Студенти в UK- 6

• 115 319
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
Е вие трябва да изброите институциите пред които искате да я представлявате, ако Ви го пише нотариус ще ви вземе пари и за написване,  не само за заверка,  примерни пълномощни в нета има,  сглобете едно сами Simple Smile

Намерих. Дано не пропуснем нещо.
Благодаря Simple Smile

# 706
Пo повод пълномощното, специално за пред банката, откъдето има карта детето (българската) питайте какви са им изискванията за пълномощно, приемат ли генерално, или такова, в което освен представителството за банката има изброени и други институции, или искат отделно, в което е изрично посочена сметката и действията, за които Ви оправомощава титуляра на сметката.
Има особености, няма стандарт, а е според всяка банка, да не се окаже, че сте направили пълномощно, но не може да разблокирате карта защото пълномощното не е такова, каквото изисква банката...

# 707
  • София
И ние получихме уведомление за заема...
Билетът е купен, за общежитието - капаро преведено...

Днес пратих документите за социална стипендия - по поща Shocked, препоръчано. Дано да получат и да не съм сгрешила, не ми се даваше 70-80 лева на ТНТ, Федекс и други

# 708
За Саутхямптън получихме оферта за общежитие, но без капаро. Всичко говорят за някаква сума, в нашата оферта е 0.00- това нормално ли е?

# 709
За Саутхямптън получихме оферта за общежитие, но без капаро. Всичко говорят за някаква сума, в нашата оферта е 0.00- това нормално ли е?
Да, при нас също нямаше капаро. Въпрос на политика на общежитието.

# 710

Прочетете в сайта на университета. В Саутхемптън новоприетите студенти не плащат капаро за общежитие (такова плащат само тези, които са за магистърска степен). За новоприетите таксата е на 3 вноски като първата трябва да се направи до 10 октомври (дано съм точна с датата)  Simple Smile

# 711
  • UK
Ако има някой, който не знае - Райън еър пускат нови чартъри София - Глазгоу и обратно през следващия месец. За тези в Шотландия може да са добър вариант, има полети два пъти седмично и са на прилични цени.
 Peace

# 712

Прочетете в сайта на университета. В Саутхемптън новоприетите студенти не плащат капаро за общежитие (такова плащат само тези, които са за магистърска степен). За новоприетите таксата е на 3 вноски като първата трябва да се направи до 10 октомври (дано съм точна с датата)  Simple Smile

# 713
За кой университет в Саутхемптън става въпрос?😉

# 714
Ние преведохме 250 лири капаро за общежитието,за бакалавър.

# 715
До Nati74- не Солент, а Университета на Саутхямптън.

# 716
За кой университет в Саутхемптън става въпрос?😉
Ние преведохме 250 лири капаро за общежитието,за бакалавър.

За University ot Southampton. Вие вероятно сте в Southampton solent University.

И дъщеря ми получи оферта за общежитие- доволна е, защото са удовлетворили първото и желание. Условията изглеждат много добри, а и сумата е нормална Simple Smile

А някой има ли представа кога излизат резултатите за стипендия? Предполагам, че във всеки университет е различно, но едва ли разликите във времето са толкова големи.
(извинявам се за въпроса, ако го сметнете за глупав  Embarassed)

# 717
На дъщеря ми и отпуснаха 1000лири еднократна стипендия още преди месец за отличен успех.

# 718
На дъщеря ми и отпуснаха 1000лири еднократна стипендия още преди месец за отличен успех.
Здравей Нати74. А как разбрахте за отпуснатата стипендия. Уведомиха ли ви по някакъв начин, или вие разбрахте като се интересувахте или питахте в университета? Ние също сме подали документи за стипендия за отличен успех, но все още нищо....

Последна редакция: чт, 25 авг 2016, 17:09 от Irenaria

# 719
  • Пловдив
Съвета ми е към всички новоприети пуснете си документи и за социална стипендия.Моята оше като разбра ,че е приета пуснахме и за отличен успех и за социална.За отличен беше 2000 паунда  още като пристигна и дадоха карта и всеки месец на определена дата и привеждаха пари.За другата получихме писмо ,че сме в списъка с резерви .Не знам по какъв критерий определят кой е резерва кой не .И  бяхме забравили дори за нея .И изведнъж в средата на 2-ри курс точно на рождения и ден получава писмо ,че и отпускат 2000 паунда .Помислихме,че някой си прави шега.Но не истина беше.Така,че пускайте навсякъде и за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт