Искам да кажа ... (75)

• 75 071
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Тони, много неприятно.
Аз купих този гребен, когато ми се наложи, след препоръката на Даун

Много съм доволна. Моите и двете са с различен тип коси - малката е с много гъста и тъмна, а голямата е с по-тънък косъм и светла. И при двете действа безотказно (не че има значение от типа коса де  Laughing ) Невероятен е  Peace

При все, че ми дадохте толкова добри препоръки за сметаната, така и успях незнайно как, да купя грешната и нищо не направих с шоколадовия мус. Ама здраве да е  Mr. Green

Честито зъбче, Ванини

Много болни, бързо да оздравяват  Hug

# 646
  • София
Руми, поръчвам веднага гребена! То се е видяло, по-добре да го имаме.

# 647
Луси, точно Паранит ще купя, плюс мазилото за животни. Сега като имам стратегия ми поолекна.

Намажете се всички за профилактика. И трябва да се повтаря - през седмица, поне 2 пъти.

# 648
  • София
Да, всичко ще спазим. Само мъжът ми няма да се маже, освен може би гърдичките, че там има матриал.  Joy

# 649
Добро утро, много студено навън бе, замръзнах - не си бях взела топли дрехи, а съвсем летни  Laughing

По повод на свекървите, моята така беше отрязана с достъпа веднъж завинаги. Живеем в отделни квартали, никога не е идвала неканена и т.н. Но един път я пратихме вкъщи да види ютията дали е изключена (пътувахме), тя ни се обажда, че да изключена е, но решила да изчака свекър ми от работа (работи близо до вкъщи). Нищо против нямам, разбира се, че ще седи сама вкъщи един час, но репликата продължи: ".... тъкмо ще взема да изтъркам плочките зад мивката, че от светлината много си личат пръските и не издържам да ги гледам така!"  Shocked Това са чисти плочки, бях изчистила всичко преди да тръгна, но всяка пръска вода си личи от един ъгъл, такива са плочките, които ТЯ е избирала, че аз се нанесох на сложени плочки и ламинат, нали  Mr. Green

Втори случай - чака майстор за фурната ни, който после да води в тях, за нейната. Звъни: "Абе той закъсня, ама по-добре, че тъкмо лъснах абсорбатора, с някаква мъхеста кърпа ли сте го търкали, имаше мъхчета и някак си изглеждаше за чистене..."

Ми да ви кажа побеснях и двата пъти, защото тя определено не е от най-добрите домакини, а е тръгнала на мен да ми гледа някакви неща и то чисти на всичкото отгоре. Представям си още какво е поогледала, ама няма как да си признае, без да се издаде. Мъжът ми й каза две реплики на кръст (точно в стил като си почисти нейната кухня като хората, тогава да се пренася в нашата), поздърпаха си плитките и оттогава не сме я викали за нищо - пращам приятелки или зълва ми.

# 650
Светалчо, изглежда ми идеална снаха. Споразумяхме се Simple Smile

# 651
Аз проблем в това отношение със свекърва ми не съм имала. Помня, че ме завари бременн в 9 месец да мия прозорци и поседна да ме погледа, като каза да оставя, че тя ще ги измие. 8 години не го направи та съм ок. Разбирам, че намесата в домакинството може да е супер дразнеща, но се съмнявам, че го правят с цел да ви засегнат (не че няма и зли жени де). Аз може би съм по-недразнеща се, защото като дете съм живяла с баби в къщи и майка ми никога не се е дразнила. Оставяше ги да се вихрят. Тя ходеше на работа и готвеше през почивните дни. През останалото време, която баба беше в къщи чистеше и готвеше.

Аз за това съм и толкова мързелива де Simple Smile.

# 652
  • Sofia
Някоя Оправна девойка,ако ми предложите за моя, ще съм най-'арната свекърва  bowuu.
Той си е истински мъж-лежи си на дивана и командори  Mr. Green

Добр'утро от мен! Ей,на сега ставаме  Whistling.В тая тъма и мрачовина навън, уж,че не разбрах колко е часът  Laughing.Гадно и студено е,добре,че не е на училище синковецът,че да ми тича гол да рита, под дъжда  Naughty.

Коте,
Скрит текст:
 За кръвотечението вероятно и атмосферното налягане е "виновно" .
Уж има подобрение у нас.Пръскам и аз БиоПарокс, все пак, за гърлото, таблетки и Изопринозин.Ама Т вдига- до 38, пък е вече трети ден  Tired.Изпи 100 шишета Нурофен. Силно се надявам да мине с това лечение,но ако и днес цял ден поддържа Т, утре на преглед и ще мислим  Tired
Изморено ми е, отпуснато, ще пропусна спорта днес. От това въртене вкъщи, пак си е за чистене.

Тони, бързо да преборите гадинките  Praynig

# 653
  • В Космоса
Ох, дъщеря ми изяде половин филийка мухлясъл хляб. Sad Хем го душих, оглеждах, не намерих да е почнал да мухлясва, тя си изяде сандвича, остави само една хапка и като я опитах, докарва на мухъл. Sick Тя как не е усетила, не знам. Има ли нещо притеснително?

Тони, въоръжи с търпение, че голямо пощене те чака! И аз изтръпвам като си помисля, че моята ще въшляса. Навремето майка ми викаше съседката на помощ, заравяха се в руното ми и се започваше цикъла. Mr. Green

# 654
blackcat6, сподели рецептата за козунака  bouquet
Искам да е на конци, сладък и уханен, ммм...

# 655
  • Mediterraneo
Да се похваля - козунаците станаха страхотни на вкус, на вид не се справих особено добре, станаха 6 малки кръгли козуначета, на конци се получиха, ароматни и вкусни. Пекох ги до 1,15... Легнах и козунаци ми се въртят над главата, пълна глупост от моя страна да почна такова сложно нещо посред нощите.

Аз вчера щях да ти кажа да не започваш по това време тепърва да месиш, ама викам да не се обаждам   Laughing

Тони, газ, зехтин( мас) и оцет! Нищо друго не помогна- ни гребен, ни 100 вида препарати за една маса пари! Ходиха въшлясали месец, докато ми пратят газ от Бг, но веднага премахнахме всичко с това!

# 656
  • София
Здравейте!
Много сте писали и ще се върна да ви чета след малко. Беше позамряла последните седмици темата и се радвам, че се връща във форма Simple Smile
Разпратих домашните по задачи и се захванах да чистя. Сега имам кафеена пауза и продължавам.
За въшки - Паранит само помага. Другите "боклучки" абсолютно не действаха при нас.

# 657
Янечек, на косъм бях да взема ел.гребена за въшки, но четох доста противоречиви мнения за него и в крайна сметка се замотах и не го поръчах.

Цвети, рязане на косата изобщо не стои като вариант. Ако трябва цял месец ще пощя като луда и ще мажем, но косата няма да режа.

Разресване я с балсам. Вземи и кухненска ролка и започвай да разресваш. Кичур по кичур. Не ти завиждам.

# 658
  • Ямбол
Аз моята я оправих без газ. Жестоко и болезнено ми се стори.

Даун, аз също съм много търпелива, иначе досега да сме станали на кълбета Wink
Просто ми влезе твърде лично и в мое отсъствие леко подмолно. Само си представих как ми изсипва коша за пране и го пренася у тях за да може да си запълни нейната пералня. А аз не бях оставила много неща, само едни дрехи деликатни и други панталони чисто бели, които възнамерявах да пусна с хавлиите си като се върна.

# 659
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
На една приятелка свекърва й проверяваше спалното бельо - повдигне кувертюрата (тогава всички покривахме леглата със специални покривки), погледне чаршафа и казва дали е за смяна или не. JoyПриятелката ми е чистница от тия, най-маниакалните, та едвам я изтърпяваше и газ пикаеше от яд, ама ние бяхме научени да мълчим, на възрастни (еле пък свекърви Joy) не се възразява. При това не живееха заедно. Веднъж свекървата беше оставила в пепелника една черна люспа и й каза строго: Намерих това между фурната и вратата й! Така ако си гледаш печката, скоро няма да имаш печка, ще се развали! (Печките, пералните обикновено ги купуваха родителите.)
Какво знаете вие, днешните снахи. Живели ли сте в чужда къща със семейството на мъжа си - хора, които сте виждали два пъти преди това - веднъж на годежа и веднъж на сватбата си? И които са коренно различни от вашите родители и имат съвсем друго отношение към живота.
Много от нас живееха с родители - свои или чужди, нямаш право на глас, защото си зависим от тях, а и си възпитан да не противоречиш на възрастните.
Не беше никак лесно, мога да ви кажа. Чиито и да са родителите, смятаха, че имат право да се бъркат в живота на младото семейство и да вземат решения за него, че и за следващото поколение.

Има два типа хора: такива, които са преживели неприятности, произтичащи от някаква ситуация и когато нещата се обърнат, си връщат за преживяното и такива, които при обръщане на ситуацията, гледат да не се държат като тормозилите ги преди. Такова е положението с новобранците и старите войници, със свекървите и снахите. В Корея свекървата заема най-важното място в семейството и жените, които имат синове, са обект на завист. Чакат с нетърпение да дойде времето за задомяването на сина, кроейки планове как ще тормозят снахата. Като ги питах защо го правите, нали сте били нещастни, когато сте били снахи и сте били подложени на тормоз. Защото сега е нашето време, ми казваха. Ще си върнем за всичко преживяно.

Та думата ми беше за това, че един духовен аристократизъм трябва да има, трябва внимателно да го отглеждаме. И ако с теб са постъпвали несправедливо и си се чувствал нещастен, да гледаш да избегнеш при завъртането на нещата повторението на несправедливостта. Защото огорчението се натрупва в пространството, такова чувство имам, и започва да души хората и да ги прави по-малко великодушни, повече бездушни и което най-много ме плаши - отмъстителни.

Общи условия

Активация на акаунт