Боледуване на децата ни - тема 38

• 49 041
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Бързо оздравяване на всички дечица.
При нас сополите като че ли от вчера рязко намаляха. Бях се отчаяла, повече от месец ги влачихме. Но пу-пу, почти няма.
За митралната клапа - бях писала преди, че и аз до към 14 годишна възраст бях с шум на сърцето (или нещо подобно). Когато бях 1 курс студентка (18 - 19 годишна) често ми се случваше да имам ускорен пулс. Та след преглед от кардиолог (с ехограф) се оказа стеснение на митралната клапа. Кардиоложката тогава ми каза, че е много често срещано състояние, не е сърдечно заболяване, а по-скоро нещо като козметичен дефект. Също така ми каза, че не е повод за притеснение, не ми каза и да да се следя периодично.
Сега, когато бях бременна, споделих със следящите бременността, също казаха че не е никакъв проблем. Та, Лисе, най-вероятно ще ви следят до определена възраст и ще спрат. Не е нещо страшно.

АБ по средата на лечението не съм спирала, но и детето не е имало някакви реакции, алергии и подобни и се е повлиявало добре от лечението. При алергична реакция или недействие на АБ не знам как се процедира. Бих се консултирала с педиатъра.

# 571
miamim ,благодаря ти ,аз за всеки случай мисля да отидем и до София ,но сигурно ще е другият месец.

# 572
Силве, много се радвам! Когато забавим АБ при малката - в смисъл не започнем приема още края на втория-третия ден - много по-бавно като че ли започва да действа. Когато бързо го включим, нещата още на втория ден следобед започват да се подобряват. Но тя прави повече бактериални инфекции.
Лисе, темата за лекаря е стара, аз също имах своите съмнения, но да ти кажа, че един от малкото лекари, които са й правили толкова спокоен, обстоен и обяснителен преглед. И двамата с ММ бяхме впечатлени, а ние не сме особено захласнати по лекари и сме с големи изисквания и очаквания към тях. Пак казвам - според мен е излишно на този етап да биете целия този път, просто вземето още едно мнение предвид, не вярвам да няма добри детски кардиолози и в Пловдив.
miamim напълно съм съгласна с мнението ти, в повечето случаи е козметичен дефект, а когато има връще на кръв мнооого ясно се вижда на ехографа, виждала съм го. Според мен тази лекарка си иска по-чести прегледи по други причини и преекспонира ситуацията. Ако е видяла проблем, едва ли ще си позволи да говори "може, не може"....

# 573
  • София
miamim ,благодаря ти ,аз за всеки случай мисля да отидем и до София ,но сигурно ще е другият месец.

Да, при всички случаи е по-добре да имате още едно мнение, а и така ще си по-спокойна.

Tottó, мисля, че си права, че не е нещо сериозно предвид реакцията на лекарката. Но пък още едно мнение (не да се затичат спешно разбира се), за собствено спокойствие би било добре.

# 574
Благодаря ви за подкрепата!  Hug Олекна ми мъничко. Урина пускахме, да. Чиста е.

# 575
miamim, така е, хубаво е да си 'сверят информацията".
Иначе днес е последният прием на Зинат при малката, чакам петък, за да чуя мненията на пловдивските УНГ. Ще разпитам за разни начини за оглед на третата сливица през носа, с тръбичка. Разбрах, че има два вида изследвания по този начин - единият е за проходимостта на носа и другият - за директен оглед назад. Много разчитам да са адекватни и да не ни претупат.

# 576
Лисе, виж дали ще можете да запишете час за преглед при д-р Велковски в Трета градска болница.  Peace

# 577
Благодаря ви  bouquet

# 578
  • София
Велковски и нас ни гледа, но преди да се родим още. Симпатяга е.

Силве, най-накрая я изгонихте тази Т. Браво, дано остане така!

# 579
  • shumen
Силве,радвам се,че сте изгонили Т.Дано си остане така.
 miamim,радвам се,че е добре детенце.
Силве,и аз си мислих за урина.
Аз моята урина е взех и е чиста.Само на кетони пише следи.

# 580
Лисе, аз съм доволна от доц. Анна Кънева - ето повече информация http://hearthospital.bg/detskibolesti

# 581
Благодаря, Рали  Hug

# 582
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Аз тази вечер като да си вземам детето от детска побеснях.Госпожата казва на майката,която бяха с АБ на градина,че детето пак кашля и тя сама казва-ами,аз какво да направя,не мога да си вземам повече болнични.На всичкото отгоре и дете с конюктевит имало в групата и не го върнали.Сега,ако и моя лепне нещо ще знам от къде е.

# 583
Изчезва ми гласа,боли ме гърлото,самоназначих си домашна ракия  Joy и Биопарокс.Габи от утре е на ДГ.Стискайте ни палци,моля,моля... Praynig

# 584
  • shumen
Уми,оправяй се скоро ти.Стискаме палци да е наред всичко при Габи вече и да си ходи на ДГ без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт