Мъжът ми се настрои срещу семейството ми

• 21 885
  • 338
  •   1
Отговори
# 165
Кака Сийке, разтурянето на това младо семейство поне на мен ми се струва вероятно, заради маминото детенце и непрекъснатата пъпна връв, както някой се изрази, а не толкова заради обидите. Не зная кой е по-безотговорен в това фемили: девойката, която чака на мама и тати и на кварталното магазинче, което явно не може да храни цялата рода или съпругът-мечтател, на който тъста и тъщата не искат безусловно да дарят проспериращият бизнес? newsm78 Представям си ако/като се появи още един наследник-претендент! Много маймуни са накацали на крехък клон и всяка бута другата, че клона много се клати. А толкова по-лесно щеше да е да се хванат някъде на работа, далеч от цялата семейна "идилия"... Вярно, има шефове, но дори така щеше да им е по-спокойно, мирно и тихо!

# 166
Аз не разбрах от какво е обиден мъжа на авторката? Че са му дали готов бизнес в ръцете, т.к. са го видели колко е некадърен и стои без доходи, което ограничава и дъщеря им /авторката/? Въпреки дадения им бизнес, той продължава с мързела и никаква инициатива за нищо /по думи на авторката, не ми се цитира сега/ ? Или е нацупен, понеже е очаквал като им "подарят" бизнеса /както и да е оформено документално това действие/ да завалят яко кинти и когато това не се случва, той се врътва обиден, като ощипана мома?! Защо? Защото това са единствените им доходи, позволяващи да не се лишават от нищо и да си плащат спокойно сметките? Брех?! Хем 2лв. не може сам да изкара, хем бизнес му подарили, който и него не може да управлява от мързел или от да не казвам от какво и накря той бил обиден? Stop Като е толко' отворен и обидчив да ходи да изкарва пари сам. Ама да си ги изкара, не да чака на субсидии - да му паднат от небето.

Ти така си мислиш, да не живееш с тях, че си толкова категорична. А свой бизнес имаш ли? То така се дава бизнес в ръцете на някой външен човек. Айде моля ти се. Съдиш само по думите на авторката, а както вече писах, не и вярвам защото на всеки конкретен въпрос, тя не отговаря.

# 167
Кака Сийке, разтурянето на това младо семейство поне на мен ми се струва вероятно, заради маминото детенце и непрекъснатата пъпна връв, както някой се изрази, а не толкова заради обидите.

Аз също не вярвам да просъществува дълго тяхното семейство при този начин на разсъждение. Имала съм няколко такива примера пред очите си. Почне ли се още в началото с натякванията и следенето чий родител какво казал и какво дал/не дал... Раздялата е въпрос на време. Ами дано стане по-рано, че в някои случаи успяха и деца да родят, та ситуацията стана още по-мътна и страшна...

Или е нацупен, понеже е очаквал като им "подарят" бизнеса /както и да е оформено документално това действие/ да завалят яко кинти и когато това не се случва, той се врътва обиден, като ощипана мома?! Защо? Защото това са единствените им доходи, позволяващи да не се лишават от нищо и да си плащат спокойно сметките? Брех?! Хем 2лв. не може сам да изкара, хем бизнес му подарили, който и него не може да управлява от мързел или от да не казвам от какво и накря той бил обиден? Stop Като е толко' отворен и обидчив да ходи да изкарва пари сам. Ама да си ги изкара, не да чака на субсидии - да му паднат от небето.

Ами, аз от думите на авторката съвсем друго разбрах. Първо, той нищо не е очаквал, натресли са му го. И в момент на нужда се съгласил. Нищо не се знае по въпроса дали е нямал други възможности за работа и доходи.
Второ, стана ясно, че работят и двамата цял месец без почивни дни и без пари, единственият келепир е това, че не били останали гладни. Т.е. не са купували храна, взимали са си от магазина.
Ти така ли работиш? По цял месец, всеки божи ден, само срещу храна?
Трето, не стана ясно как е прехвърлен бизнесът и дали не е даден само на думи. Иначе не виждам как нейните родители взимат управленските решения през главата на собствениците. На мен повече ми прилича на "хванахме тука един ахмак да бачка безплатно, за което трябва да ни е дълбоко благодарен и да целува ръка, че някой ден ще оставим бизнеса на дъщеря си".
Четвърто, как се дава готов бизнес, без получателят да знае какви разходи и задължения има там, какви приходи се очакват и т.н.?
Пето, готов ли е бил бизнесът изобщо? За разработен магазин ли става въпрос, или тепърва са отворили нов, за който бая още трябва да се работи, докато започне да печели? Че и с кредити овътрен...
Шесто и седмо дали родителите имат опит в търговията, или са аматьори, взимащи грешни решения, което дразни зетя, защото е лишен от правото и възможността да ги коригира...
Много въпроси има, отговори обаче – не. "Той обижда майка ми и баща ми!" и троп с копитцето.  Laughing

Иначе и много примери знам за неблагодарни зетьове и снахи, ама дали и тук случаят е такъв, не можем да знаем, не и при така поднесената едностранчива версия.

Скрит текст:
ПП Много ще ми стане драго, ако се регистрират и разкажат своята гледна точка мъжът на авторката и някой от родителите ѝ. Турските сериали ряпа да ядат!  Popcorn

# 168
А толкова по-лесно щеше да е да се хванат някъде на работа, далеч от цялата семейна "идилия"... Вярно, има шефове, но дори така щеше да им е по-спокойно, мирно и тихо!
Мамина златна още учи, тя не може да се занимава с такова времеемко нещо като работа. На нея й дай да помага. Аз съм от малък град и такива семейни квартални магазинчета без нает персонал много добре ги знам. Работа има за един човек, евентуално за още половин човек, ако решат да работят в неделя, което пък е супер рядко. Т.е. татко и понякога мама. Щерката, с работата в това магазинче, помага единствено на себе си - да си изкара джобни. Дето викаше баща ми, за самочувствие - да знае, че е полезна с нещо, а и да разбере как се изкарват парите.
Само че баща ми тези ги говореше, когато аз бях в гимназията и помагах след часовете. Брат ми беше малък, а майка ми си има редова работа и не е точно да чака на магазинчето.

# 169
  • Варна
Ако пък ситуацията е такава да се чудиш пък какво правят 4-ма човека всеки ден,че и без почивка .
И как очакват две семейства да си плащат сметките,че и  заплати да получават от такова магазинче.И не на последно място какви ли пък толкоз сериозни управленски въпроси решават,че старите да не могат да се доверят на младите Thinking

# 170
Как' Сийке, на този въпрос
Нищо не се знае по въпроса дали е нямал други възможности за работа и доходи.
има отговор, мъжО не е можел да си намери друга работа.
Ще се опитам да обясня накратко. Той не можеше да си намери работа и
Скрит текст:
нашите преписаха бизнеса на нас с идеята , че ние ще я управляваме (което е логично) ,но те все още взимат решенията което на мен не ми пречи. Все пак това си е помощ. Грешката им беше , че не му обясниха начина на работа. Реално начина ни на работа не е много правилен защото нямаме определен почивен ден, нямаме отпуски нито определени заплати и всички взимат участие в управлението.  Но кой частен бизнес не е така?! Наясно съм , че вече той е новото ми семейство,  но като не ме разбира и постоянно ме поставя в положение да защитавам близките си ме дразни.
За останалите въпроси - всички спекулираме. Peace

# 171
Ако пък ситуацията е такава да се чудиш пък какво правят 4-ма човека всеки ден,че и без почивка .
И как очакват две семейства да си плащат сметките,че и  заплати да получават от такова магазинче.И не на последно място какви ли пък толкоз сериозни управленски въпроси решават,че старите да не могат да се доверят на младите Thinking
Да де, нали това е големият въпрос.

И не ми стана ясно - хем младите ще управляват, хем старите взимат решенията, хем всички взимат участие в управлението, последно?

# 172
И не ми стана ясно - хем младите ще управляват, хем старите взимат решенията, хем всички взимат участие в управлението, последно?

Последно - такова животно нЕма. Освен ако не е измислено  Mr. Green

# 173
Drahokam, не си им влязла в магазина, че да знаеш какъв е. Живея срещу квартален магазин, в който има три продавачки, барабар със собствениците и е много оборотен, без да е някакъв си маркет.  И откъде знаеш колко работи момичето, та си позволяваш да се отнасяш презрително към труда й.

# 174
Абе, пак не става много ясно кога не е можел да си намери работа - по специалността ли, преди да се захване с неговите проекти ли... Но да приемем, че тъста и тъщата го прибират под крилото си, за да не стои безработен вкъщи.
Но не мога да подмина и това:

Цитат
Реално начина ни на работа не е много правилен защото нямаме определен почивен ден, нямаме отпуски нито определени заплати и всички взимат участие в управлението.  Но кой частен бизнес не е така?!

