Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 031
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Леле Бамбаа..ти си голям герой! Как намираш времето, как издържаш психически неуморно всеки месец да продължаваш да пробваш! Шапка ти свалям! А и колко средства трябват...не ми се мисли..Добре де защо не  включиш една лека стимулацийка? Какви са ти съображенията? Успех ти пожелавам! Всеки сам решава по кой път да върви, но ти си героиня, ей Богу!

# 676
  • София
Cristi, Пънче, моля ви посъветвайте ме момичета, както и другите с плацентарните молекули( изследвани): днес ми излязоха плацентарните, правени в 6г.с+ 2 дни: hPLGF 5.63 (реф. 6,8-70,3); sFLtl 307.08 (ref. 483-1463). Препоръчва се максимална доза прогестеронов препарат за г.с. Аз в момента съм на Кринон, по един вечер. Понеже мъжа ми взе резултатите днес е помолил една акушерка да пита Цветков какъв прогестерон и по колко да пия- той е включил Дуфастон 2*1. На мен това ми се струва малко и се чудя дали да не сменя Кринона с Утрогестан (2/3 * 3) или да увелича Кринона  newsm78
Освен прогестерона си имам и други екстри- Отново Октагам 5+ Зарзио 3 дни всеки ден, после през ден и контрола в 9 г.с.  ooooh!
p.s. Моля ви момичета, в случай че въпросите ми не са за тук, а за някоя друга тема каже те ми  bouquet

# 677
  • В сърцето на любимия човек
Cristi, Пънче, моля ви посъветвайте ме момичета, както и другите с плацентарните молекули( изследвани): днес ми излязоха плацентарните, правени в 6г.с+ 2 дни: hPLGF 5.63 (реф. 6,8-70,3); sFLtl 307.08 (ref. 483-1463). Препоръчва се максимална доза прогестеронов препарат за г.с. Аз в момента съм на Кринон, по един вечер. Понеже мъжа ми взе резултатите днес е помолил една акушерка да пита Цветков какъв прогестерон и по колко да пия- той е включил Дуфастон 2*1. На мен това ми се струва малко и се чудя дали да не сменя Кринона с Утрогестан (2/3 * 3) или да увелича Кринона  newsm78
Освен прогестерона си имам и други екстри- Отново Октагам 5+ Зарзио 3 дни всеки ден, после през ден и контрола в 9 г.с.  ooooh!
p.s. Моля ви момичета, в случай че въпросите ми не са за тук, а за някоя друга тема каже те ми  bouquet
Няма да се плашиш, ще ги вдигнат. Аз сега бях на същата терапия - Зарзио за 3дни всеки ден, а после през ден + вливка Октагам (тя е за втората молекула) + максимална доза прогестерон + Ортомол натал. На мен д-р Христов ми включи отново и аспирин протект, за да увеличи кръвотока към матката. Моята втора контрола беше както при теб - след две седмици и плацентарните се бяха вдигнали двойно. Пак бяха малко под долна граница, но на ръба да влязат в норма.
Аз бих увеличила и Кринона на 2*1, освен Дуфастона, но най-добре се обади на Цветков и го попитай дали е съгласен.

ПП: обади се между 12 и 13ч на имунолозите и се консултирай и с тях. По това време д-р Пенкова отговаря на въпроси на пациенти по телефона.

# 678
  • София
Много благодаря за успокоението Simple Smile Имунолозите са казали че не могат да дадът съвет за дозата и вида на прогестерона. Ами да, ще направя и Кринона на 2 пъти, а в Петък съм на преглед и тогава ще питам доктора.  Още веднъж благодаря

# 679
  • София
Леле Бамбаа..ти си голям герой! Как намираш времето, как издържаш психически неуморно всеки месец да продължаваш да пробваш! Шапка ти свалям! А и колко средства трябват...не ми се мисли..Добре де защо не  включиш една лека стимулацийка? Какви са ти съображенията? Успех ти пожелавам! Всеки сам решава по кой път да върви, но ти си героиня, ей Богу!
пробвахме стимулации, все леки, че нямаме финанси за по-силни, резултата не е по-различен от напълно ец, затова решихме че няма смисъл.
то и по-силните пак са с подобен ефект.
за финансите е сложно, добре че засега имам късмета да работя за прилична заплата и добре че са измислили кредитните карти  Crazy

# 680
А след пункция, може ли да се изследва Прогестерон?

# 681
А след пункция, може ли да се изследва Прогестерон?
Аз не бих го изследвала след пункция, ако нямам прогестрронова терапия. Срещала съм мнения, че заради самата пункция жълтото тяло не функционира с обичайния си обем.

