Боледуване на децата ни - тема 38

• 49 008
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Аш,ужас.Дано се изчистите лесно.Моя нищо,че е момче само като го видя,че се чеше и косата ми се изправя.Все за въшки си мисля.
Палитра,аз съм карала пневмония само с кашлица.Доки тогава дори не е хвана на слушалка,а на снимката излезе.

# 676
Аз от тук знам,че бронхит без кашлица има,но пневмонията си е сериозно заболяване и едва ли само едната кашлица ще е проявата ѝ,но вече с тия мутирали болести на нищо няма да се очудя...
Аш,това пък сега от къде ви дойде на главата(буквално и преносно)!?Нямам опит и не мога да дам съвет...но пък едно време аз ги бях завъдила в един период и ме мажеха с газ,олио и оцет-смрад!И от това мазане умираха само въшките,а яйцата(гнидите) не изчезваха и ако не ги изчистиш и се излюпят-честито!Беше кошмар просто!Не искам да си спомням....

# 677
  • София
Моята пневмония беше с типична субфебрилна Т - около 37.2 - много беше неприятно. При детето беше хванато на снимка съвсем в началото и със скоростно назначен АБ и той просто прескочи момента с Т, знам ли ...

А за въшките - според мен много от децата в групата ни в ДГ минават през това в момента. В аптеката една жена ми каза, че са имали скоро и че ги е махала (гнидите) една по една, косъм по косъм.

Вчера я къпах с някакъв шампоан за въшки и я ресах с гребенчето, но въшка не хванах. Помня, че когато аз имах въшки като ученичка, те излизаха на ситно гребенче. Помня словосъчетанието газ, мас и оцет, както и препарата Купрол (голяма гадост), че и седиш един час с него, грррр. Сега ще видим как ще се справим със съвременната козметика.

# 678
За въшките...голяма напаст са. Моя син е с половин сантиметър коса и пак завъди 1 въшка и 1 гнида.
Та и аз се мазах. От новата козметика файда никаква. Особено онова със ситното гребенче. Хидрина действа. Но той ги задушава и после чистенето на гнидите става една по една.

От майките на момичета с дълги коси знам че ефикасното е старото -газ, мас и т.н. и някакво конско мазило.

# 679
  • На брега на реката
Аз препоръчвам и това
Лятото се бяхме завъдили здраво в учебния център и понеже родителите си пращаха въшлясалите си деца, се наложи да вземем нещата в свои ръце. Освен лосиона, бяхме взели и този протектор и на всяко 'добър ден' с децата, започваше здраво пръскане Simple Smile
Но от газ, мас и оцет няма спасяване! Пък и е невероятна маска за косата.
Има и електрически гребени, които се водят изключително ефикасни, но са си цифра.

От нас нищо интересно. Изпратих я на ясла с леко влажен нос. Но й е такъв от предната събота, ту мокри, ту се губи. Нищо не давам, освен нейните си щуротии и гледам да не го мисля.

Успешна седмица от нас и бързо оздравяване на болните  Hug

# 680
Пак има болнички  Confused Да се оправят бързо дечицата!
Фел, предно зъбче ли счупи дечко? Да те успокоя, че освен че все в него ще гледаш, не се отразява на постоянното зъбче после и няма трайни последствия (племеникът ми счупи 2 зъбчета като малък).
Лакуна, малката изкара гнойна ангина с почти 40, аз - без, само с налепи и звееерски болки (като паднат налепите остава ярко червена възпалена лигавица и усещането е все едно преглъщаш топка кактус).
Ант, не подценявай гъбичките, при отслабен имунитет стават много упорити и бързо се разпространяват. Ние патихме с тях след аб курсове, тогава нямаше внос на Дактарин и купувахме от чужбина, хубаво е, че са го пуснали пак.

# 681
  • София
Бързо оздравяване на болните дечица.
След повече от месец (месец и половина) сага със сополите, вчера окончателно прибрах прахосмукачката. През цялото време стоеше във всекидневната и се ползваше постоянно.
За пневмониите и аз съм се чудила. Нали не се хващат със слушалка? Е как се сещате да отидете на снимка? ЛЛ ли ви изпраща ако се усъмни нещо? А ако не се сети? Ако детето ми подкашля слабо и няма температура, първоначално не бих го завела на преглед. Което пък би довело до усложнения. Ох, не знам.

# 682
  • Северозапада
Нашата ЛЛ хваща пневмониите на слушалка, поне на малката.
На Дактарина му сменили опаковката (затова го е нямало предполагам) и показанията. Сега пише, че е за деца над 12 г.  Confused В аптеката ми казаха да си питам ЛЛ, преди да купя. Посъветваха ме да и обтривам бузите и езика със сода с мед. Гъбите нали "обичат" захари, та не знам с този мед. И ЛЛ обаче ми е казвала за тази рецепта. Другото е Фунгостатин, но на нея и се гади от него  Sick

# 683
Ант, при нас Фунгостатин не помогна, по-слаб препарат е. Чистихме ги с Дактарин, в Гърция и Австрия го дават и за новородени (само не и за недоносени), оттам се снабдявахме. В България след като беше спрян, сега е пуснат за по-големи, защото в Агенция по лекарствата имало данни, че препаратът предизвиквал язви по хранопровода. Не знам дали с новата опаковка не е по-силна концентрацията  newsm78
Може да пробваш жабуркане със сода и вода (не много силен разтвор), ако детенцето може да изплаква само устичка при миене на зъбите, няма да му е трудно.

# 684
  • Северозапада
Аптекарката каза, че състава не е променен, за Дактарина говоря. Последния път взех Фунгостатин,  защото и като бебе съм и давала веднъж, тогава си го "цокаше". Бяха изчезнали, въпреки не и давах цялата доза и само за няколко дни, защото и се гадеше, както писах. Дактарин не съм давала никога. При нея се появяват от Пулмикорта, въпреки че меим зъби след инхалацията.

# 685
99, 9% съм сигурна, че новият Дактарин е с друга концентрация.
Пак съм давала на детето но дозата беше намалена на половина от УНГ.

# 686
  • Варна
Аз също мисля, че е една и съща концентрацията, поне съдейки от снимките във Фрамар... Аз съм купувала зелената опаковка, т.е. бяло със зелено, ето тази:
http://static.framar.bg/product/2010102111494319.jpg
Беше преди повече от 3 години. Сега бяло със синьо ли е? И на двете пише концентрация 200мг/г.

# 687
Минахме да го преслуша педиатъра ние. Изписа Тусавит и Флавамед. Дано се повлиява по-бързо, че както ми е напрегнато с наближаващото секцио, допълнителните притеснения около болестите съвсем ме ошашкват Crazy

Нямам опит с гъбички, ама баща ми по едно време беше правил консултация и изрично му бяха казали временно да избягва всичко сладко, вкл. и мед. Рецептата със содата и меда малко противоречи на тези препоръки newsm78

# 688
Ант, имам гръцки Дактарин у дома. Довечера ще погледна концентрацията и ще ти пиша.  Peace
Хоуп, на мен гръцкия ми го дозира нашето УНГ, не съм спазвала по листовка. Спомням си, че много дълго ми обясняваше как да мажа детето, апликациите да са на няколко пъти, да не давам течности и т.н., за да не се получи едно просто изгълтване на препарата.

# 689
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Фел,как е детенце днес?
Фер,дано е здрава и изкара по дълго на ясла детенце.
Моя въшки не е завъждал още,но нас едно време ни мажеха с газ,олио и оцет.Гадно е,но действа.
Аш,дано успееш да я изчистиш лесно.

Общи условия

Активация на акаунт