Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 022
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Магнолия, аз преди опита сама реших да отида и да си направя Имунилогия, нова. Бях правила след второто абразио, не беше зле, но въпреки това реших преди опита задължително да пусна. Тогава нямах отклонения, но имунилозите препоръчаха контрола при + тест. Направих контролата след теста и имах отклонения. Препоръчаха плацентарни в 7 седмица ( за тях 7-а седмица е 6+ 2/3 дни). т.е. първото посещение при имунолозите в повечето случаи си го самоназначаваме, а след това те самите определят дали и кога да се повтарят изследвания.

# 691
Мagnollia, ако доктора не ти препоръчва защо държиш да се набутваш при имунолозите?
аз изкарах цяла бременност без тяхната помощ, много добре ми се отрази, най-вече на финансовата стабилност.
при тях който отиде все е с диагноза  Rolling Eyes
Подкрепям! Баялдисах, бактисах и какви още чуждизми да употребя не знам...но до гуша ми дойде все нещо да изследвам и все цената да е от 90 до 260лв за изследване при имунолозите. Факт е, че те ми помогнаха много, но финансово вече издъхваме..Взех да усещам, че те пределно добре знаят,че в някой случаи няма нужда от толкова чести плацентарни и другите- за прееклампсия, но все си изследват. Например, последния път питах Пенкова за това С3, което при мен е над нормата и тя ми каза- Ами да, при бременност винаги е висок. Е, защо го изследваме, Боже Господи, питам аз?!?!? А NKT - при мен винаги е над нормата и последния път се изтърваха да ми кажат, че то се асоциира с Автоимунно заболяване! Е, добре, за какво тогава го изследвам, като аз си имам автоимунно?!?!Май там е кръг, от който има излизане чак като родим.

# 692
  • гр.София
Шакира, забравила си освен изследванията да споменеш и вливките, които вече са мнооооого сериозно перо Mr. Green

На мен ми е любопитно има ли някоя мама, на която плацетарните молекули са й в норма?

# 693
Е, какво да ги споменавам, като вие ги знаете колко струват. Аз даже прибегнах към по-евтиния вариант, като постоянно се обвинявах, че не съм избрала най-доброто..Слава Богу, че и Имуновенина помага, не само Октагама. Но за него съм сигурна, че ми трябва. Докато за тия всякакви изследваниийца, дето си ги измислят от.... верно си мисля, че не всички са толкова необходими.

Моите плацентарни са в норма. Е защо пак ги искат?!?!

# 694
Аз май няма да ходя при имунолозите. За какво като резултатите бяха добри?
Биопсия за прозорец мисля да си прося, ако няма изместване друго ще мисля. Персенска дали и на мен ще каже, че само Стаменов я прави?

# 695
Момичета благодаря ви и по-специално на Шакира  bouquet ! Двоумях се между това дали ме претупват или аз съм безотговорна  newsm78 Тукощо спрях да се притеснявам, че никой не ме е пращал при имунолозите и не ми назначават изследвания на плацентарни молекули.

# 696
  • София
прееклампсия в 10 седмица на мен ми звучи странно  Rolling Eyes
аз спрях да уважавам мнението не имуноложките откак изсипах един джоб пари и накрая ми казаха- ами да, то това може и от една хрема да излезе от норми  Close
забелязвам, че лекарите , които проследяват бременностите отбиват въпросите за тия работи като просто препращат към имунолозите. явно така им е казано. пък аз много вярвам на тяхното мнение, особено на д-р Михова.

# 697
Права е Бамбито, на мен лично д-р Михова ми каза когато исках да пускам това изследване, че безсмислено, защото жена в напреднала бременност се изследвала, резултатите и отлични. Прибрала се спокойна в града си и след 2 седмици родила, така че сами си правете изводите колко са достоверни.

# 698
Дааа, те все пак работят и за клиниката - нали пари трябва да влизат - изследвания, вливки, пък ти ако щеш отказвай, ако щеш се притесявай какво ще стане ако не ги направиш Rolling Eyes

# 699
Cristi, Пънче, моля ви посъветвайте ме момичета, както и другите с плацентарните молекули( изследвани): днес ми излязоха плацентарните, правени в 6г.с+ 2 дни: hPLGF 5.63 (реф. 6,8-70,3); sFLtl 307.08 (ref. 483-1463). Препоръчва се максимална доза прогестеронов препарат за г.с. Аз в момента съм на Кринон, по един вечер. Понеже мъжа ми взе резултатите днес е помолил една акушерка да пита Цветков какъв прогестерон и по колко да пия- той е включил Дуфастон 2*1. На мен това ми се струва малко и се чудя дали да не сменя Кринона с Утрогестан (2/3 * 3) или да увелича Кринона  newsm78
Освен прогестерона си имам и други екстри- Отново Октагам 5+ Зарзио 3 дни всеки ден, после през ден и контрола в 9 г.с.  ooooh!
p.s. Моля ви момичета, в случай че въпросите ми не са за тук, а за някоя друга тема каже те ми  bouquet
Много благодаря за успокоението Simple Smile Имунолозите са казали че не могат да дадът съвет за дозата и вида на прогестерона. Ами да, ще направя и Кринона на 2 пъти, а в Петък съм на преглед и тогава ще питам доктора.  Още веднъж благодаря
Аз увеличих Кринона на 2х1. Имунолозите отказаха да се обвържат с "какво е максимум доза прогестерон, защото не били гинеколози", но ако било на тяхна преценка да съм взимала само Дуфастон Rolling Eyes. Михова деликатно намекна, че няма смисъл, защото плацентата си ми е добре. Стаменов директно каза, че се занимавам с глупости и че "как да ти говоря за максимум прогестеронов препарат, като според мен такъв не ти трябва?!". И така...

В момента съм на НИЩО, защото МБ показа гъби и ги лекувам. След това ще си изразходя това, което имам като Кринон и ще забравя за прогестерона.

Магнолия, не знам какво да ти кажа...от една страна и аз смятам, че е безумен разход на пари, време и нерви. От друга обаче, толкова зор да забременея, че в момента съм съгласна да харча колкото е нужно, за да добутам до края. Страх лозе пази Tired Няма лекар, който да ти назначи имунологични, преди един или повтарящи се аборти. Ако обаче искаш по-голяма сигурност и финансите не са ти проблем, си прецени дали си заслужава, за теб самата.

# 700
Здравейте,момичета!
Предстои ми ЗЕТ и днес ми се обадиха от клиниката да ми кажат, че д-р Стаменов ще отсъства и д-р Тихомирова ще ме прегледа . Притеснява ме прехвърлянето към друг лекар,без да са ме попитали дали искам да си сменям лекаря.
Незнам дали да си отменя опита.Притеснява ме кой ще ми постави PBMC и кой ще ми прави трансфера.Моля ви ако имате някакви впечатления и информация да споделите.

# 701
Дидче, за коя дата ти е преглед?

# 702
В събота - 16.04.

# 703
PBMC taka ili inache veche ne go postavq d-r Stamenov Simple Smile

# 704
Не знам обаче правилно ли е  РВМС да го поставя акушерка и на нея да й асистира санитарката, която преди това  ми е слагала калцуни на краката  и с тия ръце да подава спекулумите.
 Каква е информацията, до кога ще отсъства д-р Стаменов, че трябвало да си запазвам час за него?

Общи условия

Активация на акаунт