Боледуване на децата ни - тема 38

• 49 035
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Уми, наздраве! Пожелаваме на Габи да не боледува повече!

# 586
Уми,имате и моите стиснати палци!Успех  Hug

# 587
Здравейте,
миналата седмица бяхме с бронхит, който лекувахме само с инхалации с физ.р-р и флудитек. Детето беше спряло да кашля докато спи. Имаше единични прокашляния през деня, но според лекарката било нормално. От вчера спрях да давам всичко , вкл. инхалациите. Странното е че тази сутрин направи нещо като пристъп със суха кашлица през няколко минути. Чудя се дали не е недоизлекуван, въпреки че беше добре предните дни.Ще се чуя естествено с педиатъра, но ми е притеснено....

# 588
  • На брега на реката
Преди да спрете лекарствата, бяхте ли на преглед? Мен лично бронхита много ме беше изплашил заради начина на дишане и кашляне и държах лекаря да каже кога свършва лечението.
Може пък да е остатъчна кашлица и сутрин да прочиства сухото гърло и останалите секрети. Голямото ми дете например доста дълго си влачи кашлица след сън и заморяване. При малката само веднъж се случи.
Идете на преглед, да ти е мирна главата. При нас такива състояния най-добре се повлияваха от противоалергичен препарат. При вас може да е друго, но по-добре лекар да го прецени.
Аз пускам днес малката на ясла. Ще се избием, държи ми се ужасно, не ме слуша, всичко е НЯМА и само прави бели. Хрема няма от неделя, стига й толкова седене вкъщи  Twisted Evil
 За протокола, вчера бяхме на детска консултация за 2г и 6м.. Медицинският кантар отчете 10 кила без 200 грама и 88 см. Нюню  Whistling

# 589
Уми стискам палци детето да е здраво.

# 590
Миналата седмица бяхме на преглед във вторник и каза да давам до понеделник флудитек и инхалации. В петък й звънях за преглед, но каза че било нормално да има прокашляне и прецени че няма нужда да ходим.Ще се чуем по-късно да видим какво ще правим.

# 591
  • София
Успех и стиснати палци на дечицата, които се завръщат в детската градина. И дано не се разболяват толкова често. В нашата група пак има няколко кашлящи деца  Tired.

# 592
  • Варна
Уми,
успех и здраве в детската градина пожелавам на Габи! А твоето лечение има моето одобрение Laughing Оправяй се бързо!
Деси,
звъни за всеки случай, напълно възможно е да е остатъчна някаква кашлица, но пък от един преглед или консултация повече глава не боли.
Моето днес също е на ДГ. Занесохме бележка от педиатърката за боледуване от 4-ти до 8-ми, издадена на 8-ми. В понеделник и вторник го задържах вкъщи като мислех да пуснем молба за отсъствия по семейни причини. Мед. сестра в градината обаче не приела бележката,з ащото била с изтекла валидност и поискала нова от педиатърката - с дати от 4-ти до 12-ти. Е, аз ли не съм в ред или имат странна логика? значи ако ММ беше занесъл бележката в понеделник, а ние въпреки това бяхме задържали детето по семейни причини вкъщи бележката щеше да важи, но днес вече не важи? Не знам дали успях да обясня добре моята логика и дали разбрахте нещо Embarassed

# 593
  • На брега на реката
Вчера детенцето, до което спи малката, го издали на майка му с болки в ухото. Не разбрах на кой етап се случва, дали е изкарало така целия ден, но явно си предават нещо секретиращо-сополиво. Кашлящи за щастие броени пъти съм засичала.
Деси, наблюдавай си детето, ти най-добре можеш да прецениш кога нещо те безпокои и не ти се вижда нормално. Ако е голямо детето и му позволяваш разни смукалки, можеш да й даваш лукчета или небет шекер. Остатъчните сухи кашлици ги боря и с мед с канела и мъничко сода или мед с исиот (настърган и изсушен джинджифил).
Месечинке, контактните бележки по принцип са за 3 дни, може би за това не я е приела. Дъщеря ми отсъстваше само два дни, но пак си взех бележка от лл. При нас вече за семейни причини искат поне 2 дни по-рано да ги уведомим с писмена молба. На мен зимата ми бяха направили проблем, когато заради снега не можа да я заведа на ясла. И понеже беше късно да им представя молба, им казах да ми я пишат болна. И без това в онзи сняг повече от седмица беше непробиваема улицата ни.

# 594
  • Варна
Ами нали до 10 дни отсъствие не искат контактни бележки... поне на нас не са ни искали, когато малкият е отсътвал 2-3-4 дни по семейни причини. Случвало се е есента да се разсополиви, но да му мине бързо, не сме минавали през педиатърката, съответно бележка не съм носила никаква. При нас си пишем молбата за отсъствия, когато заведем детето, т.е. след дъжд качулка Rolling Eyes Фактически сега все едно се получава контактната бележка издадена в петък, важаща до понеделник и след това понеделник и вторник отсъствие по семейни причини, за което не би трябвало да искат нова контактна бележка, поне досега не са ми искали за толкова кратък период. Както и да е, ще се разходя до лекарката и ще си отвися 1 час за тъпата бележка...

# 595
  • На брега на реката
Нямате ли разлепени вътрешните правила?
При нас е категорично, болно ли е, отсъства ли и заради сопол, искат контактна бележка. На мен не ми пречи, взимала съм винаги. Отсъства ли без причина, май им го пишат присъствен ден. Искам ли да отсътва по семейна причина, представям 2 дни по-рано молба. Това е, вАжи за всички в яслата. Лятото не знам как ще е, тогава покрай отпуски и ваканции май е по-рехаво и са по-либерални.

# 596
Месечинке, аз те разбрах...искат ти контактна бележка, че детето е кл.здраво, щото си казала, че е болно. Да, до 10 дена не искат контактна бележка, стига да отсъства по семейни причини...

Затова и аз когато го спирам ден-два заради сопол или нещо дребно, вяло...не съобщавам в ДГ, че е болен, а казвам-по семейни причини. Така не ми се налага да нося и  бележка..
Даже си ходим на преглед примерно през тези 10 дена, но бележка я забравя да поискам, я датата объркана....и затова, ако отсъствието ни е до десет дена, винаги попълвам бележка за семейни причини...като отидем после. И при нас е след дъжд качулка. Сутрин, ако ще отсъстваме, и ако съм на кеф-им се обаждам да кажа да не ни броят Whistling

# 597
Искат мед. бележки, а на същата има и едно местенце, което лекарите попълват за контакт.

# 598
При нас бележката за контакт е отделна от тази по мед. причини.

Тета , колко дни право на отсъствия по семейни причини имате ?

# 599
Искат, но ако детето е отсъствало по болест. Ако нямат данни, че е било болно, нямат право и да изискват мед.бележка - нито за извиняване на отсъствието, нито контактна такава.  Говоря за отсъствие до 10 дена...

Лисе, много...нямаме ограничения, но моето е втора група..

Общи условия

Активация на акаунт