Нашите кухни - 63

• 136 882
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Провинция
Дами, имам нужда от съвет. В новия ни дом кухнята и трапезарията са разделени, има свод между тях. В трапезарията горе-долу ще е има естествена светлина, но в кухнята не. Там има много малко прозорче шороко 60см. и високо около 80-90 см.  Северно е изложението и Слънцето не огрява въобще. Нуждая се от съвет как да "осветля" повече кухничката, която по-скоро ще е като бокс. Четох за по-свтли и меки тонове, стъкларийки, лъскави орнаменти, които да отразяват светлината. Чудя се и лунички да сложа на долния край на горния ред шкафове. Демек точно над плота. Или е по-добре да са си на тавана? Или и двете? Всичко още е в проект. Даже замазка и мазилка няма. Така че имам възможност да маневрирам в предложенията ви.

# 271
  • Раковски
Лед лента на дъното на горните шкафове ще осветяват достатъчно за да се работи нормално, и разбира се светли цветове за кухнята.

# 272
...................

И още един въпрос, който ме тормози сега, за голяма врата на горен шкаф, която се отваря с повдигане нагоре и сгъване по средата (съжалявам, не знам какъв е термина), дали ще е удобно да е с вкопана дръжка, или по-скоро д мисля за такава, която стърчи напред, за да е по-лесно захващането?

За Aventos-a (механизъм за сгъваема врата) не е подходящо дръжката да е вкопана.  Peace

Ако не искаш видима дръжка, помисли за вариант с врата с надстърчане или пък кант-дръжка/ Г-образен профил - стои много елегантно с фина кант-дръжка. Ето виж - почти не се забелязва на горния ред:

Благодаря за предложенията. На картинката наистина въобще не мога да рзлича каквато и е дръжка  Grinning

# 273
pilka, и аз съм избрала тази серия, само че 350/350U  Peace. Няма да ти кажа, колко пъти ходих до магазините на евросет да гледам мивки Simple Smile. А още не сме почнали ремонта  hahaha
Камъкът ти е много красив според моя вкус. На мен обаче, мивката шампанско и жасмина не ми е симпатична, седи ми някак жълтееща. Трябва да си сигурна, че няма да "се бият" розовото с жълтеникавото. Сега се чудя за перлено сиво, или друго тъмно сиво и не мога и аз да го измисля. Моят камък е замислен по-бял. Та се чудех за него, дали бялата ще седи добре, затова помолих снимки по-горе, за светло със светло Simple Smile.От друга страна, мисля, че седи красиво като гледам снимки светъл плот с тъмна мивка, но мразя черно и всичките му разновидности, затова и не мога да реша. Твоят пък цвят нито е много светъл, нито е тъмен и също не мога да те посъветвам. Дали не може да ти дадат срещу 10 лв депозит камъчето за 1 ден и да идеш до мивките и да слагаш до тях? newsm78 Аз смятам като си избера камък, да се примоля за мострата за 1 ден да ходя и да "налагам" до мивките .
Оххх голяма драма ми е това hahaha
Здравей,
аз се отказвам от мивка BLANKO. Днес ходихме до един магазин и останах очароване от немските мивки Schok. Сега остава да избера цвят.

=47&price-min=26&price-max=1623&path=taxonomy&ti … lear_filters=true

http://schock.bg/

В момента има великденски промоции.

# 274
Даааа, наистина имат добри отстъпки. Аз за сега оставам с предпочитанието си за Blanco. Ще се радвам, да покажеш после как се връзват цветово двете неща, които си взела  Peace

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 11:54 от хлебарка

# 275
  • софия
Аз последно избрах мивка на Пирамис. Харесва ми, че е с много тънък и тесен борд.
Скрит текст:
Сегашната ни е на бланко, но не мога да кажа, че е някаква супер. Нормална мивка.

# 276
zvanche,
Мивката, която си избрала не е ли за вграждане под плот?
(Плота мисля, че трябва да е от технически камък, гранит.)
Скрит текст:

# 277
  • софия
Хмммм, уж консултирах с майстора, който ще ни прави кухнята. Той не каза, че е за подвграждане.
Сега ще се чуя с него.

# 278
Искам кухненските ми шкафове да бъдат до тавана, но ми се струва много трудно за изпълнение. Как се проектират този тип мебели, има ли някакви особености? Ясно е, че таванът трябва да бъде идеално равен, но идеални работи не съществуват - половин сантиметър да висне и сигурно няма да се получи желания ефект. Гипсокартон пък не ми се иска да слагам .... В старото ми жилище имам гардероб в спалнята, който исках да ми направят по този начин - като вграден, но тогава ми казаха, че няма как да стане съвсем до тавана и сега има един малък луфт между гардероба и тавана, където само се събира прахоляк.

# 279
  • Раковски
Значи монтира се долния ред  + плота и гърба и тогава се взима точен размер за горния ред. Петте милиметра не е болка за умиране, но ако разликата е повече тогава не е много хубаво за гледане, но и тук има решение, въпроса е дали ще се навият да ви го направят. Решението е всяка врата да е различна от другите по височина и съответно трябва да бъде рязана на криво.

# 280
Благодаря много, Шадоуман, така наистина нещата изглеждат по-логични.

# 281
  • София
Искам кухненските ми шкафове да бъдат до тавана, но ми се струва много трудно за изпълнение. Как се проектират този тип мебели, има ли някакви особености? Ясно е, че таванът трябва да бъде идеално равен, но идеални работи не съществуват - половин сантиметър да висне и сигурно няма да се получи желания ефект. Гипсокартон пък не ми се иска да слагам .... В старото ми жилище имам гардероб в спалнята, който исках да ми направят по този начин - като вграден, но тогава ми казаха, че няма как да стане съвсем до тавана и сега има един малък луфт между гардероба и тавана, където само се събира прахоляк.

Монтаж на кухненски шкафове до тавана не е трудно да се направи, зависи какви компромиси сте склонни вие да направите Simple Smile Ще обясня подробно , защото ме провокира изказването на shadowman Thinking

Монтирането на кухнята започва от горен ред шкафове, после се монтира долен ред, накрая - плот и гръб.  Долните шкафове са с регулиращи крака, поради тази причина е безсмислен варианта да се произведе и монтира долен ред и после да се взимат точни размери за горен ред  Naughty

Горните шкафове се монтират по два основни начина - с механизми с регулация http://www.avlonbg.com/3189/okachvane-za-kuhnenski-shkaf-s-reglaj.jpg

или с ъгловите планки http://www.iv-el.com/image/cache/data/Obkov/Raftonosa4i%20i%20st … 013_1-500x500.jpg.

Първият вид изисква около 4 см свободно пространство, за да може да се закачи шкафът, вторият вид се "кове" директно на стената и позволява монтаж на шкафовете до тавана. Първият вид позволява отлична нивелация на шкафовете, вторият вид - разчитате на умението, на прецизността и на търпението на монтажника  yes Ако фирмата, на която сте възложили поръчката работят професионално е логично да откажат монтаж до тавана точно по технологични причини. Празното пространство може да се затвори с бленди, след като не искате луфтове до тавана Simple Smile  Рязането на криви вратички не ви решава въпроса, защото тавана може да има кривини и пред шкафовете и при отваряне вратичките да "задират". Не коментирам и излишното оскъпяване заради рязането и кантирането на кривите детайли.

Гардеробът са отказали да го направят до тавана, защото обикновено се сглобява легнал и при изправянето изисква поне 7 см луфт до тавана - диагоналът на страницата е по-голям от височината й newsm53 Сложете си бленди, за да не ви събира прахоляк Simple Smile Само имайте предвид, че блендите подчертават кривините на тавана  Naughty

# 282
  • Раковски
Alleksр, не знам колко кухни сте сглобили, но аз за близо 21 години не съм започвал да работя от горе на долу. Дали знаете какво е да имате монтиран горен ред и да монтирате под него? Работя с първия вид окачвачи и никога не е било проблем да направя шкафовете до тавана. Също така и при гардеробите, ако иска някой да го направя до тавана го правя до тавана, има си начини за това.
Ако се и използват бленди може да се изрежат накриво и горе-долу да скрие кривината, не че кривата бленда няма да се види.

# 283
Даааа, наистина имат добри отстъпки. Аз за сега оставам с предпочитанието си за Blanco. Ще се радвам, да покажеш после как се връзват цветово двете неща, които си взела  Peace

Още съм в размисъл  newsm78, гледам, чета........ и скоро трябва да взема решение, поръчката на кухнята е пусната, а каменарите искат да е монтиран долния ред, да са закупени мивката, смесителя и  котлонa и тогава ще вземат окончателни мерки. После ще чакаме тях... и кухнята няма да е завършена преди края на месец юни по мои сметки Wink Имам около месец да реша за мивката ... и накрая може да взема иноксова, за под плот, поне да я съчетая със смесителя  Laughing
Като гледам има най-различни съчетания цветово:

http://howmeb.com/kuhnja/moiki/vstraivaemyie.html

# 284
Де да беше така както си го написала, за да се монтира до тавана помещението трябва да има идеална геометрия и друго с времето и къщите са като хората растат надолу
Гардеробите могат да се сглобяват и прави и може на отделни модули редиш и готово а за фугата може и един ред тухли да наредиш и после с малко гипс става чудо

Общи условия

Активация на акаунт