Боледуване на децата ни - тема 38

• 49 034
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Уми, и от мен стиснати палци!

Силве, надявам се да сте загърбили температурата и неразположението.

Лисе, и ние сме минавали през Велковски и май и през другия лекар, към който са ти дали линк, но трябва да разровя документите. Бяха ми го препоръчали от Педиатрия. Велковски се води също голямо име в тези среди.

Бързо оздравяване и на всички, които пропускам!

Ние минахме днес през УНГ заради секрета, който чувам в носоглътката. Не ни е проблемът от сливиците. Препоръча ми да направим консултация с алерголог заради многото алергии към полени, треви, акари и др. Наплаши ме, че може да се обърне на астма. Не че не го знаех, но  минали години не помня да се е стигало до продължителни кашлици.
Та, да ми препоръчате алерголог в София?
Ходили сме при Мустаков и Ранкова преди години за тестуване. Нещо не бях доволна.

# 601
О , защото сте втора значи ,Тете  Hug

Дъждец , засега на Велковски се спрях ,вчера звънях на регистратура ,но никой не вдигна ,днес пак ще се пробвам да видим за кога ще има час.

# 602
  • София
Обърках се с тези бележки. На нас ни дават бележка, че детето е било болно от еди коя си дата, и след преглед - от еди коя си дата може да посещава. Една блежка е, педиатъра я пише след като прегледа детето и се увери, че е добре. Нося я след боледуването. Обаждам се в градината в деня, в който я спирам, защото е болна.
За бележките по семейни причини - някакво ограничение в броя на дните за година ли има? До сега не съм пускала, не е и отсъствала без да е била болна. Детето ми е в яслена група.
И какво се случва с неизвинените отсъствия? Сега като ви четох се сетих, че при плащане на таксата на вратата видях списък с деца, на който имаше брой неизвинени отсъствия.

# 603
miamim , доколкото знам за бележките по семейни причини ,ограничен брой дни за такава бележка има само ,когато детето е в предучилищна група.

# 604
  • София
Благодаря  bouquet, дано да е така, че то на училище ми заприлича.

# 605
Обърках се с тези бележки. На нас ни дават бележка, че детето е било болно от еди коя си дата, и след преглед - от еди коя си дата може да посещава. Една блежка е, педиатъра я пише след като прегледа детето и се увери, че е добре. Нося я след боледуването. Обаждам се в градината в деня, в който я спирам, защото е болна.
За бележките по семейни причини - някакво ограничение в броя на дните за година ли има? До сега не съм пускала, не е и отсъствала без да е била болна. Детето ми е в яслена група.
И какво се случва с неизвинените отсъствия? Сега като ви четох се сетих, че при плащане на таксата на вратата видях списък с деца, на който имаше брой неизвинени отсъствия.

(
При нас - извиняват отсъствията за месеца или с бележка по семейни причини, или с медицинска такава, в която са вписани дните, през които детето е боледувало, съответно-отсъствало.
Мънички сте още, чак в трета и четвърта група има ограничения за отсъствията, но само за тези по семейни причини...

# 606
  • Варна
Обърках се с тези бележки. На нас ни дават бележка, че детето е било болно от еди коя си дата, и след преглед - от еди коя си дата може да посещава. Една бележка е, педиатъра я пише след като прегледа детето и се увери, че е добре.

И при нас лекарката дава една. В началото и напомнях да пише, че няма контакт с ОЗБ накрая, но последните няколко пъти забравям, тя също не пише такъв текст, а не са ми връщали бележката...

# 607
  • София
Благодаря на всички  bouquet
И за да съм и по темата - сутринта се закашля 1 път, от гърлото. Каза, че се е задавила, но не знам дали мога да ѝ вярвам  Simple Smile. Смятам ако и довечера подкашля така, да я започвам с Фитолор.

# 608
  • На брега на реката
miamim , доколкото знам за бележките по семейни причини ,ограничен брой дни за такава бележка има само ,когато детето е в предучилищна група.
На нас пък ни казаха, че влияе ако взимаш детски. И понеже ние сме от богатите  Mr. Green и детски не взимах, отсъствията по семейни причини в 3 и 4та група бяха кажи-речи неограничени, не са ни правили проблем. Но и както вече казах, не ми представлява и проблем да скокна до лл за бележка. Дори не иска децата да са с мен.

# 609
На нас пък ни казаха, че влияе ако взимаш детски. И понеже ние сме от богатите  Mr. Green и детски не взимах, отсъствията по семейни причини в 3 и 4та група бяха кажи-речи неограничени, не са ни правили проблем. Но и както вече казах, не ми представлява и проблем да скокна до лл за бележка. Дори не иска децата да са с мен.
Да, за детските и аз знам така.
Аз взимам иначе прословутите 37 лв.

# 610
момичета, крепим положението  Simple Smile дано продължава така, явно аб се оказа правилния. още ме гложди какво лекуваме, но т.к. има видимо подобрение вече не съм така обсебена да изследвам и водя по лекари.

когато давате зинат, как точно сте сигурни, че дозирате правилно? консистенцията е толкова гъста и лепкава, че никога не мога да нацеля течността да е точно на нивото на мерителната чертичка, а след това остава и по лъжичката... мисля, че всъщност давам по-малка доза.  newsm78

# 611
Всички подобни неща винаги съм ги давала със спринцовка.

# 612
Силве , браво на малката  Hug

# 613
Винаги давам лекарства със спринцовка, когато са под формата на суспензия.
За дните по семейни причини - според наредбата до предучилищна възраст детото има право да отсъства 30 календарни дни за една учебна година.
Аз започвам да се притенсявам за предстоящите УНГ прегледи. Отделно една колега е болна, но идва на работа и ужасно ме е страх да не лепна нещо. Киха, кашля... с температура... Ако лепна нещо и го предам на детето ще се гръмна  Tired

# 614
  • Северозапада
Аз и със спринцовка не успях да дозирам точно Зината. То се лепи по спринцовката, едва минава през отвора. Отвратително лепило  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт