Студенти в UK- 6

• 115 070
  • 763
  •   1
Отговори
# 15
Има ли някого/нечие дете да планира да учи магистър в Англия? Както знаете отскоро правителството започна да отпуска заеми за магистри, ако не се лъжа до 10,000 паунда. Та има ли някой който да се е навил или си е загуба на време и връщане на заеми до живот? Казвали са ми,че магистри карали предимно студенти които не са успели да си намерят работа след завършването на бакалавъра и работодателите го имали това на ум.
Отделно природата на магистъра била такава,че те оставяли на самооправство и от тук таме имаш ментор?
Още нещо, според вас доколко е вярно,че завършването на магистър увеличавало шанса за по-добра работа, както университетите тук го промотират ' increases the employability', колко доза истина има в това при положение,че поне от личен опит за някои специалности работодателите не се интересуват какво и колко си учил, а колко и какъв работен опит имаш.

# 16
  • Варна
Има ли някого/нечие дете да планира да учи магистър в Англия? Както знаете отскоро правителството започна да отпуска заеми за магистри, ако не се лъжа до 10,000 паунда. Та има ли някой който да се е навил или си е загуба на време и връщане на заеми до живот? Казвали са ми,че магистри карали предимно студенти които не са успели да си намерят работа след завършването на бакалавъра и работодателите го имали това на ум.
Отделно природата на магистъра била такава,че те оставяли на самооправство и от тук таме имаш ментор?
Още нещо, според вас доколко е вярно,че завършването на магистър увеличавало шанса за по-добра работа, както университетите тук го промотират ' increases the employability', колко доза истина има в това при положение,че поне от личен опит за някои специалности работодателите не се интересуват какво и колко си учил, а колко и какъв работен опит имаш.

На много от пишещите в темата , децата им ще задлъжнеят с около 30 000 паунда / за бакалавър/ , така че 10 000 паунда за магистратура , ако е оправдана, не е чак толкова много и определено не е задлъжняване доживот  Wink. Това ,че ще се финансират и магистратурите със заем се говори/пише от миналата година в официални източници ,но дали на практика е влязло в сила, май все още никой не е споделил опит. Макар че, ако учиш за бакалавър в УК има опции да продължиш и за магистър в същия университет и имаш право да те одобрят за заем и за магистъра / писали сме ги тия неща и преди/. Лично мое мнение е ,че е по-добре да се поработи известно време след бакалавъра и тогава да се реши каква магистратура да се кара ,защото може да се предпочете да се учи нещо съвсем различно, например бакалавъра може да е инженерен, а след това да се учи някаква мениджърска / бизнес дисциплина . Относно обявите за работа , да срещала съм изискване за завършена магистратура, както изисквания и за докторантура , но подплатено и с минимум 3-5 години опит по специалността .  Но общо взето намирането на работа освен притежаване на високи професионални и лични качества е отчасти и въпрос на шанс. Има хора подават по 100-200 CV-та на месец и не могат да намерят работа, има други които подават на 2 места и им се обаждат и от 2-те да ги искат , та случаи всякакви.

А бакалавъра от коя държава е ?  

За нас малко отдих и от 25-ти почва сесията. Въпреки ,че е с продължителност 1 месец, пак има наблъскани 4 изпита в една седмица, за останалите още не ме е информирал  Simple Smile Успех на всички студенти от темата на предстоящите изпити  Hug

# 17
Изборът да се учи магистратура много често се определя от специалността. Има специалности, с които има прекрасна реализация и без магистратура. Много рядко в Англия се учи магистратура веднага след бакалавър. И не е невъзможно да се събере таксата за магистратура с една година работа след завършен  бакалавър-това от личен опит.

# 18

На много от пишещите в темата , децата им ще задлъжнеят с около 30 000 паунда / за бакалавър/ , така че 10 000 паунда за магистратура , ако е оправдана, не е чак толкова много и определено не е задлъжняване доживот  Wink. Това ,че ще се финансират и магистратурите със заем се говори/пише от миналата година в официални източници ,но дали на практика е влязло в сила, май все още никой не е споделил опит. Макар че, ако учиш за бакалавър в УК има опции да продължиш и за магистър в същия университет и имаш право да те одобрят за заем и за магистъра / писали сме ги тия неща и преди/. Лично мое мнение е ,че е по-добре да се поработи известно време след бакалавъра и тогава да се реши каква магистратура да се кара ,защото може да се предпочете да се учи нещо съвсем различно, например бакалавъра може да е инженерен, а след това да се учи някаква мениджърска / бизнес дисциплина . Относно обявите за работа , да срещала съм изискване за завършена магистратура, както изисквания и за докторантура , но подплатено и с минимум 3-5 години опит по специалността .  Но общо взето намирането на работа освен притежаване на високи професионални и лични качества е отчасти и въпрос на шанс. Има хора подават по 100-200 CV-та на месец и не могат да намерят работа, има други които подават на 2 места и им се обаждат и от 2-те да ги искат , та случаи всякакви.

А бакалавъра от коя държава е ?  

Да, влезе в сила това за заемите за магистър, в моя университет много ни нахъсват да се записваме понеже видиш ли вече имало вариант за заем и ни подкукуросват,че едва ли не ако запишем магистър ще сколапсаме. Бакалавъра е от УК относно въпроса. Аз съм скептична, понеже от качеството на бакалавъра им не съм доволна (бях се оплакала по-подробно в миналата тема), та затова питам да прочета наблюдения и на други хора. Въобще прави ли на някой впечатление държавата където си учил магистъра? Дипломи от УК повече впечатление ли правят на работодателите отколкото от Холандия или Германия примерно? Тоест, въпроса ми е дали си струва да се дават толкова пари за мастър в Англия, ако резултата би бил същият ако изкараш магистър в Дания да речем където е безплатно? Разбира се всичко е относително и както каза, да... късмета му е майката при всички положения, но все пак?  Thinking

# 19
Здравейте група,моля да ми споделите какви средства месечно пращате на децата си,синът ми се е насочил да следва в Англия но преди да го подкрепя искам да знам как стои въпроса с финансите.Благодаря на тези който са били като мен и ще ми отговорят.

# 20
Здравейте група,моля да ми споделите какви средства месечно пращате на децата си,синът ми се е насочил да следва в Англия но преди да го подкрепя искам да знам как стои въпроса с финансите.Благодаря на тези който са били като мен и ще ми отговорят.
Много трудно някой може да ти даде точен отговор на този въпрос. Всичко е относително и различно в зависимост от детето и най-вече от града, където живее. Обикновено първата година се заплаща сумата за общежитието на куп или на няколко вноски. Но и тава е много различно. Има градове, където общежитията са около 3700, има такива и с 5000 - 6000.  После остават разходите за живот. По принцип около 200-250 паунда са достатъчни, но пак си зависи от детето - от начина на живот, който е свикнало да води. От личен опит с моето да ти кажа - може и с 200, може и 400 да не и стигнат. Храната е евтина, ако се готви вкъщи проблеми няма, но заведенията и сандвичите са скъпи.
Не на последно място и специалността. При нас за архитектурата имаме разходи за материали за проектите, които на моменти са повече от тези за храна.
Следващото е дали детето иска и ще си намери работа. Програмите в университетите позволяват, при желание, да намерят начин да работят. Моето работи още от втория месец след пристигането си там, а тази година работи на две места. Всичко е въпрос на желание и организация.
Успех на сина ти и пожелавам да бъде приет там, където иска.

# 21
 Здравейте! Да се запиша в новата тема, До сега единствен прием в Съсекс ,но вероятно дъщеря ми ще го откаже и ще отида на Extra choices. Там провери, има университети, които и харесват повече. Дали постъпва правилно, засега не мога да кажа. Все пак, все още има право на избор! Успех на всички новоприети! Simple Smile

# 22
Здравейте!
Следя темата с интерес и се радвам, че ви има, защото давате отговори на много въпроси.
Дъщеря ми иска да учи "Компютърни науки и изкуствен интелект". Има оферти и от петте университета, в които кандидатства. Изборът и е насочен към Единбург, Саутхямптън и евентуално Бирмингам (другите два са Манчестър и Лийдс). Изискванията на Единбург са много високи, но стискаме палци да се справи.
Ако някой може да ме ориентира как стоят нещата с квартира и общежитие в Единбург и Саутхямптън и ориентировъчно каква сума ще е необходима на месец.
Има ли изобщо някакви възможности за стипендии за първокурсници? (знам, че това е коментирано, но аз пак да попитам, че може нещо да съм пропуснала  Embarassed)

Успех на децата  Simple Smile

# 23
Ако някой може да ме ориентира как стоят нещата с квартира и общежитие в Единбург и Саутхямптън и ориентировъчно каква сума ще е необходима на месец.

Актуална и подробна информация има на сайтовете на университетите. Всичко ще ви се изясни... след два-три дни четене. Дадени са и цените на стаите в общежитията. В Единбург стипендии за EU студенти няма, по-скъпо е (един от най-скъпите градове в UK). В Саутхемптън има bursary – 3000 паунда, може да се ползва общежитие и трите/четирите години (последното май не го пишело на сайта, но информацията е от студенти, учещи в този университет). На първа страница в тази тема има линкове към полезни сайтове   (транспорт, квартири, общежития).

# 24

За месеца : 200 паунда за храна са ОК , за спане..зависи къде в Англия..300 до 400 паунда е ОК
би трябвало да имате готовност за първите 2-3 месеца, докато се ориентира младежа..
след това може да се хване и да работи ...работа има стига да иска  Wink
и за вас да остане да покривате самолетните билети ..ако го искате в БГ

# 25
Дъщеря ми иска да учи "Компютърни науки и изкуствен интелект". Има оферти и от петте университета, в които кандидатства. Изборът и е насочен към Единбург, Саутхямптън и евентуално Бирмингам (другите два са Манчестър и Лийдс). Изискванията на Единбург са много високи, но стискаме палци да се справи.
Успех на децата  Simple Smile
Имам познато дете, което завърши "Изкуствен интелект" в Единбург. В момента е докторант и се издържа сам.
Баща му твърди, че е похарчил около 100х.лв.
Когато моя син кандидатства преди две години четох, че IT департамента на Единбург
е най-добрият за Европа.
Успех на новите, да получите изпълними оферти, стискаме палци!

# 26
  • UK

Аз в момента завършвам бакалавъра си от Нюкасълския университет и планирам да продължа с магистратура, след една година почивка/работа.

Както са ти казали и преди, заемът не е доживот - опрощава се след 30 години и режимът на вноските не е ужасно непосилен. Кофти тръпката е, че магистърския заем и бакалавърския (за мен например 27,000 лири) ще се връщат поотделно след прага от 21,000 годишно, тоест са си два отделни дълга вместо един.

Има най-различни видове магистратури и е важно да се подбере правилният в зависимост от бакалавъра. В моето поле например има възможност както за обикновен едногодишен магистър с преподаване (МА - Master of Arts) така и за магистратура с засилено присъствие на самостоятелно проучване (MPhil), където ти се определя научен ръководител и ти си действаш сам по проекта.

Вторият вариант е идеален за хора, насочени към академична кариера, които желаят да продължат с PhD в предмета. И в двата варианта има засилено присъствие на самостоятелната работа - академиците са убедени, че на това ниво един студент може сам да определя времето си и да произвежда научни трудове с минимална помощ.

Основното, което трябва да се поинтересувате е каква полза ще има тази магистратура, като това най-вече се определя от завършената бакалавърска степен. Във Великобритания, хората, които избират магистратурата, търсят или преквалификация или академична кариера. Може и да има отделни случаи, в които работодатели да искат магистратура по даден предмет, но аз не съм срещала такива.

Замислете се добре за какво ще бъде ползвана магистърската степен и това ще ви даде отговора дали си струва. Аз знам, че харесвам предмета си и искам да го изучавам на по-високо ниво, но съм решила да си дам една година почивка от 18 години безспир образование. Simple Smile Което, между другото, също не е лош вариант за чудещи се, защото ти дава много простор да поемеш глътка чист въздух, да пробваш нещо ново. Познавам хора, които отложиха магистратурите си с три-четири години. Варианти има всякакви, важното е да изберете този, който на вас ви е полезен.

# 27
Здравейте!
Тази година кандидатствам в няколко университета в Англия. Надявам се да ме приемат някъде. Като цяло нямам идея какво ще се случи за сега.
 Какъв е шанса да получиш стипендия според вас? newsm78

# 28
Здравейте!
Тази година кандидатствам в няколко университета в Англия. Надявам се да ме приемат някъде. Като цяло нямам идея какво ще се случи за сега.
 Какъв е шанса да получиш стипендия според вас? newsm78

Каква стипендия?

# 29
Много благодаря за отговорите.
Дай Боже всичко да се нареди както трябва и децата ни да сбъднат мечтите си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт