Студенти в UK- 6

• 115 351
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моята, преди 2 г. като тръгваше за Англия, сключи договор с абонамент 10 лв. / месец. Видя ми се много изгоден, дори и с интернет включен. Но имайки предвид колко малко време прекарва в България, сега си мисля, че е било излишно. Като се прибере лятото, ще я карам да мине към боб. При тях на 6 месеца трябва да имаш минимум 1 мин. разговор, за да не закрият номера. Не съм чувала за условие за купуване на допълнителни минути.

Искам да питам, получихте ли по пощата формуляр за заема за следващата година/за учащите в първи и втори курс/? Ние още не. А миналата година го получихме още през март. Понеже не живееме вече на този адрес, се чудя, да не се е загубило писмото.  Rolling Eyes Иначе проверявам.

# 91
И ние не сме получили още формуляр за заема за следващата година. 

# 92
Здравейте, всички в групата! Записвам се при вас, защото виждам, че споделяте много интересни неща. Дъщеря ми сега завършва 12 клас и посочи като firm - University of Westminster. Ако има тук родители или деца от този университет, много ще се радвам да почерпя опит.

# 93
  • Русе
И ние не сме получили още формуляр за заема за следващата година. 

И при нас така...

# 94
Проверих в профила му в студентско финансиране. В информацията за кореспонденция вече е сканирано писмото и формуляра който са изпратили с дата 19 април 2016. Вече ще го очакваме по пощата. Peace

# 95
  • София
Много благодаря!  Hug

Весели празници на всички!

# 96
Дъщеря ми получи формуляра преди около 2 месеца, но тя е в Уелс , ако има значение.

# 97
  • София
Дъщеря ми получи преди 2 месеца писмо за заема. Каза, че им е изпратила он-лайн формуляр. Но по-късно получи още едно писмо , с което я уведомяваха, че още нямат от нея писмо. И тя им изпрати по пощата попълнен формуляра. Каза, че е по-кратък от електронния.

# 98
  • София
Накарах дъщеря ми да се обади да попита за по-сигурно. От там са и казали, че тъй като нямали информация кой ще прави плейсмънт и кой не, нямало да изпращат формуляри. Ама ние как да знаеме тази подробност... Тя трябвало да си го свали, разпечата, подпише и изпрати по пощата. Иначе срока е до май 2017 г. Но е добре да го направи сега естествено. Ако намери стаж, ще им пусне мейл да отмени отпускането на заема. Но това май е малко вероятно. Вашите деца, които са втори курс, намериха ли си стаж за следващата година?

# 99
  • Русе
ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!

Моят син получи оферти от всички университети, само от един му отказаха. И сега се двоуми между Манчестър и Ливърпул за фърм (Компютърни науки). Като университет - май Манчестър е доста по-добър, но нещо се е настроил, че в Ливърпул града ще е по-добре  newsm78 Ще се радвам, ако някой може да ми сподели мнение.

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 17:09 от desi_mama

# 100
Ние също нищо не сме получили за заема..... newsm78

# 101
Питането ми е към първокурсниците  - колко дни преди записването в университета заминахте за Англия?

# 102
  • UK
Erini добър ориентир е да погледнеш кога е началната дата за общежитието и да се заминава тогава. Аз така направих първата си година.

# 103
Вижда й се края на тази учебна година  Laughing И на Еразъм програмата при нас.
Измъчих се - без видима причина. Просто... няма как да обясня, проблеми нямаше, имаше напрежение за мен.
Но се опитвам да мисля положително и да мисля за това, което е научила - както тя казва - разбрала е колко много й липсва нейния университет и няма търпение да се върне в UК. Билетите са купени вече. Ще си постои малко при мама, малко при сестра й  Heart Eyes
Ей така си пиша, нещо ми е емоционално тази вечер ...
SofiaV, пожелавам успех на момичето ти и здрави нерви на теб, предстои ти да минеш през същото. Ще се радвам, ако ти не почувстваш като моето напрежение.
Ако има други с предизвикателството Еразъм/Уear Аbroad ... успех и на вас  Hug

Последна редакция: пн, 02 май 2016, 18:35 от cool_witch

# 104
И аз не мога да определя датата на заминаване кога трябва да е. Общежитията в Нюкасъл са от 24.09, 25.09 и 26.09 . А Freshers' Week е от 19.09 според мен - "International and EU students are invited to attend from 19th September to take part in the International and EU Welcome event."

За регистрация са дадени датите 26.09 до 05.10, включително 24 и 25.09

OswinOswald, ти беше ли на Freshers' Week? Дъщеря ми иска да присъства, нали там разясняват доста неща в тази опознавателна седмица.

А като стана въпрос и за стажа - да питам , ако не си намери за третата година стаж, или еразъм , какво става?

Последна редакция: вт, 03 май 2016, 19:41 от stani.1997

Общи условия

Активация на акаунт