Студенти в UK- 6

• 115 322
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
  • my own world....
Постъпково за заема и общежитието със срокове, моля Simple Smile

Съвсем съм спряла!

Ох парите ....  Sick

# 61
Постъпково за заема и общежитието със срокове, моля Simple Smile

Съвсем съм спряла!

Ох парите ....  Sick

За общежитие - веднага, за заема- май, юни и по-нататък, но ако всичко е ясно, няма какво да чакате (за Англия това)

# 62
Здравейте отново! Може ли някой да ми сподели има ли впечатление, да е чул нещичко за Birmingham City и университета в  Coventry. По-точно се касае за специалността право. Ще Ви бъда много благодарна.
Ние кандидатстваме право и криминология,но първо желание ни е Ланкастър,а второ Бирмингам сити.Какво точно се интересувате за тези унита.

# 63
Здравейте отново! Може ли някой да ми сподели има ли впечатление, да е чул нещичко за Birmingham City и университета в  Coventry. По-точно се касае за специалността право. Ще Ви бъда много благодарна.
Ние кандидатстваме право и криминология,но първо желание ни е Ланкастър,а второ Бирмингам сити.Какво точно се интересувате за тези унита.
Ние също кандидатствахме в Ланкастър, както и в Рединг, Нюкасъл, Кент и Стратклайд. Имаме оферта от всички, и то изпълними. И сега в един момент, каза, че отива на Ucas Extra, и то отказва на всички точно заради Бирмингам сити и Ковънтри. И искам да разбера дали си струва.Примерно вас с какво ви спечели Бирмингам сити, просто искам да "сондирам" мнение. И ако не е  проява на прекалено любопитство каква оферта имате от Бирмингам сити? Много ще съм Ви задължена.

# 64
Irenaria, правилно ли разбирам, че иска да отиде на Extra и да смени добри университети за Birmingham City?  Shocked
Не за University of Birmingham?
Защо?  Shocked Като има оферти от Ланкастър, Стратклайд и Нюкасъл защо иска да се забие там?

# 65
cool_witch, правилно си разбрала. Да, забива се там, но проблема ни е "сърдечен", така, че нищо не мога да нправя. Ето, събирам информация, мнения и това е положението. Не мога да я разубедя. по-скоро говори за Ковънтри, но все тая. Казва, че за нея било по-важно магистратурата, и иска в такъв унивеситет да покаже отличен успех за бакалавърско ниво, и после магистратура в престижен университет. Но причината е, както казах "емоционална".

# 66
Магистратурата изобщо не е важна. Или да кажа по-меко - не е толкова важна. Голяма част от децата изобщо не записват магистратура или го правят на доста по-късен етап.
Емоционалните проблеми са временни. Ако утре приключат - какво? А "емоцията" какво би жертвала за нея?
Тя ще излезе с огромен дълг от посредствен университет - това мисли ли го?
Не се отказвай да направиш всичко по силите си, за да я разубедиш.

# 67
Абсолютно си права, както и аз напълно споделям мнението ти, иначе не бих се терзала толкова. И поварвай ми, колко много се боря. Но въобще не ме слуша. То всичките приказки, които изприказвам не стигат до нея. Но трябва да намеря начин, ако ли не, ще си "бере плодовете" сама, благодарение на решението си.

# 68
  • Варна
Само да вметна ,че Ланкастър-Бирмингам с Мегабъс е 2.5 часа път и ако се купят предварително билети , са около 3 паунда на посока. Идея давам за преговори между мама Irenaria и девойката   Wink

# 69
  • София
Irenaria,мога само да ти съчувствам, направо бих откачила, ако ми сервират такова нещо.  Crazy
Все пак нали вие ще трябва да я издържате, ако не сте съгласни да плащате куп пари, за да учи в посредствен университет... Сребърна паричка дава супер идея, опитайте да преговаряте.
Ох, няма ли най-после да излязат от пубертета! ooooh!

# 70
Ние също кандидатствахме в Ланкастър, както и в Рединг, Нюкасъл, Кент и Стратклайд. Имаме оферта от всички, и то изпълними. И сега в един момент, каза, че отива на Ucas Extra, и то отказва на всички точно заради Бирмингам сити и Ковънтри. И искам да разбера дали си струва.Примерно вас с какво ви спечели Бирмингам сити, просто искам да "сондирам" мнение. И ако не е  проява на прекалено любопитство каква оферта имате от Бирмингам сити? Много ще съм Ви задължена.
От Бирмингам сити и от Ковънтри Офертите бяха за диплома 5 ,а сертификат 6.5. Наистина и аз се чудя защо деца с възможности се насочват към Ковънтри.Явно има много желаещи,вчера са имали презентации и са предлагали нови стипендии и какво ли още не.дано да съм ти била полезна,ако имаш въпроси пиши.

# 71
  • UK
Irenaria, направих я същата глупост, когато кандидатствах навремето, още се чудя къде ми е бил акъла, въпреки, че успях да се прехвърля. Не си заслужава, казвам ти го като човек, който също не искаше да излезе от пубертета и да погледне трезво на нещата. Ако човек може да си го позволи, трябва да се стреми към най-доброто, не да се задоволява с посредственото. В посредствен университет шансът да се окажеш сред посредствени личности без особени амбиции и желание за оправия, е доста голям, което мен лично ме подтискаше и депресираше.

# 72
  • UK
Irenaria, както ти е казала cool_witch, твърде рано е да се мисли и обмисля магистратура на този етап, защото през трите години в университета кой знае накъде ще я затегли живота. Щерка ти трябва да разчита на това да завърши добра, уважавана школа, с която да изпъкне пред работодателите.

Ако се интересува от право, по мои наблюдения, малко прависти държат магистър, освен ако не искат да стават академици. Това е вярно за повечето специалности, включително и хуманитарните.

Аз живея в Нюкасъл и съм готова поне един крак да заложа, че и правната школа, и градът са много по-впечатляващи и вдъхновяващи от Ковънтри, това като мое мнение само. Simple Smile Бирмингам е друга бира, много хора го описват като най-подтискащия град във Великобритания, според мен не е толкова зле, но не бих отишла доброволно да живея там. Ако трябва да избира от университети в Бирмингам, нека поне се насочи към University of Birmingham, който според много хора е една от малкото позитивни точки на града, а не към Birmingham City. Това кой университет си завършил е важно при търсенето на работа, аз го разбирам чак сега в края на учението си.

За твое успокоение, ако в крайна сметка реши след една година, че не й харесва, или ако пък страстите се разсъхнат, винаги може да смени университета. Ако пък вземе че много й хареса - няма проблем. От всеки си зависи да си намери мястото и много добре зная, че е трудно да прецениш като си в България. Може би едно от нейните места е Ковънтри или Бирмингам. Не губи надежда Simple Smile

# 73
Irenaria, звучи ужасно. Примери колко това е грешно има много, като идея, ако има приятели, които според теб биха въздействали в правилната посока, защото не опиташ и този фронт?Simple Smile

# 74
Благодаря на всички за подкрепата и съветите. Каквото е по силите ми ще се опитам да направя. Ако ли не се получи, знае ли човек...., един ден ще си намери и тя мястото в живота, колкото и клиширано да звучи. Важното е да се чувства удовлетворена. Ще споделя до къде сме стигнали. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт