Нашите кухни - 63

• 136 863
  • 745
  •   1
Отговори
# 300

Какъв ти е бюджетът за линеен метър(ориенторовъчно)?
В Айко каква цена ти дадоха и за какви метри и механизми?

Мога да ти препоръчам една не много известна фирма, но си имат цех и проектанти - Джандарски.
Сайтът е старичък, но за контакти: ЦЪК

# 301
Здравейте, слага ли се лайсна там, където се срещат гърбът и горните шкафове? На моя приятелка не са сложили и зее отвор от няколко мм. Както долу на плота се слага, това имам предвид http://www.interiorbg.com/snimki/mivki-alpaka.jpg

# 302
  • варна
Здравейте, слага ли се лайсна там, където се срещат гърбът и горните шкафове? На моя приятелка не са сложили и зее отвор от няколко мм. Както долу на плота се слага, това имам предвид http://www.interiorbg.com/snimki/mivki-alpaka.jpg
При мен се получи така заради криви стени.. Кухнята ми е на ъгъл който се оказа остър.. За да замаскираме положението реших да сложим лед лентата в лайсна с "капак" и даже мисля че стана по-хубаво така, отколкото само лед лента. Говоря за този тип лайсна
Още имам за доизкусуряване по кухнята но скоро ще чака снимки.

# 303
Това е добра идея.Като стана въпрос за лед лентата има мнения, че като изгори диод,трябва да се сменя цялата.Това прави ли луничките по-удачни и какво е вашето мнение за избора между двата варианта?

# 304
  • София/Стара Загора
Имаме следната дилема - ще преустройваме хола в кухненски бокс с холна част и имам следното питане, тъй като ВиК-то и комина за абсорбатора ще се паднат един до друг, кой вариант е по-удачен.
Притеснява ме от една страна тръбата за абсорбатора, ако не е близо до комина, ще ми "изяде" място в горния ред шкафове, а ако пък пералнята и съдомиялната са в другия край, а не до комина дали ще е добре за мръсната вода, тъй като ВиК-то е до комина
Цялото пространство е с ширина 2,45 м

Направих два варианта с примерни уреди за двата вида разпределяне, които са доста аматьорски, но толкова мога. Над фурната ще има 2-ка котлони за вграждане и абсорбатор, а хладилникът е пред комина, до който е вратата на помещението

http://prikachi.com/images/488/8786488Z.jpg
http://prikachi.com/images/479/8786479j.jpg

# 305

Издирвам собственика на тази кухня. Това е желаният от мен цвят и бих искала да сподели кой е производителят. Ако някой от вас се сеща, моля за помощ!

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 20:36 от danibor

# 306
  • Варна
Погледни ламинираното ПДЧ на KronoSpan, цвят Виола, номер 7167 BS. На мен ми изглежда близо до показания цвят.

# 307
Да, виолата я знам, на нея съм се спряла, но това ми се стори по-светло и исках да разбера дали е от снимката или действително е така.
Може ли някой да даде мнение за лед лентата, вярно ли е, че като изгори диод, което често се случва, трябва да се сменя всичко.

# 308
  • до най-прекрасния мъж
Да, виолата я знам, на нея съм се спряла, но това ми се стори по-светло и исках да разбера дали е от снимката или действително е така.
Може ли някой да даде мнение за лед лентата, вярно ли е, че като изгори диод, което често се случва, трябва да се сменя всичко.
Не знам как точно стои въпросът с диодните ленти, но преди време гледах осветително тяло за спалнята с диоди. Като изгори някой диод, сменяш цялото осветително тяло. Това ме отказа.
Относно лайсна там, където се срещат гърба и горния ред шкафове - не се слага. При мен фугите са запълнени със силикон в цвета на гръбчето. По същия начин са попълнени и фугите, които се получават по ъглите на стената. Имам лайсна само между гръбчето и плота, както е на публикуваната от теб снимка.

# 309
  • Раковски
Ако лед лентата се прекъсне може да се презапои мястото и всичко се оправя. Футите между гърба и плота стават понякога от криви дъна, тоест там където са страниците си стъпва добре а по средата на дъното отваря 2-3 мм и най-лесно се оправя като се напълни как силикон (както е писала blue.angel) или акрил.

# 310
  • Варна
Аз реших осветлението да бъде вградено, по този начин.
Скрит текст:
Осветяват се и вътре шкафовете по този начин.
Контактите за дребни уреди/които не стоят постоянно включени и на плота/ също искам да са на дъното на горните шкафове а не на гърба/или плота/.
Видях монтирани по този начин, хареса ми ... .

# 311
Аз реших осветлението да бъде вградено, по този начин.
Скрит текст:
Осветяват се и вътре шкафовете по този начин.
Контактите за дребни уреди/които не стоят постоянно включени и на плота/ също искам да са на дъното на горните шкафове а не на гърба/или плота/.
Видях монтирани по този начин, хареса ми ... .

Какво по-точно е това осветление, може ли линк на производител или откъдето го поръчвате? Не е ли трудно за поддържане?

# 312
  • Варна
Предложиха ми го като вариант във фирмата която избрах/ поне към момента/ да направи кухнята. Още сме на етап аз обяснявам какво искам, те смятат цена. Едва от няколко работни дни работим заедно, не знам цената, не знам и подробности. Като ги уточним другата седмица ще напиша. Аз искам и ъгъла за хранене да ми направят те, та трябва време докато избистрим идеите ми.

# 313
  • София
Може ли да споделите защо избрахте да сложите гръб, а не плочки на стената? Какви са предимствата и недостатъците на гръбчетата?

Предложиха ми го като вариант във фирмата която избрах/ поне към момента/ да направи кухнята. Още сме на етап аз обяснявам какво искам, те смятат цена. Едва от няколко работни дни работим заедно, не знам цената, не знам и подробности. Като ги уточним другата седмица ще напиша. Аз искам и ъгъла за хранене да ми направят те, та трябва време докато избистрим идеите ми.

И на мен много ми хареса идеята за такова осветление. Това което ме тревожи е дали би издържало натоварване, защото един сервиз за хранене си тежи, а аз както обичам да трупам посуда...  Crazy Би ли споделила името на фирмата?

# 314
  • варна
Може ли да споделите защо избрахте да сложите гръб, а не плочки на стената? Какви са предимствата и недостатъците на гръбчетата?

При гърба почистването е многоо лесно. При плочките има множество фуги за чистене. Заложих на бяла кухня и за мен водещо беше и лесната поддръжка
п.с Бих добавила и че с времето от чистенето фугите се "отмиват". Започва да седи "овехтяло" - поне в моите очи (не че не може да се префугира, но за да изглежда добре кухнята трябва да се праави по-често).

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 12:58 от maichenceto

Общи условия

Активация на акаунт