Искам да кажа ... (75)

• 75 016
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • Ямбол
...Лиляна, мъжът ти говорил ли е с нея? Възрастните са много упорити понякога. Ако нищо не помага, като отиваш някъде и давай задачи, които не ти е неприятно да се свършат от нея. Това ще и отнеме вниманието от другите, а и ще се чувства полезна. Тяхното поколение все искат да вършат нещо.
...
Да, говорил е. Всеки път. Като цяло сме на едно мнение, но в такива ситуации се опитва да стои неутрален, нещо като - оправяйте се двете. Е, оправяме се, но после тя се цупи и на него и си го изкарва на него, като аз да съм лошата му жена.
Под достойнството ми е, а и не е в моя стил да ѝ давам задачи. Многократно съм казвала и показвала, че моите неща се вършат само от мен и не искам никой да ми се меси. Обратно, никога не съм отказвала да помогна, само ако ми е поискана помощ, самоинициативите не са ми в характера. Разбирам, че иска да помага и понякога премълчавам непоисканата помощ, но има някои граници, които, ако се преминат се чувствам обидена. Вмешателството е грубо и бие по достойнството ми.

Ша, със снаха като теб може да се главоболи само синът ми, но не и аз, освен ако не навлизаш в пространството ми.

# 631
Ужас, въшки. Stop  Кати с тази дълга и къдрава коса, мъка ще е... дано се изчисти лесно и не се налага да й режете косата, Тонка.

Като бях ученичка много ме обичаха мен въшките. Почна да ме сърби главата... всеки като дете е хващал поне веднъж тези гадини. Дали в градината, дали в училище. И на дърти години не е изключено да те споходи.

# 632
  • София
Янечек, на косъм бях да взема ел.гребена за въшки, но четох доста противоречиви мнения за него и в крайна сметка се замотах и не го поръчах.

Цвети, рязане на косата изобщо не стои като вариант. Ако трябва цял месец ще пощя като луда и ще мажем, но косата няма да режа.

Последна редакция: пн, 11 апр 2016, 10:17 от Тонка*

# 633
Аз не обичам сруда,  но го понасям.  Не ми е студено на 10 градуса навън. Разбира се лятото ми е любимо, аз съм любителка на плажните забавления и много обичам да прекарвам време на слънце.
Отивам да правя борш,  ще е подходящо за обяд днес.

# 634
За дълга къдрава коса - като измиеш препарата, намазваш с много балсам мократа коса и решиш с железен гребен - има такъв в "ПАРАНИТ Шампоан против въшки" http://drugstore.bg/thumbs/9/paranit-shampoo.jpg

# 635
Искам да кажа, че са ми много смешни хора, които говорят и току вмъкнат някоя английска дума, ей така. Нелепо е, с каква цел? Да покажат, че знаят английски? В днешно време всеки втори знае този език. И бабата на мм, която е на 70 поназнайва малко. Laughing И във форума има такива.

# 636
Уф, Лиляна, няма да е лесно. Помисли си пак за задачите Simple Smile. Да направи нещо в градината, в магазина, само и само да не е у вас.

Тони, гребена си е супер. Аз бих мазала и с класиката мас, газ и оцет. Косите ставаха супер лъскави. И никакво рязане. За да има ефект трябва да се обръсне направо косата, защото гадините са в корените.
Купи и евкалиптово олио или чайно и я мажи в основата на косичката и на яката после за превенция.

Цвети, вчера говорих с едно момиче от форума и вмъкнах толкова много, че и се извинявах. Тематиката обаче беше такава, че ми беше супер трудно да намеря бързо еквивалентната дума на български. Не винаги е поза, понякога наистина го правиш несъзнателно.

# 637
Днес си е зима - децата тръгнаха с ботуши и зимни якета на училище, аз също не мисля да се рискувам с обувки. Слагам си шубата и ботите и не го мисля.

# 638
Даун, нямах предвид теб. Ти живееш и в чужбина, постоянно говориш друг език. Аз говоря за хора, дето го правят показно, с цел да покажат знания. Като една позната, с която говорим и изведнъж вмъква "много е difficult" или обича да казва често amazing и подобни. Нищо лично към никого. Peace

# 639
Мамасита постоянно го прави, свикнала съм и, не ми пречи  Simple Smile Но разбира се поглеждам в речника за да я разбера.

# 640
Тони, ако са ти удобни звънни на тези, от тях мъжът ми ми взе някаква паста за животни, когато ме болеше кръста, първо звъннах, за да не се разкарва, срещу Икономическия университет е:
http://www.vetmedicus.com/?href=aboutus
Търпение и бързо изчистване.

На болните, скорошно оздравяване.
Гена, как е при вас положението?
Скрит текст:
В неделя миналата му потече кръв и оттогава всеки ден по веднъж, понякога и по два пъти, казаха слаби капиляри и в резултат на температурните разлики това било нещо обичайно. Проблема е, че той хвана и хрема и това допълнително усложни нещата с носа. Пие хапчета за укрепване на капилярите, мажем с паста, дано се закрепи положението. Иначе температура няма, храни се нормално, 2 дена вдига температура, като втория ден беше по-висока от първия и с Биопарокса оправихме гърлото, надявам се... Сега обаче е у дома, искам да го изолирам поне още 2-3 дни, че хремата не е за подценяване, а ние в момента няма как да я лекуваме и никакви капки не мога да му сложа.

Да се похваля - козунаците станаха страхотни на вкус, на вид не се справих особено добре, станаха 6 малки кръгли козуначета, на конци се получиха, ароматни и вкусни. Пекох ги до 1,15... Легнах и козунаци ми се въртят над главата, пълна глупост от моя страна да почна такова сложно нещо посред нощите.

# 641
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Съни, имаме сделка. Joy Нашто Майско цвете, което ще направи 2 през май е точно такова - не дава да му се помага за нищо. Всичко самО иска да прави, което понякога те докарва до главоболие, обаче не се бъркаме - нека се учи на самостоятелност. Та значи, уредихме ги, спокойна съм вече. Joy

Сесили, не отлагай, престраши се. Единственият цяр за зъбобол е зъболекар. Колкото повече отлага човек, толкова повече болка, време и пари после.

Много се чудя с тези въшки...Каква е причината да ги има newsm78 Преди (по соцвреме) беше модерна теорията за диверсията. Сега какво обяснение имате? Мислех, че ги има само у нас, но покрай форума разбрах, че не е така - има навсякъде.

Дъжд обичам. Но не и толкова мрачно време.
В моята част на София също е тихо и безветрено.

Чужди думи в речта, предимно английски - винаги личи кой ги използва маниерно и кой естествено, така мисля.
Има случаи, в които не могат да бъдат избегнати, най-вече в текст, свързан с компютри. Как да кажеш лесно "ъпгрейдвам" на български?

# 642
Как да кажеш лесно "ъпгрейдвам" на български?

Надграждам. Но никой няма да те разбере.  Simple Smile

# 643
  • София
Луси, точно Паранит ще купя, плюс мазилото за животни. Сега като имам стратегия ми поолекна.  Crazy Ще изляза по-рано от работа и ще действаме.

Цвети, аз понякога изтърсвам някоя дума на английски по простата причина, че точно в този момент не мога да се сетя за бг еквивалент или когато с една дума на английски казваш нещо, което трябва да го изкажеш с доста повече на български. Позволявам си го само пред близки хора, знаещи езика и които няма да си кажат "Я па тая, кво се прай на интересна".  Laughing

Черно коте, благодаря. Устройва ме тази аптека, но сега видях, че има и на Цариградско една, така че първо в нея ще проверя.

# 644
И аз знам езика. Мисълта ми беше за хора, които го използват маниерно. Както Светалчо добре се изрази. И вероятно си мислят, че другите не ги разбират.

Да се оплача- този месец ми предстоят няколко посещения при зъболекаря. Пломба, чистене на зъбен камък...ще ми се схване ченето от толкова отваряне на устата. Whistling 

Общи условия

Активация на акаунт