Ами, не знам кой частен бизнес не е така, ама тези, които фалират, всички са така. Много вождове и само един индианец.  Laughing

# 175
Drahokam, не си им влязла в магазина, че да знаеш какъв е. Живея срещу квартален магазин, в който има три продавачки, барабар със собствениците и е много оборотен, без да е някакъв си маркет.  И откъде знаеш колко работи момичето, та си позволяваш да се отнасяш презрително към труда й.
Е, и аз знам няколко магазина, които работят и в неделя, с по две продавачки на смяна, единият даже прерасна в местна верига, но на един такъв проспериращ магазин се падат по 10, в които работи един човек и успява да си плати осигуровките с доста прикрити приходи.

# 176
  • Варна
Грешката им беше , че не му обясниха начина на работа. Реално начина ни на работа не е много правилен защото нямаме определен почивен ден, нямаме отпуски нито определени заплати и всички взимат участие в управлението.  Но кой частен бизнес не е така?! Наясно съм , че вече той е новото ми семейство,  но като не ме разбира и постоянно ме поставя в положение да защитавам близките си ме дразни.
Ама вярно и ние много украсихме и променихме историята.Така написано не значи,че не са имали почивка ,а не е била определена точно кой ден ще е.Със заплатата е същото не е определена твърдо да е 1000 лв. например,а може всеки ден да са си вземали по 200 лв.  Laughing

# 177
Как Сийке,
и аз съм на мнение, че всички замесени имат проблеми с комуникацията.
За съжаление не съм оптимист, че ще се подобри.

За работата и приходите на Зетя е малко по-сложно, зависи как го дефинираме (понеже съм наясно с агро проектите).
Формално той не е безработен, а самоосигуряващо се лице, регистриран земеделски производител (сигурна съм, защото е длъжен). Така че на книга има работа. От това следва да задължение за разходи - осигуровки върху 300 лв. месечно (не ми се търси, но е около 900-1000 лв годишно). Но явно няма приходи.
Скрит текст:
(От което с голяма точност мога да предположа какъв е проектът - или са трайни насаждения, или е стъкмистика с цел да получи субсидията).
И понеже тази мярка е стартова помощ с цел развитие, има изисквания парите да се влагат в земеделие, но контролът е по-лабав и нещичко може да се задели за издръжка (в случая не е нарушение, а добре премерени разходи).
Та има 2 основни варианта:
- агробизнес, от който вече има приходи от продажби.
- продажбите ще почнат след 2-3-5 години. Сега само разходи. В този случай много млади фермери работят и други неща.

# 178
Голяма драма, безработният зет, живуркащ на чужд гръб, поработил един месец в магазина на тъстовете, вместо веднага да започне да управлява бизнеса, от който си няма понятие.
И моля ви, каква трагедия, парите не текнали като река, ами, едвам им стигнали за текущи разходи и сметки.
Разбира се, че ще предпочете да се нацупи, да се прави на оскърбен и измамен, да се скатава в къщи, вместо да работи. По-лесно е да ругае и обижда "коварните" роднини на жена си, които продължават да го хрантутят, докато той чака евентуалното одобрение за проекта. Това е част от цирка, който трябва да оправдае мързела и наглостта му. Да не е луд да работи, като има балами да го издържат.
Авторката, лошото е, че има вероятност този човек да започне да обижда и теб. Може в най-скоро време ще чуеш, че и ти си като майка си и баща си, "Същата еди-каква си.." Добре ще е да не отлагаш и да проведеш серия цивилизовани диалози по темата, проблемът няма да се реши сам с времето.

# 179
Грешката им беше , че не му обясниха начина на работа. Реално начина ни на работа не е много правилен защото нямаме определен почивен ден, нямаме отпуски нито определени заплати и всички взимат участие в управлението.  Но кой частен бизнес не е така?! Наясно съм , че вече той е новото ми семейство,  но като не ме разбира и постоянно ме поставя в положение да защитавам близките си ме дразни.
Ама вярно и ние много украсихме и променихме историята.Така написано не значи,че не са имали почивка ,а не е била определена точно кой ден ще е.Със заплатата е същото не е определена твърдо да е 1000 лв. например,а може всеки ден да са си вземали по 200 лв.  Laughing

А много вероятно е всички да са си почивали, без мъжа на авторката. Накрая да му е писнало и да се е стигнало да извиняване от страна на родителите, за това че са го ползвали за роб.

Авторката така или иначе не си направи труда да отговори по-подробно за какво става въпрос .
Аз съм обидена, защото отделих от времето си да бъда максимално обективна и полезна на авторката, а тя не уважи това  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт