Боледуване на децата ни - тема 38

• 49 032
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Sylvia...последното АБ което пи детето беше Зинат. Първата опаковка ми стана на туткал. Едва събрах да му давам 3 дни. Втората беше нормално, но и аз като теб питах дали дозирам правилно. Понякога лъжичката ми е леко с връх, друг път остава но ъглите й. Докторката каза , това изобщо да не ме притеснява. Колкото толкова:))

# 616
  • София
За извиняване на отсъствията поради болест взимам една бележка от педи в деня, в който я посетим. На нея пише например "5 дни дом. лечение от ... до ..." Ако остсъства по-малко от 10 дни, оставаме с таз една бележка. За над 10 дни се иска втора бележка, че няма контакт със заразно-болни. В крайна сметка никой не ни иска допълнителна бележка, че детето е здраво, когато го връщаме в ДГ след боледуване. Чувала съм да се споменават подобни бележки в различни теми, но аз лично не съм получавала от лекар.  newsm78

При нас не може повече от 30 дни отсъствие по домашни причини - така е от яслата насам. Предполагам е така, защото в София местата са кът и един вид да не вземе някой да запише детето си, за да си пази място, пък после да не го пуска по домашни причини. Тук борбата за място в държавно ДЗ е епична.

Дъждец, може ли да обясниш какво са ти казали за риска от отключване на астма при вас. В сми - висок ли е, ако се докаже наличие на алергиите?

Силве, и аз като давах зинната не му се впрягах с точност до милиметъра.

# 617
ох, да, като туткал е този зинат. както се каза по-напред - “колкото, толкова“. мен повече ме притеснява като е с връх лъжичката, за да не предозирам. сега пак ме пообъркаха лекарите - пед казва да го пие 5 дни, а унг - 8 дни, за да сме били сигурни, че сме изчистили всичко. хич не ми се дава 8 дни, клоня към петте, но ако не се излекува нещото, което не знаем какво е, няма да мога да се понасям.

# 618
  • София
Зината е отвратителен. Давала съм веднъж (сега миналия месец). Ами и с лъжичката, и със спринцовка не успях да дозирам с точност до ml. При мен стана като лепило. Не съм се впрягала и аз, детето се повлия добре и се излекува.

Едит - sylviana, аз лично бих го давала 8. Никога не съм давала АБ 5 дни, поне 7 давам, но и така ни е бил изписван.

# 619
  • София
Аз съм давала 7 дни зиннат на едното дете. Другите две пиха ксимебак (едното), аугментин (другото) - по 10 дни.

Силве, ако двама различни доктори ми кажат различни дни, може би бих се обадила по телефона за допълнитено обсъждане и уточняване на периода.

# 620
  • shumen
Силве,радвам се,че е добре малечка.Дано се задържи така.
Аз АБ съм давала 7 или 10 дни,но така ни е бил изписван.
За Зината-аз веднъж съм давала,но не съм се впрягала дали са точните мл.Наистина много е гъст,направо като лепило.
Месечинке,при нас бележка искат,ако отсъства повече от 10 дни.Но мен и за по малко не ми е проблем да отида до ЛЛ и да взема.
Скрит текст:
Аз утре ще ходя при педи за медицинско и аудиометрия.От другата седмица като си приготвя всички документи почвам работа.На смени ще е,но малкия майка ми каза,че ще го поеме.

# 621
  • София
Дани, успех!

# 622
Дани, успех! дано работата е много по-добра от предишната и да попаднеш на хубаво място!

# 623
  • Варна
Дани,
успех и от мен!

# 624
Дани, успех  Peace Peace Peace
Оф след 2 дни търчане успях да уредя детето  Peace
Знае ли някой колко дни преди да го отпиша от тази градина трябва да кажа на директорката и сестрата, та да ми сметнат таксата и приготвят картона? (щото мисля тоя петък да му е последен, но не искам да казвам много отрано за да не го тормозят нещо госпожите)

Последна редакция: ср, 13 апр 2016, 16:52 от Lucky Happyness

# 625
  • София
Лъки, кажи им в петък.  Laughing

# 626
Дани ,успех  Hug

Лъки , аз като Аш мисля ,че е добре да им споделиш в петък-а Wink

# 627
  • Варна
да няма някакво технологично време, в което трябва да свършат неща по отписването и в петък ако ги предупредиш да ти кажат, че няма как да стане?

# 628
Бе и аз натам клоня-петък сутринта като го оставя, ама понеже са бавни и славни да не вземат да не кажат, че не могат за един ден, знам ли... newsm78
От друга страна не ми се иска да злобеят още повече оффф  ooooh!
Иначе другата седмица си е в нас да му доскучее както се казва, та да има желание да ходи другаде  Party

# 629
Дани, успех и от мен!

Зинатът е ужасен на вкус. Аз съм дозирала вкъщи с лъжичката точно до ръба. После доливах малко вода, за да изпие и остатъците.
Скрит текст:
Майките гледаме общо взето всичко под конец, а да знаете в болницата едната сестра как го беше разредила, направо щях да се гръмна, като видях. Цялото шише беше на неразтворени гранулки. Сипваше в една чашка като дозировка, а в останалите чашки се ориентираше по първата чашка, а не по мерните единици, изписани на нея. Ама чашките бяха различни, от различни сиропи. Така единия път ни носеха над половина пълна чашка, друг път доста по-празна. Добре че го смениха накрая с венозен аб.

Общи условия

Активация на акаунт