Седми клас - 4

• 83 579
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Аз вече се предадох! След като я приеха в АК вече нищо друго не я интересува.
И при нас положението е аналогично. Много се е отпуснал, няма никаква мотивация.
И при нас е така, на всички тестове изкарва твърди 5ци, мисля пак да заключа компютъра, до след НВОто. Писна ми да се срамувам Embarassed Rolling Eyes.

Аз съм махнала компютъра му от стаята още преди месец,даже и четеца съм му прибарла,което не му пречи да чете за н-ти път някоя стара книга,а тях просто няма къде да ги прибера-смятайте колко съм била вбесена...Още са без комп и какво от това-нехайство и лентяйство,като моето даже нито е кандидатсвало в АК,нито са го приели вече някъде,та да не му пука...Може да си чете книжки и да блее в продължение на часове-вчера даже и книгата му прибрах,защото е нова  и му казах,че докато не направи един пробен по математика,ако не целия,поне първи модул няма да му я върна-ами направи миналогодишния първи модул за около половин час-има 64 от 65т и отговора му е,че няма смисъл да прави повече,което ме влудява още повече,обаче май вече и на мен ми е все едно,ако бяхме в голям град сигурно щеше да ми трепери сърцето,ама сега стигам до извода,че нервите ще ми трябват години напред и заради дребен,та няма нужда да си тровя живота....А това блеене също ме докарва до лудост-вчера е загубил едната точка,защото вместо перпендикулярна е прочел успоредна-това дете все едно не е от мен  Twisted Evil

# 496
  • България, София
Един въпрос в малко по-друга посока. Усещате ли децата преуморени, изнервени, стресирани?

Питам, защото ми се струва, че забелязвам у моя син симптоми на "прегаряне". Не бих казала, че се преуморява физически, сякаш психиката го предава. Ще го оставя без никакви допълнителни занимания и ще опитам да му измисля някакви развлечения. Трябва да измисля как да го върна във форма за изпитите.

Как се проявява напрежението при вашите деца?

# 497
  • София
При моя син го имаше последните седмици преди изпита за АК (но пък при него подготовката беше курсове по есе всяка събота и по математика всяка неделя, и така от началото на учебната година). Последните два дена  преди изпита "избягахме" в Хисаря, на спа, само и само да му починат и мозъка и тялото и да няма компютри наоколо...За НВОто не коментирам, напълно се е отпуснал.

Мисля, че не е лоша идея да се поподсилят децата малко с витамини, че и пролетната умора им действа.

# 498
Моята дъщеря се яви в събота на "Талантлив химик".Вечерта преди състезанието внезапно се разплака и заяви,  че нищо не помни и ще се провали. Бях шокирана, защото досега не спираше да си пее и танцува и с нищо не показваше,  че въобще е заинтригувана от предстоящите матури. След като се поуспокои,  ми призна, че ужасно се страхува,че няма да задоволи моите очаквания и ще ме разочарова. Аз спирам с натякванията,  че не се старае достатъчно, явно детето го преживява и накрая ще "изпуши".То какво излезе- тя се старае да угоди на мен,  аз естествено вечно недоволна, побъркахме си децата. Мисля,  че стреса вече им идва в повече,  така че разхлабввам примката.

# 499
  • София
В нашето училище ни обърнаха внимание върху това, че децата са страшно напрегнати от очакванията на родителите и това е голям стрес за тях още преди Нова Година, на родителска среща. Аз главно се опитвам да успокоявам и окуражавам детето. Каквото направи на изпитите, направи. Варианти има. Peace

# 500
  • Варна
Здравейте! Simple Smile Извинявайте, че така нахлувам в темата ви, но мисля, че ще можете да ми помогнете. От какво се вълнуват и какво харесват момчетата в 6-7 клас. Искам да купя подарък на дете на такава възраст, а майката не дава дума да се издума. Т.е не мога да изкопча нищо, но аз съм твърдо решена да му взема нещо. Може и на ЛС, за да не ви разводнявам темата. Доколкото разбирам, обсъждате училищни вълнения....

# 501
  • най-шареното място
За стреса и опасността да прегори детето заради родителите си ни говорят отдавна и на нас в училище.
Има много преуморени деца. При месеци с по 6 "работни" дни всяка седмица не е неочаквано. Нервните кризи за съжаление също са очаквани. Хубаво е когато има начин да си почиват, да разтоварват, да могат да си кажат какво им тежи. И да се чувстват сигурни в родителите си. Дори родителите да дават всичко от себе си, когато в клас виждат на какво е подложен някой съученик, могат да решат, че и техните родители мислят същото, но го премъчават.

Скрит текст:
Ако родителят по принцип е взискателен или съзнателно притиска, поне може да си дава сметка за стреса, който детето понася заради него. Когато обаче детето гледа как се доказват другите, и си мисли, че когато го няма родителите му си говорят същото като "лошата майка на ... " родителят може и да не усети страховете на детето си.

# 502
  • София
Здравейте! Simple Smile Извинявайте, че така нахлувам в темата ви, но мисля, че ще можете да ми помогнете. От какво се вълнуват и какво харесват момчетата в 6-7 клас. Искам да купя подарък на дете на такава възраст, а майката не дава дума да се издума. Т.е не мога да изкопча нищо, но аз съм твърдо решена да му взема нещо. Може и на ЛС, за да не ви разводнявам темата. Доколкото разбирам, обсъждате училищни вълнения....
Аз подарявам ваучери за Деклатлон, заредени с 20 лв. Винаги има какво да се вземе оттам за момче.

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 08:59 от Sharky*

# 503
  • I want it all and I want it now.
gallizia
Най добре му дайте парите да си избере сам подарък.
Детето е достатъчно голямо.
В допълнение може да му подарите и един шоколад.
Иначе рискувате да е разочарован от подаръка.

# 504
Ние последните пъти, но на момичета, подаряваме ваучер от Н&М. Така си решавам проблема да не обикалям по магазини, понякога дори се дублират подаръци - блузки най-вече.

# 505
  • най-шареното място
Decatlon-ска карта и ние сме подарявали. Топки, екипи, бански, винаги има какво да си подари детето. Разнообразието е голямо, цените са ниски общо взето, а и винаги може картата да участва като малка част към по-голяма покупка /дори за семейна палатка/.

# 506
  • Варна
Сърдечно благодаря, момичета!  bouquet Наистина ваучерът е много разумно решение, така че това ще е подаръкът Simple Smile

# 507
  • I want it all and I want it now.
Сменена е датата в ТУЕС за математиката:  Wink

Всички кандидати за ТУЕС се явяват на задължителен специфичен изпит по математика за ТУЕС, който ще се проведе на  29 май 2016 г. в ТУ – София

# 508
Моят син има проблем с концентрацията. При всички писмени работи до сега преобладаващите му грешки са от невнимание, а не от незнание. Не знам как да му помогна да е по-концентриран на НВО.  newsm78 newsm78
Той самият е отчаян от този си проблем. И не вижда смисъл да се подготвя за НВО.

# 509
  • Бургас
и аз при моя младеж най се дразня от грешките поради невнимание, всеки път се кълне, че следващият много ще внимава и после пак - джаста-праста, това не прочел, онова не разбрал и т.н., надявам са на НВО да не са прекалено много тези грешки

Общи условия

Активация на акаунт