Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 22 987
  • 321
  •   1
Отговори
# 60
Е, поне форумът дава добро обяснение защо някои от първите терористични актове в света са дело на българи Wink Масата е на равнището на диваците от гумените лодки.

# 61
Данните са за продължителността на моя живот (приблизително), а и потребителката, която каза, че са "всички" и "винаги" не уточни дали от сътворението на света, или от по-късно.
права си
Преди 5 век от н.е. изобщо не е имало никакви мюсюлмански терористични актове. Ако погледнем цялостната позната история - това си е доста време спокойствие, през което сме си се избивали самички

E, то тогава бомби не е имало  Mr. Green

# 62
Данните са за продължителността на моя живот (приблизително), а и потребителката, която каза, че са "всички" и "винаги" не уточни дали от сътворението на света, или от по-късно.
Аха, ясно!
Затова ни подхвърли този процент, ама ние като четем само Винету, се чудим и глупеем  Rolling Eyes
Как още пишеш в тази тема наравно с диваците? Wink

# 63
Е, поне форумът дава добро обяснение защо някои от първите терористични актове в света са дело на българи Wink Масата е на равнището на диваците от гумените лодки.

форумът добре обяснява и защо сме паднали под "османско присъствие"... ли беше политкоректния термин? Масата не различава завоевател от гост и нарича геноцида "културен обмен"

права си
Преди 5 век от н.е. изобщо не е имало никакви мюсюлмански терористични актове. Ако погледнем цялостната позната история - това си е доста време спокойствие, през което сме си се избивали самички

E, то тогава бомби не е имало  Mr. Green
така е...и още по-важно - до началото на 7 век и мюсюлмани не е имало,което много се отразява на неучастието им в терористични актове

# 64
права си

E, то тогава бомби не е имало  Mr. Green
така е...и още по-важно - до началото на 7 век и мюсюлмани не е имало,което много се отразява на неучастието им в терористични актове

Да бе, вярно  Joy

# 65
  • вятър в маслините, вятър над хребета
3. Не е грешно или унизително от религиозна гледна точка, обратното е. Правил го е и за престъпници, и за хора с увреждания. Вид жест е, но не съм навътре в религиозната символика и не знам точно посланията в жеста, само - че се възприема като положителен.
Исус разрешава на грешницата Мария (не Мария-Магдалена, често се бърка с нея) да му измие краката и да ги изтрие с косите си. Това според едно от евангелията, май на Лука. Символ на покаяние и смирение е.

Доколкото знам, получилите висшата чест бежанци са християни, та жестът на папата надали трябва да има чак толкова превратно тълкуване.

# 66
Параход, къде го видя този процент в графика, показваща броя на жертвите? Не виждам връзката. Аз успях да намеря една единствена статия, споменаваща за под 2% религиозен тероризъм, но за последните 5 години. В тази статия се споменават по над двеста терористични акта на година в Европа, което ми подсказва, че думата тероризъм обхваща голям кръг от криминални действия.
 От друга страна списък с ислямистки терористични атаки (хич не е къс, пък макар и  под 2% в Европа според някои статистики) https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Islamist_terrorist_attacks

# 67
  • София
3. Не е грешно или унизително от религиозна гледна точка, обратното е. Правил го е и за престъпници, и за хора с увреждания. Вид жест е, но не съм навътре в религиозната символика и не знам точно посланията в жеста, само - че се възприема като положителен.
Исус разрешава на грешницата Мария (не Мария-Магдалена, често се бърка с нея) да му измие краката и да ги изтрие с косите си. Това според едно от евангелията, май на Лука. Символ на покаяние и смирение е.

Доколкото знам, получилите висшата чест бежанци са християни, та жестът на папата надали трябва да има чак толкова превратно тълкуване.

Лука я нарича ''жена водила грешен живот", Йоан твърди, че е Мария от Бетания (сестра на Лазар), Марк и Матей я наричат само ''една жена''  Peace

# 68
При католиците масово се бърка, при нас сякаш е по-ясно кой кой е сред светците Simple Smile.

п.п. препоръчвам на тези, които желаят да демонстрират по-висока култура от масата "с ниво на диваците от гумените лодки", ако цитират имена на литературни произведения, да ги слагат в кавички, както е прието според правописните норми. Иначе може и да са чели нещо повече от "Винету", ама много не си личи.

# 69
  • София
Бежанците, чиито крака е измил Папата, са християни, мюсюлмани и хиндуисти.

Джой, има разлики във версиите на апостолите. Така че, не е изненада, че и обикновените хора се бъркат, и католици, и православни. Все още няма единодушие относно коя е жената, измила краката на Иисус. В някои варианти дори не го мие, а облива главата му със скъп парфюм.

# 70
Не само обикновените хора, Мел Гибсън също Grinning. А той сигурно и екип си е имал да му подреди библейските въпроси във филма.

Тук в някакъв сайт бях мярнала, че са само християни удостоените с честта бежанци, явно съм недочела Peace.

# 71

Тук в някакъв сайт бях мярнала, че са само християни удостоените с честта бежанци, явно съм недочела Peace.

Четирима са били християни, трима мюсюлмани, заради които имено е патардията в темата.

During the Mass, Pope Francis washed the feet of 11 migrants and of one volunteer. Of the migrants, four were Catholic youths from Nigeria, three were Coptic women from Eritrea, three were Muslims, and one was a Hindu youth from India.

# 72
българите и въобще хората от източния блок,които са емигрирали преди четвърт век или по-късно най-много ритат срещу бежанците,дори повече от самите германци-кореняци.Това е изключително лицемерно и нечестно,защото те самите са били приети от същия либерално-състрадателен модел.А сега нямат великодушието да влязат в положението на тези хора. И друго-казват,че бежанците били мързеливи и напускали работа на втория месец,не могли да издържат. Това също е лицемерно,защото заплащането е в пъти по-ниско отколкото на обикновения европеец.И мен да ме карат да работя в Белгия за 1000 евро и аз ще напусна.

# 73
Точно влизах да пиша за проценти, Параход ме е изпреварила  Laughing

2009-2013 по-малко от 2 процента от терористичните атаки в ЕС са били на религиозна основа.

Коментарът на Гергана, че мюсюлманите де що видят и го колят, изнасилват и взривяват е  Sick Да се обобщават по толкова груб начин близо 1.60 милиарда души граничи с абсурда. При това го казвам като човек, който определено не е ЗА отварянето на европейските граници за всичко куцо и сакато. Правя разлика между бежанец и мигрант. Първите са добре дошли и трябва да им се помогне. Вторите, напр. момците от Бангладеш, могат да се върнат откъдето са тръгнали.

Явно не правиш. В ЕС не е стъпил нито един бежански крак. Всички вече са спасили живота си, навлизайки в територията на Турция, нещо повече, живели са по няколко години там. Сега газят европейските граници на път към една определена държава. Трябва да признаем, че бяха лекомислено поканени в тази държава от налудничавата управляваща там, но това не им дава право да нахлуват из териториите на други суверенни държави и да мърсят там като за световно. Всички са просто мигранти, нарушаващи държавни граници, и наистина трябва да се върнат откъдето са тръгнали. Не само момците от Бангладеш.

Не знам защо мигрантите получават в пъти по-малко заплащане, душата...Може би защото са много квалифицирани?  newsm78 Казват, че немалка част от новопристигналите в Германия дори не можели да четат и пишат. На родния си език. А как се очаква да научат немски, не знам. Не знам и какви заплати трябва да получават те.... Rolling Eyes

# 74
Всички са просто мигранти, нарушаващи държавни граници, и наистина трябва да се върнат откъдето са тръгнали. Не само момците от Бангладеш.
Не са просто мигранти, а са нахални и супер нагли мигранти!

душата, лицемерно и нечестно е да си поканиш гости, а да искаш да ги настаниш в съседите си и дори да им държиш сметка, че не се грижили подобаващо за твоите гости  ooooh!
Лицемерно и нечестно е да сравняваш българите с арабите!  Sick

Общи условия

Активация на акаунт