Студенти в UK- 6

• 115 073
  • 763
  •   1
Отговори
# 750
Само дето тя пита кога ще й потвърдят, след като е изпълнила офертата. Не кога ще получи оферти.
Хайде, вадете боба  hahaha

Мартина, с тази диплома шансовете ви са големи във всички избрани университети. Последните години само Глазгоу се гаври с оферти за 6.00, а той не е в плановете ви. Ако мотивационното писмо ги впечатли, шансовете са големи. Затова в него НЕ трябва да се включват благотворителни дейности, участие в олимпиади и състезания, които нямат нищо общо с желаната специалност. То трябва да убеждава, че кандидатът е подходящ, ще учи с амбиция и знае какво иска. Няма нужда от перчене. А и изброяването на подобни дейности показва, че не знае какво да напише по същество и ги използва за пълнеж - писмото е с точно определена дължина.
Благодаря!  bouquet

# 751
  • Варна
Здравейте на всички!Тази година завърших и ми предстои кандидатстване.Понеже в последния момент стана ясно,че ще имам възможност да уча в чужбина изпуснах сроковете и реших да кандидатствам сега за догодина.Ще се явявам на Ielts декември месец.Въпросът ми е дали ако изпълнявам всичко от офертата ще ми потвърдят ли по-рано понеже на някои приятелки им потвърждават чак сега.Също така мисля да отида на курс за подготовка по формата на Ielts,ако може да ми препоръчате курс...видях,че от едланта има курсове  , които били добри ако може да дадете мнение.Благодаря предварително!

Хммм, имам бегли наблюдения, че на завършили предходни години кандидати / с вече съществуващи дипломи / им дават по-бързо оферти и понякога изискванията / офертите са занижени, спрямо такива на кандидати, завършващи в годината на кандидатстване. Тъй, че е напълно възможно да потвърдят по-бързо, а и офертата да е съобразена с дипломата, ако университетът реши ,че ви иска   Peace

# 752
Благодаря на всички за отговорите!  Peace

# 753
Не е вярно това, да не се пише за участие в благотворителни дейности. Дори някои университети ценят повече участия в социално ориентирани дейности - участие в БЧК курсове и акции, кампании за събиране на пари за болни деца и др. Оставете децата сами да си напишат мотивационните писма - те най-добре знаят какво и как да го напишат  Simple Smile

# 754
Не е вярно това, да не се пише за участие в благотворителни дейности. Дори някои университети ценят повече участия в социално ориентирани дейности - участие в БЧК курсове и акции, кампании за събиране на пари за болни деца и др. Оставете децата сами да си напишат мотивационните писма - те най-добре знаят какво и как да го напишат  Simple Smile
Така ли? Кои универсиети го ценят?

# 755
Не е вярно това, да не се пише за участие в благотворителни дейности. Дори някои университети ценят повече участия в социално ориентирани дейности - участие в БЧК курсове и акции, кампании за събиране на пари за болни деца и др. Оставете децата сами да си напишат мотивационните писма - те най-добре знаят какво и как да го напишат  Simple Smile
Само не разбрах, как тези дейности биха спомогнали на желаещ за обучение в ИТ сферата и как биха го мотивирали?

# 756
Не е вярно това, да не се пише за участие в благотворителни дейности. Дори някои университети ценят повече участия в социално ориентирани дейности - участие в БЧК курсове и акции, кампании за събиране на пари за болни деца и др. Оставете децата сами да си напишат мотивационните писма - те най-добре знаят какво и как да го напишат  Simple Smile
Само не разбрах, как тези дейности биха спомогнали на желаещ за обучение в ИТ сферата и как биха го мотивирали?
Хора, на света няма само желаещи за обучение в ИТ сферата.

[/quote]

# 757
Права сте. Синът ми е един от тези, които не го вълнуват ИТ/макар и да знаем, че приложението им е във всяка една област и без тях е немислимо/.

Сама стигнахте до извода, че важно е те бъдещите студенти, да могат да покажат своите мотивации, качества и т.н., необходими точно за конкретната специалност за която кандидатстват.

И да, съгласна съм, че те най-добре знаят как да го напишат и какво ги е мотивирало. Ние сме тези, които могат само да им помагат, когато имат необходимост от това и най-вече да ги подкрепяме.

# 758
  • my own world....
Спортът е чудесно нещо, а доколкото ми е известно в университетите се ценят отборите и хората в тях, на някои места дават и стипендии за участие в университетски отбор. Та в частта на мотивационното,  в която все пак казваш какво ти би допринесъл за унито включихме и изречението за спорта и надеждата, че ще се включи в отбора им по еди какво си. А благотворителността се цени  винаги и навсякъде,  един деен млад човек,  който е взел участие в различни дейности ще е по-интересен,  мога дълго да философствам защо. Не знам за вас, но мейлът на моята е залят от предложения да се включва в какво ли не - все от студентската организация на колиджа, към който е определена - 100 неща,  различни от ученето по специалността. Та според мен добре е да се изредят заниманията извън училище, естествено вплетени във формата и насочващи към целта,  която е: харесайте мен Simple Smile

# 759
...Хора, на света няма само желаещи за обучение в ИТ сферата.
Ей, едно твое твърдение, с което да съм съгласна. А отговор на моя въпрос имаш ли?
Не е вярно това, да не се пише за участие в благотворителни дейности. Дори някои университети ценят повече участия в социално ориентирани дейности - участие в БЧК курсове и акции, кампании за събиране на пари за болни деца и др...
Така ли? Кои универсиети го ценят?

Lady_A , ти наистина ли вярваш, че дъщеря ти е получила тези предложения, защото е включила спорта в мотивационното си, или защото е впечатлила студентските организации (които положително не са го чели) с него? И че никой друг не получава такива мейли? И че не е работа на студентските организации да си рекламират и популяризират дейностите с изпращане на масови имейли?
Или просто си хвалиш гарджето? Или се опияняваш от потока на мисълта си? Или за идеята да впечатляваш, спорейки (пишейки) до безкрай?
И без да я познавам, само заради университета, в който е приета, нямам съмнение, че мотивационното на дъщеря ти е било отлично и не е било пълно с плява. Защо се пениш и философстваш, не знам.

И за да не си въобразите и двете всичко знаещи лейдита, че мнението ви по въпроса за мотивационното ми е важно - не ми е. Но в стремежа си да покажете колко сте компетентни, ще подведете някого, който не се цели в университет в дъното на класациите. С мотивационно пълно с хвалби за несъществени и несвързани с конкретната сфера на обучение дейности може и да впечатлите слабите английски университети (все пак и те трябва да съществуват и им е все едно кого приемат), но не и тези, които отварят врати само с името си.

valha, кога ще пускаш новата тема?

# 760
  • някъде из облаците
Хайде в НОВАТА ТЕМА

# 761
  • my own world....
Аз каквото имах го казах,  кой разбрал-разбрал Simple Smile За дъно на класации не знам,  но Йорк са 4ти в UK според част от класациите (биология), но явно трябва да те вземат за консултант да им отсяваш плявата.  И накрая -  да припомним, има други сайтове и места за черпене на информация за мотивационните,  самите университети имат кратки съвети по уеб сайтовете си. 

# 762
Отказвам се. Едно си баба знае, едно си бае.  ooooh! Да беше прочела поне какво съм написала.  hahaha
valha, благодаря! Спаси ме  Joy

# 763
Отказвам се. Едно си баба знае, едно си бае.  ooooh! Да беше прочела поне какво съм написала.  hahaha
valha, благодаря! Спаси ме  Joy

newsm11

Общи условия

Активация на акаунт