Мъжът ми се настрои срещу семейството ми

• 21 890
  • 338
  •   1
Отговори
# 150
Ех, голяма липса на "мъже на място"!
Ако беше мъж на място, зетят още в началото трябваше да е ударил юмрука в масата (метафорично, да не подскочите сега) и остави връзката родители-младо семейство в рамките на здравословния минимум. За целта можеше и да адаптира някоя техника за елиминиране влиянието на свекървата, взаимствана от женски форуми Simple Smile
Напук на бизнес прогнозите неговата професия, със или без субсидиите, е много по-перспективна.
Ама не той трябва да е благодарен, че са му натресли някакъв "бизнес", месят му се в семейството, трябва да внимава да не пропусне някой празник на "мама"...

За сметка на това ще има щастието да си залепи дипломата в бакалията до лиценза за търговия с цигари и да продава шпек "Народен" на кварталните пенсионери.

# 151
Много взехте да драматизират вече.

# 152
Скоро получих като подарък квартален магазин от бащата на дъщеря ми.Един ден живот и здраве тя ще се омъжи,но ако мъжа и не работи и чака от нея да го издържа...Ще опитам да го взема на работа,сигурно няма да му прехвърля магазина,ама поне да работи.Как ли пък не бих позволила на детето ми да издържа някакъв търтей...Тя ще работи,а той ще чака някакви проекти и ще ми лежи цял ден.Не вярвам авторката да е седнала да чака на мама и тати,със сигурност им е помагала и преди да им прехвърлят бизнеса.
Тя пък дъщеря ти ще те пита.Най-много да хукне след муньото и да останеш сама.
При мама и тате се работи лесно.Там всички са шефове.Работници няма.Ако има. ..жална им майка с толкова шефове.

# 153
Не бих казала, че е лесно. Близо до нас има една зарзаватчийница, която работи от зората на демокрацията. Голямата дъщеря в семейството помагаше в него много сериозно още от мъничко момиче, била е на не повече от 10, та до след 20-годишнината си. Майка й хич не си поплюваше, но пък не знам за друго подобно магазинче, което да е оцеляло толкова дълго време и да просперира.
Що се отнася до другото, не знаех, че агрономството било перспективно. Сигурно има и проспериращи такива, но не е като да не познавам немалко безработни. Няма да казвам с какъв нисък бал приемат от години студенти в тази специалност.
Всъщност няма никакво значение какво е момчето и какви са родителите. Важното е младите да се разберат с възрастните и ако младото семейство ще остане заедно, да е далече от родителите, щото явно не мелят брашно заедно.

# 154
  • Варна
Абе перспективна му е професията,но там трябва яко бачкане,а като знам на младите как им се работи.
И какво значи натресли са му бизнес или иска или не иска.Авторката си каза,че не се е отказал от проекта си,просто в момента трябва да се изчакат субсидиите,а той е безработен.Малко уважение трябва да прояви,че са му дали възможност да си плати сметките и не е останал гладен.То сякаш на нас повечето работещи не ни стигат заплатите точно за това,за нищо повече.
Ама господина освен това явно е очаквал и почивка на Бахамите.
Никой не го кара да им целува ръка за благодарност,но поне да се въздържа от епитети и обиди.

# 155
Скоро получих като подарък квартален магазин от бащата на дъщеря ми.Един ден живот и здраве тя ще се омъжи,но ако мъжа и не работи и чака от нея да го издържа...Ще опитам да го взема на работа,сигурно няма да му прехвърля магазина,ама поне да работи.Как ли пък не бих позволила на детето ми да издържа някакъв търтей...Тя ще работи,а той ще чака някакви проекти и ще ми лежи цял ден.Не вярвам авторката да е седнала да чака на мама и тати,със сигурност им е помагала и преди да им прехвърлят бизнеса.
Тя пък дъщеря ти ще те пита.Най-много да хукне след муньото и да останеш сама.
При мама и тате се работи лесно.Там всички са шефове.Работници няма.Ако има. ..жална им майка с толкова шефове.

Дано не попада на такъв мъж. Laughing Просто си разсъждавам,не бих искала да се стига до такова положение.И сигурно би избягала,но ако е като авторката съм сигурна,че не би го направила.

# 156
  • София
    Има трънки.Хленчи как са му погазили самочувствието и правата,сякаш всички са му длъжни.Ако беше мъж с глава на раменете си изобщо нямаше да се стигне до тук.Първо можеше да помага,но не и да се изживява като съсобственик на квартално магазинче.Сякаш дори и в разцвет се очаква да вади милиони.
    Дреме в момента и чака паричките от субсидиите,да ама там ще се очаква бачкане и мисъл.Няма гаранции,че ще потръгне,а после какво хленчене и нареждане ще падне  Crazy
    Правиш свободни съчинения на тема " Мразим го, щото е мъж на мойта принцеса". Mr. Green
    Къде пише, че е той е искал да му прехвърлят бизнеса?
    Ти, ще работиш ли без заплата и почивен ден или на чужд гръб и сто тояги са малко?
    Всъщност, няма смисъл да ти посочвам изречение по изречение, че пишеш глупости.
    ПП. Гаранции в този свят няма за нищо и ако не си го разбрала, ще има да се вееш като глухарче из въздуха.

# 157
    Абе перспективна му е професията,но там трябва яко бачкане,а като знам на младите как им се работи.
    И какво значи натресли са му бизнес или иска или не иска.Авторката си каза,че не се е отказал от проекта си,просто в момента трябва да се изчакат субсидиите,а той е безработен.Малко уважение трябва да прояви,че са му дали възможност да си плати сметките и не е останал гладен.То сякаш на нас повечето работещи не ни стигат заплатите точно за това,за нищо повече.
    Ама господина освен това явно е очаквал и почивка на Бахамите.
    Никой не го кара да им целува ръка за благодарност,но поне да се въздържа от епитети и обиди.
    Ами очевидно не иска. Реално са му дали само задължения и възможност да го държат на каишка. Не знаем каква е ролята и на неговите родители. Току виж и те някой лев са отпуснали.
    Че не им се работи много на младите, не споря.
    Като гледам за какви дреболии се хваща "семейството", за да недоволства от зетя, наистина няма да му е много лесно на човекът.
    Аз така и не разбрах за какви обиди става дума. Прагът на обидчивост при някои хора е ненормално нисък и дори липсата на поздрав за празника е висша форма на пренебрежение и обида.

# 158
    • Варна
      Има трънки.Хленчи как са му погазили самочувствието и правата,сякаш всички са му длъжни.Ако беше мъж с глава на раменете си изобщо нямаше да се стигне до тук.Първо можеше да помага,но не и да се изживява като съсобственик на квартално магазинче.Сякаш дори и в разцвет се очаква да вади милиони.
      Дреме в момента и чака паричките от субсидиите,да ама там ще се очаква бачкане и мисъл.Няма гаранции,че ще потръгне,а после какво хленчене и нареждане ще падне  Crazy
      Правиш свободни съчинения на тема " Мразим го, щото е мъж на мойта принцеса". Mr. Green
      Къде пише, че е той е искал да му прехвърлят бизнеса?
      Ти, ще работиш ли без заплата и почивен ден или на чужд гръб и сто тояги са малко?
      Всъщност, няма смисъл да ти посочвам изречение по изречение, че пишеш глупости.
      ПП. Гаранции в този свят няма за нищо и ако не си го разбрала, ще има да се вееш като глухарче из въздуха.

Е насила ли са му прехвърлили бизнеса с опрян пистолет.
      Ако помагам на близките си и в момента нямам друга работа-да ще работя без заплата.В къщи на дивана по добре ли ще е.
      И не знам защо постоянно прескачате основния проблем на авторката.Той е обиждал и е коментирал нейните родители.Каквито и да са няма право на това.
      Вие пък как решихте,че им се месят в семейството на авторката,че е заврян зет и т.н. това не са ли свободни съчинения ?
      И да много добре знам,че в този живот гаранции за нищо няма,.Също така съм научена да уважавам както моите родители,така и родителите на мъжа ми.Надявам се да науча на това и сина си.[/list]

# 159
      Тук знаем само едната гледна точка, а и с недомлъвки. Девойката не е скъсала пъпната връв с мама и тати и иска да закачи на нея и мъжа си. Еми не и съчувствам, защото не и вярвам. Аз ако съм на момчето ще избягам с 200.

