Боледуване на децата ни - тема 38

• 49 016
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Тоя Демефан за пръв път го чувам...  Rolling Eyes

Нали знаете, че когато кашлицата е влажна, не е подходящо да се дават сиропи, които я потискат? Щото Демефана и Синекода потискат.

Аз май като сироп на тоя етап съм най-доволна от Грийн тус, ама е скъпичък - към 15-17 лв. Пише, че е подходящ за всякаква кашлица - и суха, и влажна. Билков е, с мед. На нас доста ни е помагал.

За суха дразнеща кашлица винаги ползвам бабина рецепта - карамелизира се лъжичка захар и се добавя чаша прясно мляко, пие се топличко . Доста ефисакно е.

# 121
Демефан и Хюмекс Драй са с едни и същи съставки - само трябва да се види концентрацията. Ако не се лъжа, Хюмекс Драй го дават за деца над 6 г., но на нас ни го изписа пулмолог през есента (въпреки че сме на 4 г.) Отделно има Хюмекс Коф - който е за продуктивна кашлица.
Ashia, абсолютно си права - за деца над 6 години е. На нас ни го дозира пулмолог, малката беше на 3 години, когато го пи за първи път. Не съм го ползвала отдавна и съм забравила дозата.
Уми, не се самообвинявай, щади нервите си, ще ти трябват. И това ще мине, детето ще порасне и ще бъде здраво. Всички тук те разбираме прекрасно, успокой се, ти правиш всичко необходимо за детето си.

# 122
Уми, много е гадно, че се случи така. дано бързо му мине на детето.  Hug
следи температурата, както и за други симптоми - подути лимфи, засилване на болките, изтичащ секрет (и цвета му). ако нещо ти се стори недобре, отивайте на лекар.

момичета, аз пак с един малко глупав въпрос: кожата на лицето на дечицата ви тъничка ли е? дали се уплътнява с времето? на моята е много бяла, прозрачна направо. и венички прозират, и капилярчета по бузите, като се вгледа човек е леко страшно. четох една стара темичка от 2013 тук във форума, мамите споделят, че е нормално, но не знам да се тревожа ли или не. открих информация, че може да е признак на анемия, но тя е с нормален хемоглобин. лятото, като хване малко тен, не се забелязва толкова, но зимата е като от филмче за вампири.

# 123
Уми ,момичетата са ти дали много добри съвети , не падай духом , Габче ще е добре.

Аз запазих час за четвъртък има свободен за зъболекаря.

# 124
  • Северозапада
Племенницата ми е с такава кожа - бяла та чак прозира и много чувствителна. На 8 и половина е и за сега няма промяна.

# 125
Тъкмо щях да кажа за този Хюмекс,че е за нас 6г.,но не ми пречи да пробвам тоя Демефан другия път като почне да се обажда...

# 126
  • София
Галя, Яни, и аз не помня дозата на хюмекс драй. Миналата вечер дадох преди сън и реших да дам половината от това, което се дава на деца над 6 г. Дадох 2.5 мл. Аз давам само преди сън - през останалото време го оставям да си кашля.

Силве, ние не сме се сблъсквали с описания проблем - другата крайност сме - леко мургавички. Най-малкият пък е много бял, но е с "плътна" кожа.  

# 127
ant G, благодаря, че се включи. да, и на дъщеря ми е чувствителна кожата, реагира на всичко - топлина, студ, мръсотия. значи да не чакам скоро да се уплътни  Confused

Аш, супер са си дечицата ти значи.

моята е една такава слаба, нежна, фина, с тънки кости и на капак - тази кожа.

# 128
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Уми,не падай духом.Давай АБ щом трябва.Габи ще се оправи и дано вече не се разболява.
Яни,аз сироп за кашлица и да е предписала педи почти не давам.Сега давах Амбрекс и Тайс лека нощ при последното разболяване пак по нейна препоръка и останах доволна.За 2-3 дни детето се оправи.
Аз днеска го пуснах на ДГ със свито сърце.

# 129
Благодаря,момичета Hug
Не мисля ,че ще вдигне темп.Тя и тази,която вдигаше си я сваляше сама.Според докторката,сега е започнала да се инфектира.

# 130
  • Варна
Ами Тет еднакви са, но не мога да им разбера концентрациите от листовките. Иначе съдържат едно и също - декстрометорфанов хидробромид.
Според мен в Хюмекса е 5 мг/ 5 мл, а в Демефана 3,42 мг / 6 мл., демек по-малко концентриран е.

Уми,
бързо овладяване на инфекцията ви пожелавам. Ще подейства АБ, няма начин, факт е, че в устата бактерии бол, просто явно разчитат на функцията и да се самопочиства и не бързат с АБ... Ще мине.

# 131
  • в огледалото на живота
Уми,дано този АБ е последния за Габи вече  Praynig
Не си вменявай вина вече,по-тежкото мина.

Силни прегръдки  Hug

Сега да измрънкам аз ... Tiredкакъв вирус ме е налазил, но от вчера едни кихавици,едно подсмърчане..ужас...
Очите ми са облещени като Рилските езера,а от носа ми тече река.... ooooh! голям отврат...

Както нищо ми нямаше отведнъж всичко почна...Наливам се сега с чай и разни прахчета и се моля да не прикачи някой около мене... Praynig

# 132
Тоя Демефан за пръв път го чувам...  Rolling Eyes

Нали знаете, че когато кашлицата е влажна, не е подходящо да се дават сиропи, които я потискат? Щото Демефана и Синекода потискат.

Аз май като сироп на тоя етап съм най-доволна от Грийн тус, ама е скъпичък - към 15-17 лв. Пише, че е подходящ за всякаква кашлица - и суха, и влажна. Билков е, с мед. На нас доста ни е помагал.

За суха дразнеща кашлица винаги ползвам бабина рецепта - карамелизира се лъжичка захар и се добавя чаша прясно мляко, пие се топличко . Доста ефисакно е.

Знаем...и разпитваме педи, за което не знаем. Laughing
Конкретно при сополива кашлица целта е да не се мъчи детето, затова демефана е особено подходящ-подтиска кашлицата, да, това е и целта при кашлица, провокирана от сопол, който дразни гърлото. Съвсем подробно разпитах тогава педи и цитирам какво ми обясни тя. Доверявам й се.
Пак според нея-сиропи, които ги дават и за суха, и за мокра кашлица, са глупост. Няма как едновременно да действа и на двете...Всеки си преценява де, аз само споделям.

Силве, не мога да се включа адекватно по твоите терзания. Педи какво казва-поразпитай я, понякога ЛЛ не обръщат внимание на всикчо, докато майките забелязват и най-дребните подробности. Щом те притеснява, обърни внимание на ЛЛ...

# 133
  • shumen
Тета,и аз си мисля,че няма как един сироп да е и за суха и за влажна кашлица.

# 134
  • София
Уми, бързо справяне с инфекцията.
Демефан сироп за пръв път чувам. Ериус и Хюмекс също. На нас педиатъра до сега в различните случаи ни е изписвал Стодал, Фитолор, Мукоплант, Проспан и Тусавит. И Вентолин, което си е чиста химия, не знам дали се води точно сироп за кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт