Нашите кухни - 63

• 136 840
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
  • Раковски
Имах предвид, че съотношението е може би 1 към 10.

# 361
  • Русе
Имах предвид, че съотношението е може би 1 към 10.

Така да, но все пак мисля, че има доста голям избор все пак, ако се разтърси човек.

# 362
  • Раковски
В Троян явно ще си останат хората които работят масив, тук за Пловдив не знам някой да прави такива врати или пък ако имат в магазина казват, че са техни пък то друг ги прави. Намират са и хора които правят. но са рядкост, за големи фирми не знам.

# 363
Благодаря на всички за предложенията.      bouquet
Разгледах набързо сайтовете, мернах интересни неща.В "Каза Арт" видях доста нестандартни идеи...
Ще разгледам по-подробно....
Иска ми се една фирма да се заеме с всичко.Имам още време да обмислям нещата....

# 364
  • Русе
shadowman, там си остана центъра не тези неща определено.

Love, ако се спреш на тях, разпитай ги хубаво за срокове за монтаж, за изработка и такива неща, защото на нас като почна едно увъртане, че ще ги направят в някакъв срок, ама въобще не се знае кога ще монтират, можело и след 2-3 месеца поне и разни други подобни увъртания, ние се отказахме.

# 365
  • Раковски
Цитат
А по силикона не се ли събират гадости?
Не, чистя с препарат гърба и плота и силикона неизбежно се почиства с тях. Но е много фино поставен точно на връзката и почти няма отгоре. Само няколко милиметра е  Peace
Супер, значи можело Simple Smile. Само да намеря и майстор, който да мисли така.

Да си призная без водобранна лайстна ме е шубе понеже на силикона не мога да се доверя на 100%. Силикона който остава по плота лесно се почиства (разлепя се като кожичка) което значи, че рано или късно вероятно ще се разлепи. Избирайте санитарен силикон (колко ли е санитарен е друг въпрос) пък дано се окаже издържлив във времето. Ся като пиша за силикон нека се знае, че има много и различни лепила в опаковка като силикона и дори може някое от тези лепила да е по-добро от силикона (сещам се за 1-2).

# 366
  • София
Цитат
А по силикона не се ли събират гадости?
Не, чистя с препарат гърба и плота и силикона неизбежно се почиства с тях. Но е много фино поставен точно на връзката и почти няма отгоре. Само няколко милиметра е  Peace
Супер, значи можело Simple Smile. Само да намеря и майстор, който да мисли така.

Да си призная без водобранна лайстна ме е шубе понеже на силикона не мога да се доверя на 100%. Силикона който остава по плота лесно се почиства (разлепя се като кожичка) което значи, че рано или късно вероятно ще се разлепи. Избирайте санитарен силикон (колко ли е санитарен е друг въпрос) пък дано се окаже издържлив във времето. Ся като пиша за силикон нека се знае, че има много и различни лепила в опаковка като силикона и дори може някое от тези лепила да е по-добро от силикона (сещам се за 1-2).
Мерси за мнението.

# 367
  • DE
Кухнята ми в БГ е почти 10 годишна и още нищо не се е отлепило. Като се отлепи се слага нов и готово, евтино и бързо. А тази водобрана лайсна каква вода толкова обира при положение, че се слага на плот където почти няма разливане на течности  Grinning
Личи си, че съм върл противник на такива ненужни приспособления  Mr. Green
Мъжа ми се занимава с монтаж на кухни в Германия, масово се използва силикон. В началото се смеехме, че силикона в ДЕ е пръв помощник на майстора  Mr. Green

# 368
  • Раковски
 Най-вероятно там нещата са по-качествени от тук.

# 369
  • DE
Доста са същите, но от лични наблюдения немското качество лежи на мнооого стара слава  Mr. Green

# 370
  • София
Здравейте,влизам с директен въпрос.Преди няколко години правихме основен ремонт на кухнята,сега е ред на освежаването.Решихме да минем стените отново с латекс,но ми се иска и малка промяна ... вместо плочки на стената над плота да сложа кухненски гръб.Въпросът ми е,ще стане ли това без къртене?Просто гърбът да се прикрепи към старите плочки?

# 371
Много интересно предложение. От какъв материал е направен този гръб? И като цяло, плочките не са ли по-лесни за миене?

# 372
  • до най-прекрасния мъж
Може, гръбчето се лепи със силикон или подобни на него лепила директно върху плочките. Тъничко е и няма да има проблеми. Единствено, ако имаш ключове, контакти, лампи и други подобни, които лежат на плочките, ще трябва да се демонтират, да се пробият отвори в гръбчето и да се монтират на ново.
Гръбчетата са основно от ПДЧ, като кухненските плотове, но са по-тънки. Има и стъклени, от камък и т.н. Предполагам момичето пита за ПДЧ гръбче.
ПДЧ гръбчетата се чистят по-лесно от плочките, защото нямат фуги. Едно забърсване с влажна кърпа и са готови. Ако го правиш ежедневно, почти нямат нужда от основно почистване.

# 373
  • София
Много интересно предложение. От какъв материал е направен този гръб? И като цяло, плочките не са ли по-лесни за миене?
Те плочките не са ми проблем,не ми пречат,нови са дори,искам малко промяна,чиста форма лудост Grinning
Иначе има едни страхотни гъби,израелски мисля че бяха,почистват фуги и плочки просто перфектно.От магазина за препарати до вкъщи ги купувам и мисля че във всеки би трябвало да ги има.
 Ето едни примерни гръбчета:
https://videnov.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%B3%D1%80%D … 0-15-%D0%BC%D0%BC

blue_ angel,благодаря за отговора,значи ще се поинтересувам по-подробно в магазин,щом би могло да стане.

# 374
  • София
Те плочките не са ми проблем,не ми пречат,нови са дори,искам малко промяна,чиста форма лудост Grinning
Иначе има едни страхотни гъби,израелски мисля че бяха,почистват фуги и плочки просто перфектно.От магазина за препарати до вкъщи ги купувам и мисля че във всеки би трябвало да ги има.
 Ето едни примерни гръбчета:
https://videnov.bg/%D0%BA%D1%83%D1%85%D0%BD%D0%B8/%D0%B3%D1%80%D … 0-15-%D0%BC%D0%BC

blue_ angel,благодаря за отговора,значи ще се поинтересувам по-подробно в магазин,щом би могло да стане.

Общи условия

Активация на акаунт