# 160
      Добре де, няма ли най-сетне да ни се даде пример за прословутите обиди?
      Защото има обида и обида. Обидно е да чуеш мъжа ти да коментира, че родителите ти са го/ви излъгали/измамили/подвели, когато ти самата считаш, че са изсипали рога на изобилието над вас.
      Обидно е и ако ги нарича лъжци и мошеници например.
      В първия случай обидата за един е истината за другия. Във втория - наистина е недопустимо. Но той няма да спре, ако тя не реагира адекватно и твърдо.
      Иначе, ако семействата се разтуряха толкова лесно заради обиди на половинката по адрес на мама и татко, то здраво семейство нямаше да остане у нас. Ако не вярвате, надникнете в свекървенската тема.  Laughing

# 161
      • София

Е насила ли са му прехвърлили бизнеса с опрян пистолет.
        Ако помагам на близките си и в момента нямам друга работа-да ще работя без заплата.В къщи на дивана по добре ли ще е.
        И не знам защо постоянно прескачате основния проблем на авторката.Той е обиждал и е коментирал нейните родители.Каквито и да са няма право на това.
        Вие пък как решихте,че им се месят в семейството на авторката,че е заврян зет и т.н. това не са ли свободни съчинения ?
        И да много добре знам,че в този живот гаранции за нищо няма,.Също така съм научена да уважавам както моите родители,така и родителите на мъжа ми.Надявам се да науча на това и сина си.[/list]
        Не са му прехвърлили насила, но са скрили от него истината, че нито заплати има, нито почивни дни.
        Пред закона, той е отговорен за всичко, но решенията за това, какво ще се прави, взимат други- близките на жена му, които едва ли са държали в неведение дъщеря си.
        Тук идва и другия въпрос- защо " булката" не е обелила дума за особеностите на този велик бизнес?
        Що се отнася до " няма право да коментира родителите ѝ, каквито и да са те", дано не научиш сина си на това, че да му провалиш живота.
        Родителите, не са коментирани като такива, а като измамници, накиснали един доверил им се човек.

# 162
        • при късмета
        На мен пък заглавието ми направи впечатление. "Семейството МИ" и мъжа й(като, че й е никакъв) се обидил на нейното семейство моля ти се. А той какъв й е в такъв случай? Ако за авторката не мъжа й й е семейство, а родителите, той и на главата си да застане, нищо няма да се промени. От първия пост търси в него кусурите, а мама и тате са най-най-най. Не е нормално според мен. Нормалното е мъжа й да й е семейство. Според мен тя е настроена срещу семейството си, заради мама и тате

# 163
        • София
        Аз не разбрах от какво е обиден мъжа на авторката? Че са му дали готов бизнес в ръцете, т.к. са го видели колко е некадърен и стои без доходи, което ограничава и дъщеря им /авторката/? Въпреки дадения им бизнес, той продължава с мързела и никаква инициатива за нищо /по думи на авторката, не ми се цитира сега/ ? Или е нацупен, понеже е очаквал като им "подарят" бизнеса /както и да е оформено документално това действие/ да завалят яко кинти и когато това не се случва, той се врътва обиден, като ощипана мома?! Защо? Защото това са единствените им доходи, позволяващи да не се лишават от нищо и да си плащат спокойно сметките? Брех?! Хем 2лв. не може сам да изкара, хем бизнес му подарили, който и него не може да управлява от мързел или от да не казвам от какво и накря той бил обиден? Stop Като е толко' отворен и обидчив да ходи да изкарва пари сам. Ама да си ги изкара, не да чака на субсидии - да му паднат от небето.

# 164
        • Варна

Не са му прехвърлили насила, но са скрили от него истината, че нито заплати има, нито почивни дни.
        Пред закона, той е отговорен за всичко, но решенията за това, какво ще се прави, взимат други- близките на жена му, които едва ли са държали в неведение дъщеря си.
        Тук идва и другия въпрос- защо " булката" не е обелила дума за особеностите на този велик бизнес?
        Що се отнася до " няма право да коментира родителите ѝ, каквито и да са те", дано не научиш сина си на това, че да му провалиш живота.

Това наистина ми е студио хикс.Защото едно семейство ако наистина си са близки си обсъждат проблемите и търсят решение заедно.Та ми е чудно как той е разбрал за бизнеса чак когато е поработил там.
        А за провалянето на живота не го разбрах,да не би когато уважаваш някой си проваляш живота  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт