Боледуване на децата ни - тема 38

• 48 991
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Дев, аз никога не капя по капки...пълня пипетата на око и сипвам всьо в нослето Peace Това имам предвид, под предозиране...да се капне по-голямо количество...а не точно 2 -3 капки.

АнтГ, а дали тогава е било скарлатина или какво?

А иначе, сега няма смисъл да се шашкаш за новата скарлатина в групата. След няколко дена ще се разбере..Аз също, когато го спрях, при случай на скарлатина, се чудех дали да пускам бърз текст, но в крайна сметка се отказах - така или иначе си го оставих вкъщи и си го наблюдавах.

# 76
Аш, да, оказа се, че нямало законов начин да се спре от дг дете само заради носителство. а за здравословното състояние на детето решения могат да взимат само родителите, тези родители решиха да не дават аб. съответно, щом не е болно, не може да бъде спряно от посещения от ръководството на градината и носителите си ходеха.

# 77
  • в огледалото на живота
Аш..към  потребителката утро 77се опитвах да поясня...извинявай... Embarassed

Тет,разбрах те сега.Обаче,честно казано дали 2 или 3 капки не мисля,че биха били проблем,ама пусто майчино сърце все като трепери...

Уф,с този нов часови диапазон на време съм като блъсната с мокър парцал в главата.... ooooh!
Нощес до 3 часа четох книга за приспиване,после станах да проверя хадилника и накрая седнах да си направя кафе за добро утро.... Mr. Green
Та простете разсеяността ми....

# 78
  • Северозапада
АнтГ, а дали тогава е било скарлатина или какво?
В нашата ДГ правим МБ на носен и гърлен секрет на 3 месеца - профилактично. Стрептокока е открит случайно, така да се каже, а не защото е била болна. Болна беше началото на март, но гърлото даже не беше зачервено. Като цяло при нея са редки случаите на зачервено гърло.

# 79
  • София
Ох, заболя ме сърцето, като го прочетох това за градината и пиогенеса. Отивам да си направя едно кафе в тази връзка.  Tired Tired

# 80
Що бе, Аш...не те разбрах. И аз като Дев съм зашеметена леко днес Mr. Green

АнтГ, значи не е било болно детето, а посявката е правена профилактично ли? Сега разбрах. Тогава може и да не е било скарлатина - пак казвам, незнам дали винаги, наличието на тази бактерия в гърлото, означава, че има скарлатина...като незнам, незнам...

# 81
Офф,моето нали не спи следобед и сега сме си легнали да си почиваме,че бяхме на разходка и доста често кашля-уж сухо,ама се чува и отделяне на храчки,като ми говори също се усеща,че има храчки на гърлото...Довечера ще е купон!Толкова съм изнервена,че няма накъде!Баща му и той се меси където не му е работа и съвсем се вбесявам.
Аш,ти даваш ли нещо за кашлицата?

# 82
  • Варна
Яни,
вашият случай може да не е същият, разбира се, но когато моят започна да подкашля сухо от време на време, тук таме храчесто за цвят моментално започнах да давам Джуниър ангин сиропа и ериус вечер. Да чукам на дърво спря да кашля нощем (а имаше 2-3 поредни нощи с подкашляне преди това плюс подкашляне през деня), денем също почти не, с много редки изключения.

# 83
  • София
Що бе, Аш...не те разбрах.

Заради безсилието, Тет.

5 човека решават да махнат носителството, а 6-ият решава да го остави. Ако детето на един от тези 5 човека си играе с детето на 6-ия, колко е голям рискът да се зарази вече излекуваното дете?

Знам, че и преди сме го нищили, но ето я наредбата - вижте чл. 12 и чл. 15:

http://lex.bg/laws/ldoc/2135525122

П.П. в един друг норматив стр. пиогенес попада в списъка на паразитите (просто не го намирам в момента).

Аш,ти даваш ли нещо за кашлицата?

Снощи преди лягане дадох Хюмекс драй сироп. Съставът му е като този на Демефан.

И аз давам ериус и джуниър ангин - на пастили

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 15:25 от Ashia

# 84
Детето може да е носител на стрептокок и да не е болно. В такъв случай бактериите може да се унищожат с АБ капки.

Скарлатината не може да се пропусне да я забележиш - винаги е с висока температура и ангина. Характерен е малиновия език - вкусовите брадавички набъбват и наподобяват зрънцата на малина. Обривът се появява по-късно - много ситен, като пясък. Основно по корема и слабините.
Скарлатината винаги се лекува със силен АБ. Това е и причината да не се изгражда имунитет срещу нея.
Голямата ми дъщеря я кара два пъти като дете.

На фона на капани АБ капки никакъв секрет няма да излезе достоверен. Трябва да са минали 5-7 дни без капки, за да излезе истински резултат.

# 85
Месечинке,благодаря за мнението.Аз от тоя сироп нещо не съм доволна-давала съм го цяла седмица при спорадично покашляне и като свърши детето се разкашля повече и диагнозата беше ларинго-трахеит като се оправи с Ериус и Еуреспал,но докато ги пи пак имаше същата хрема като сега,ама сега давам само Синекод и Назик.
Ей,писна ми значи...пак трябва да вися по лекари и да давам още пари за лекарства.Тия 20лв. до сега са били за загрявка,изобщо не трябваше да ги купувам тия Синекод и Еуфорбиум,защото не му помагат.Ама нали лекарката ги предписа,как да не ги купя и дам!?

# 86
  • Северозапада
Утро,  bouquet Ей това исках да питам ЛЛ. Дали на фона на едноседмично лечение с капките, е удачно да пускам тестове.
Май реших да пусна една МБ. Ако АБ действа, ще излезе отрицателен резултат, ако не действа - би следвало да е положителен  Thinking

Последна редакция: пн, 28 мар 2016, 16:14 от ant G

# 87
Май реших да пусна една МБ. Ако АБ действа, ще излезе отрицателен резултат, ако не действа - би следвало да е положителен  Thinking

А защо искаш да я пускаш???
Защо не изчакаш?

# 88
  • Северозапада
От сутринта го мисля и мира не ми дава, че трябва да чакам 2 седмици без да знам действа ли антибиотика. А другата седмица планираме да стои при баща си, т.е. няма да мога да я наблюдавам лично.

# 89
Дечко много се разкашля следобеда ooooh! Общо взето откакто е станал, почти не е спирал да кашля. Малко ми напомня на моята кашлица миналата седмица - суха и дразнеща, чак въздух не можех да си поема на моменти ooooh! Утре сутрин ще ходим да се изкаже и педиатърът. Засега давам Мукоплант лека нощ, а направих и от отварата с индришето и лукчетата преди малко. Дано не се е усложнил и да е етап от вируса просто това Praynig

Общи условия

Активация на акаунт