Невена - и при мен АГ лекарите определиха дозата на прогестерона, но ако имаш въпроси за самите молекули и кога да е вливката, звънни им, винаги са любезни и обясняват.
Скрит текст:
На мен и предния път и двете молекули ми бяха ниски, но д-р Персенска прецени, че няма на къде да ми вдига повече прогестерона. Аз съм на Зарзио от началото на стимулацията, на инжекции прогестерон и бях на Утрогестан 2*2.. След вторите имунологични, които излязоха още по-ниски, д-р Персенска и д-р Христов прецениха, че могат да ми увеличат Утрогестана на. 2*3 и да включат АП. Според мен именно аспирина, заедно с ударната доза Зарзио вдигнаха молекулите, защото промяната в прогестерона, в моя случай според мен, е минимална.
Срещала съм мнения на пациентки на д-р Сигридов, според който именно хепариновата терапия успява да повлияе на плацентарните молекули. Не съм лекар и не съм компетентна да коментирам подобно твърдение, но не пречи да се консултираш с д-р Цветков по въпроса.

# 682
Мерси Пънче, и аз подозирах нещо такова.

# 683
идва ми да се гръмна  #2gunfire в неделя (2 дена преди датата на цикъла) чхг 24, днес (2 дена по-късно на датата на цикъла) чхг е 26...възможно ли е да е извънматочна? На спешния ми казаха да си чакам цикъл и толкова. Притеснявам се  ooooh!

усещам постоянни придърпвания ту отдясно (силнички), ту отляво

# 684
  • София
идва ми да се гръмна  #2gunfire в неделя (2 дена преди датата на цикъла) чхг 24, днес (2 дена по-късно на датата на цикъла) чхг е 26...възможно ли е да е извънматочна? На спешния ми казаха да си чакам цикъл и толкова. Притеснявам се  ooooh!

усещам постоянни придърпвания ту отдясно (силнички), ту отляво

Много невъзможно. Макар да не е изключено. По-скоро е имало имплантация за кратко и сега се изчиства.  Ти защо си пуснала чхг?

Момичета аз съм 8 г. с. Но не съм изследвала тези плацентарни молекули. Как се изследват? Кръв ли се дава или по друг начин. Ако е само кръв мога да си пусна днес като ходя да ми боцнат Зарзиото и утре да ги види доктор Стаменов.  Ако разбирам правилно трябва да са към горната граница, така ли?

# 685
Беше време да спирам дуфастона и реших да направя тест, защото ме заболяха гърдите по никое време. Имах 2 положителни Престо и отидох да направя кръвен...и така...днес спирам дуфастона

# 686
Магнолия - отиди при имунолозите, те ги назначават. Пробите се обработвали в понеделник и четвъртък,реьултатите излизат вечерта или на другия ден.
Не е добре и да са високи молекулите, тогава показвали друг проблем

# 687
пробвахме стимулации, все леки, че нямаме финанси за по-силни, резултата не е по-различен от напълно ец, затова решихме че няма смисъл.
то и по-силните пак са с подобен ефект.
за финансите е сложно, добре че засега имам късмета да работя за прилична заплата и добре че са измислили кредитните карти  Crazy

Бамба и ние сме така. Предния месец пробвахме на естествен цикъл без никаква стимулация. Извадихме една хубава яйцеклетка, но не се оплоди. Този месец сме с лека стимулация от 2 ден от цикъла гонал 250 еденици за 5 дни вчера на прегледа се установи, че имам само два фоликула и те са малки доктора ми каза да продължа с клостилбегит 3Х1 до петък и ме вика на преглед. Да се надяваме, че ще нарастнат до тогава.

# 688
  • София
Пънче Благодаря.  А кои са добрите нива на тези молекули? Вие ли вземате решение да отидете при имунолозите  или доктора ви ги назначава? Аз до сега не съм правила нито едно имунологично изследване. Не знам защо. newsm78

# 689
  • София
ох, аз имам много пункции вече, отдавна спрях да ги броя, може и да са 40, може и 50.
на мъжа ми биолозите му казали последния път, че държи рекорда при тях за най-дълго досие  Crazy

Мagnollia, ако доктора не ти препоръчва защо държиш да се набутваш при имунолозите?
аз изкарах цяла бременност без тяхната помощ, много добре ми се отрази, най-вече на финансовата стабилност.
при тях който отиде все е с диагноза  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт