Боледуване на децата ни - тема 38

• 48 977
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Тет, при моя можеш кофа сопол да изкараш с помпата, ако хремяса, а при щерката по-скоро не. Мерси за инфото за коларгола.

# 61
Ей сега последно края на януари, когато карахме вируса с кашлицата и високата Т, дето накрая на 4 ден дадох и АБ, ако се сещаш....тогава имаше много обилна хрема. Писах тогава, че издухвах през 5 минути и всеки път излизаше по една кърпа маТриал Sick Чудо беше...

В петък четох на един сайт, съпоставяха отделните видове капки...търсих тогава инфо за виброцила, нали за първи път купувам и оттам го запомних. Но то ако се предозира коларгола де, тогава прекалено изсушаване ще се получи...

# 62
  • Северозапада
Моля за съвет! Обадиха ми се, че дете от групата на София е със скарлатина. От петък е болно. Четох аз, че се причинява от стрептококус пиогенис, който и откриха преди около 10тина дни в гърлен секрет, а от седмица и капя капки по предписание на ЛЛ. Дали има смисъл да и пускам бърз тест? Не мога да се свържа с ЛЛ.

# 63
  • София
Ант Джи - да. Бих пуснала бързия тест. Много неприятно - дано детето не се е заразило със скарлатина. Тя не пие ли АБ за стрептокок пиогенес вече?

Тет, да - помня я онази ви хрема с цветните сополи. Голям кеф ти беше, а  Sunglasses

Може би ще карам няколко дни на виброцил и после ще сменя с коларгол. Ксилометазолин също съм ОК да капя, но сега реших да сме на виброцил.

От снощи сме на виброцил - ей сега спи в другата стая и го чувам как кашля. От събота сутринта до неделя следобед капах назик с ксилометазолин - същата работа. Ако продължава така да ме ядосва, ще му намажа носа с ринолекс.  Crossing Arms

Ей тези, бас ловя, не сте ги ползвали:

http://apteka.framar.bg/18001074/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81% … -10-%D0%BC%D0%BB-

И ние не сме, но ни ги предписа УНГ миналата есен.  Whistling Whistling

# 64
Моля за съвет! Обадиха ми се, че дете от групата на София е със скарлатина. От петък е болно. Четох аз, че се причинява от стрептококус пиогенис, който и откриха преди около 10тина дни в гърлен секрет, а от седмица и капя капки по предписание на ЛЛ. Дали има смисъл да и пускам бърз тест? Не мога да се свържа с ЛЛ.

Още тогава, когато каза за резултата, ми мина през главата - скарлатина. Но тогава педи какво коментира, като видя резултата? Скарлатината си е ангина, причинена от бета хемолитичен стрептокок..

# 65
  • Северозапада
Ashia, само капки и изписа ЛЛ.  Tired
teta75, няма симптоми. Секрета е взет на 15ти, ЛЛ я преглежда на 11ти последно. Не знам. За резултата не каза нищо, само и изписа лекарсвото, както писах - само капки. Чета, че някои деца са здрави носители, но са заразни.  #Cussing out

# 66
  • София
Ант, значи така е преценила ЛЛ. Ами виж, важното е да се излекувате - дали с капки, дали през устата. Понеже слушах професор Кантарджиев онзи ден как обясняваше за този стрептокок, че се лекува трудно и най-добре с пеницилин, и то начесто, и затова помислих, че ще ви изпишат АБ. Нищо де, така е преценила ЛЛ - явно смята, че капките може да подействат, но ти си му направи теста за скарлатина на детето.

# 67
  • shumen
Мраве,аз ако съм бих пуснала бързия тест.Дано не се зарази детенце със скарлатина сега.
Аш,да се оправя скоро баткото.За Коларгола-аз без лекар да е предписал не бих слагала.
Тете,дано си остане само с това Бобчо.
Лъки,моя и той се научи да духа и сега поне не ги смърка навътре.
ООф,аз утре имам работа и няма да има кой да го гледа и ще трябва да го пусна на ДГ.Сега се моля само да не лепне нещо и да няма болни деца,но ме съмнява малко.

# 68

Не виждам идея да пускаш бърз тест. Детето ти е носител.
Но защо не са ви изписали АБ - лично аз не съм наясно. Първо, че гърло да го излекуваш с капки през носа не е най-доброто решение. Второ детето ти е носител , даже и да няма признаци на болно. Трето този стрептокок поразява сърце, стави и какво ли още не. Та с две думи аз бих лекувала детето с АБ - ако е моето разбира се.

# 69
леле, момичета, в нова тема сте, а аз се чудя защо никой не пише  ooooh!
ant G, не бързай за се шашкаш. може да е само носителство при детето си. при този стрептокок обаче се препоръчва изчистване на носителството, защото при отслабване на имунитета атакува и прави бели (не само гнойна ангина, но може да засегне бъреци, сърчице или стави). има и лекари, които се съгласяват да проследят носителството, в нашата градина след скарлатината на дъщеря ми имаше 10 деца с положителен секрет. 6 от тях пиха аб “профилактично“, останалите 4 родителите решиха да наблюдават и твърдят, че организмът им се е изчистил сам.

# 70

Не виждам идея да пускаш бърз тест. Детето ти е носител.
Но защо не са ви изписали АБ - лично аз не съм наясно. Първо, че гърло да го излекуваш с капки през носа не е най-доброто решение. Второ детето ти е носител , даже и да няма признаци на болно. Трето този стрептокок поразява сърце, стави и какво ли още не. Та с две думи аз бих лекувала детето с АБ - ако е моето разбира се.

Според мен ЛЛ не е отразила резултата, незнам и аз поради каква причина. По-скоро бих пуснала АСТ тест, защото има вероятност да е изкарала някаква нетипична скарлатина още на 15-ти..когато микробиологията е отчела бетахемолитичен стрептокок в гърлото. Не съм наясно обаче, дали винаги при наличието на този стрептокок се развива и значи скарлатина. Но определено постави този въпрос на ЛЛ - да изкоментира резултата от 15-ти, възможността тогава да е имала скарлатина, макар и нетипична, защото не съобщаваш за обриви...Но скарлатина само с АБ капки не бих лекувала също.
Или не е било това, или ЛЛ е дремал тогава...

# 71
  • София
Силве, имало е 4 деца с положителен резултат за стрептокок пиогенес и родители, които не желаят да ги излекуват, а държат в същото време децата да посещават ДЗ, ... и това е позволено?

# 72
  • в огледалото на живота
Силве, имало е 4 деца с положителен резултат за стрептокок пиогенес и родители, които не желаят да ги излекуват, а държат в същото време децата да посещават ДЗ, ... и това е позволено?
Ами често срещана практика за съжаление.. Confused
РЗИ не може да задължи оралния прием на АБ при доказан носител,без проява на симтоми.
Всичко опира до съвест... Tired
Но то ако се предозира коларгола де, тогава прекалено изсушаване ще се получи...
Предозирване няма как да се получи,защото ги правят с определен% разтвор .
За деца както писах е 3% Peace
Принципно 3х2 капки в ноздра съм капала за не повече от 5дни и хвърлям защото активната съставка след това не е използваема.
Иначе да,подсушващи са,но нали това е целта им.
Доколкото успявам да си спомня трябва да е минал поне 2 месечен интервал  на пауза за да се ползват/т.е в това време да не са капани от този вид капки/именно с такава цел.

Аш,успяваш ли да му видиш назад в дълбочина гърлото?
Както Тета го е описала,ако има цвят секрета  се вижда като осветиш.
При бистър такъв аз лично не бих скочила на АБ капки,но ти си преценяваш  Hug

# 73
  • Северозапада
ЛЛ на София винаги е действала адекватно, затова и се доверих за капките. Аз очаквах да изпише орален АБ. Този път реших да не чета предварително. Лошото е, че утре е чак след обяд.

# 74
  • София
Дев, бъркаш ме с някой друг потребител/ка за АБ капките. Аз не съм давала АБ капки скоро и няма да давам, ако не се наложи.

Иначе му гледах гърлото, но според мен не е червено (засега). Секретът е по-скоро напред.

Общи условия

Активация на акаунт