Мъжът ми се настрои срещу семейството ми

• 21 814
  • 338
  •   1
Отговори
# 75
Аз пак за моите. Наистина са стояли гладни, за да има за мен и брат ми. Но за зет или снаха - никога не биха го направили.

Всеки нормален и обичащ децата си родител би го направил. Но никога не бих накарала детето си да се чувства виновно, за това че съм стояла гладна. Един нормален родител, не би навирал подобни неща в лицето на детето си.

# 76
  • Варна
Аз пак за моите. Наистина са стояли гладни, за да има за мен и брат ми. Но за зет или снаха - никога не биха го направили.
Ами много ясно,те са чужди деца не са техни.Но вече когато са семейство помощта е за двамата,друг е въпроса дали някой ще е благодарен или ще се правим на големите мъже Crossing Arms
И защо трябва да е навирано в лицето им,не може ли тя сама да вижда,че родителите и се лишават заради тях.

# 77
Като работихте в чужбина, после със спечеленото какво направихте?
Помощта е за ползуване от семейството, но се дава на собственото дете.

# 78
Авторката, на колко години си?

# 79
Той е способен и работлив. Не се плаши от работа. Но иска да работи по неговата специалност  (агроном). Дори кандидатства по проект и го одобриха. Докато чака субсидии , родителите ми му предложиха да прехвърлят фирмата на нас  защото един ден така или иначе ние ще го поемем. Както казах много средства бяха вложени в ремонт и дори искахме заем. Докато се завъртят оборотни средства трудно заделяхме пари за лични нужди. Мъжът ми се дразнеше , че не получава достатъчно пари. Но не виждаше ,че не сме се лишили от храна и успяваме да посрещаме нуждите си. Нито майка ми нито баща ми са си взимали заплати за да има за нас. Всичко се влагаше. Началото на годината както всеки знае е трудно. То са такси, то са данъци и какво ли още не. Баща ми нямаше как да ни остави всичко и да не може да си оправи сметките защото няма други доходи. А и тяхната помощ е безценна защото на края на месеца няма да дойдат и да ме питат "къде ми е заплатата?" . Той не разбра , че момента е труден. Трябвало още в началото да му се обясни точно и ясно как стоят нещата и затова ги обвинява. Баща ми се опита да говори с него, да му обясни ситуацията и му се извини. Майка ми също се опита да говори с него. Той каза цитирам: "простил съм им и това остава в  миналото, но трябва да мине време". Но поведението му и думите му показват друго. Извинявам се ако съм пропуснала да отговоря на друг въпрос но се опитвам самата аз да разбера поведението на мъжа ми. #Crazy

Прочети си поста. Ставаше въпрос за  теб и мъжа ти. Сега пишеш, че баща ти е теглил заем. В поста пишеш ние. Струва ми се, че или си противоречиш или ти и бащати сте вие, а мъжа ти е някъв излишък. И уважението се печели, не се дължи по презумция. И ей това удебеленото. Не виждам някъде мъжа ти да е молил за тази фирма, но вие ти и родителите ти сте решили, че така трябва да бъде.

# 80
Цялата ситуация е...бизнес между роднини! Sick Tired Почти винаги май така се получава! Не знам какво точно и по колко делите от този велик бизнес, но от постовете ти разбрах, че ти не си човек, който държи на съпругът си. Не го приемаш, като част от семейството, не се отъждествяваш с него, просто не сте "ние", а ти и той. Цялата ситуация, според мен, я създаваш ти! От теб тръгва неговата несигурност и оттам, лавинообразно се оформя целият проблем!

# 81
Права си визирах старото ми семейство. Грешката е моя. Просто искам да спрем да спорим на тема родители и да гледаме себе си. Ще се опитам за пореден път да му обясня че не ми е приятно да говори така за тях.

# 82
На него също не му е приятно да няма съпруга, въпреки че има брак. Но човек като теб няма как да го разбере. Да не би да си единствено дете?

# 83
  • Варна
Ами не,не е грешка.И аз бих била обидена и ядосана на мъжа си ако обижда и слага епитети на родителите ми.Каквито и да са те от елементарно възпитание и уважение към мен ще си премълчи.
Нещо не му е наред да знаеш и със времето или много ще изтърпяваш или няма да продължи дълго семейството ви.

# 84
Аз не мисля, че ще запазите семейството си, ако продължите да сте част от семейният бизнес! Мое мнение, да няма обидени!  Peace Дано да му потръгне бизнеса в агро сектора, за да придобие самочувствие и да успеете да си стъпите на краката, без да имате нужда от чужд бизнес/защото той не е ваш Peace/!

# 85
Ами не,не е грешка.И аз бих била обидена и ядосана на мъжа си ако обижда и слага епитети на родителите ми.Каквито и да са те от елементарно възпитание и уважение към мен ще си премълчи.
Нещо не му е наред да знаеш и със времето или много ще изтърпяваш или няма да продължи дълго семейството ви.

+1
Колкото по-бързо се разберете, толкова по-добре за всички.

# 86
Как да не е техен, нали е прехвърлен с всичките му задължения по него?

# 87
Авторке не трябва да позволяваш така да обижда родителите ти,най-малкото са твоя кръв и това е обида и към теб,обида към хората които са родили и отгледали жена му...
Ако не престане почни да обиждаш целенасочено и ти неговите да видим как ще се почувства...,,клин,клин избива,,....

# 88
Как да не е техен, нали е прехвърлен с всичките му задължения по него?
И какво от това? Нито те са го създали, нито те взимат решенията! Нещата са само документално устроени, пък и мъжът и е излязъл от бизнеса, нали така каза! Аз не бих се чувствала добре при подобно положение, явно мъжът и също! Това с обидите обаче е недопустимо! Едно е да не искаш да ги видиш, целенасочено да избягваш какъвто и контакт или участие в общият бизнес, но обидите не ги разбирам! Като цяло наистина това семейство не виждам как ще го бъде занапред.. newsm78

# 89
Авторке не трябва да позволяваш така да обижда родителите ти,най-малкото са твоя кръв и това е обида и към теб,обида към хората които са родили и отгледали жена му...
Ако не престане почни да обиждаш целенасочено и ти неговите да видим как ще се почувства...,,клин,клин избива,,....

Взе ми думите от устата  Mr. Green
Определено бих му върнала "жеста". Да го видим как ще се чувства.
Обиди не търпя и реагирам веднага. Ще дам шанс, ама ако не се оправи - аут.

Общи условия

Активация на акаунт