ИМа ли момичета, които са правили втори път биопсии?
Кристи, може да сподели повече за повторно правени биопсии.
Някой, може би беше точно Кристи, не каза ли, че всеки път е различно?
Бях цял ден из улиците, затова чак сега се включвам Hug
Не съм лекар и затова нямам право да изказвам вездесъщо мнение, но ще повторя това, което на мен ми каза Стаменов - тялото ти се променя постоянно и само генетичните дадености си остават за цял живот. В тази връзка да, прозорецът този цикъл може да ти е на пети ден, ама след 2 месеца да е на четвърти. Или шести. При мен беше още по-зле - между шести и седми Mr. Green И ако бях лежала на предишната биопсия, щеях да върна пак на пети ден и най-вероятно нямаше да забременея.

Моят съвет е колкото можете повече диагностика ПРЕДИ трансфера, независимо от парите, които са нужни. Аз бих направила биопсия за определяне на прозорец и диагностична  хистероскопия със сигурност, МБ (вкл. плазми и хламидии), листериоза и токсоплазмоза, пълни имунологични. Не казвам, че всичко това ще даде успех, но със сигурност помага.

Стаменов никога не ми предлага допълнителни изследвания, но пък винаги ме подкрепя, когато аз си поискам Laughing Единствено ми се подигра за листериозата и отказа хистеро преди трансфера, защото вече имам една. И понеже не мога сама да си направя такава, пуснах листериоза Laughing

# 557
Благодаря Кисти Hug

# 558
http://www.peticiq.com/142772 Момичета, мо;я ви да прочетете и да подпишете петицията!

# 559
С моя станаха 243... Дано бързо нарастнат и да се пожъне успех! Браво за инициативата!

# 560
  • София
Знаете ли какви изследвания искат преди хистероскопия в Надежда? И трябва ли да ги правя предварително или ги правят на място в деня на манипулацията? Интересува ме искат ли вирусология?
никакви, пускат ги сутринта като те приемат. Половината вирусология също, ама не помня кои точно. Само направление искат.

# 561
"Ние сме група хора, КОЙТО..." несериозно е неграмотно поднесен документ...
Иначе исканията са справедливи (според мен).

# 562
Благодаря, Бамба Simple Smile Това значи ли, че са включени в цената от 500 лв?

# 563
Знаете ли какви изследвания искат преди хистероскопия в Надежда? И трябва ли да ги правя предварително или ги правят на място в деня на манипулацията? Интересува ме искат ли вирусология?

прясно инфо от четвъртък - искаха ми задължително кръвна група (ама имах и лапаро, та не знам дали не е заради него). Имах вирусология на 5 месеца и половина - по телефона ми казаха да я донеса и ако не я харесали, щели да ми пуснат там, била включена в цената.

# 564
Благодаря, Бамба Simple Smile Това значи ли, че са включени в цената от 500 лв?
Да. Носи копие на документ за кръвна група. Дават 30 дни болн.лист

# 565
  • Sofia

прясно инфо от четвъртък - искаха ми задължително кръвна група (ама имах и лапаро, та не знам дали не е заради него). Имах вирусология на 5 месеца и половина - по телефона ми казаха да я донеса и ако не я харесали, щели да ми пуснат там, била включена в цената.

На мен също ми искаха кръвна група, но ми казаха да я пусна поне 4 дни по-рано понеже пращали кръвта на друго място и им е необходимо поне 2 дни да върнат резултата. Иначе кръвната група не влизаше в цената (28 лв.) а другите изследвания сутринта ми ги направиха при приема и не плащах за тях, бяха включени. Simple Smile

# 566
  • София
Забравих кр. Група, ама аз си имам пусната там та затова.  Rolling Eyes
Искат я и нея.

По великден някой да е питал дали работят?

# 567
Имунолозите почиват със сигурност. За другите не знам.

# 568
Ели, Бамба, Ина, благодаря:-) Аз имам кръвна група от лапарото преди 2 години, ще им я нося.

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 11:35 от GERy@K

# 569
И аз съм с две ръце за петицията (без значение колко грамотно е написана - аз толкова се развълнувах, че не ми направи нищо друго впечатление, освен текста).
Всички искания са справедливи, разбира се, но най-много ме кефи, че е включено искане за финансиране и на ин витро с донорски - разбира се, защото лично ме вълнува този въпрос. Винаги съм се чудила защо не ни финансират - ние да не сме хора от втора ръка, ега ти...
Ако е заради възрастта - аз съм на 37г, не ми работят яйчниците от 2г. Има и по-млади жени от мен с такъв проблем!

Общи условия

Активация на акаунт