Нашите кухни - 63

• 136 719
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Раковски
Механизма на блум се казва мувенто и носи 40 кг с размер до 55см, ако е за 60 см или повече вече е направен да носи 60 кг, въпроса е, че в кухня със стандартни размери на шкафовете влиза механизъм за 40 кг (50см). Дали се отваря тежко и трудно, в никакъв случаи, колкото по-тежко толкова по-добре работи, и да спомена, че в нас всичко по кухнята е мувенто което за цената и качеството си ОК.

Последна редакция: нд, 22 май 2016, 11:19 от shadowman

# 466
  • варна
https://www.youtube.com/watch?v=0Jsz5NyTrB8

Много ми хареса този кухненски бокс. Жената говори на руски, но живее във Варна и кухнята е правена от бг майстори, жалко, че не спомена коя е фирмата. Плоскостите са интересни също.

Много ми хареса плоскостта на вратичките...някой знае ли нещо за нея  Flutter

# 467
  • Бургас
Споделете кое е най-удобното място за съхранение на чиниите. Мислех в дълбоко чекмедже,  но те са доста тежки и сложени  една върху друга, няма ли да затрудняват издърпването. В горните шкафове пък не е ли високо?

Аз мисля в колоната да ги наредя. Тези, които ползваме най-често ще са на височината на фурната, за да е удобно. Поне така си го представям. Ще имам и  чекмеджета, като започна да я ползвам ще преценя как е най-добре.

# 468
Здравейте момичета, имам една молба - преди време в отговор но въпрос от потребителка, друг и беше дал линк към кухня - раздвижена, Г или П-образна в зелено и сиво. Ще съм благодарна, ако някой отново ми пусне този линк, не успявам да го отрия в изображения с тези думи..Благодаря предварително!

# 469
  • София
Споделете кое е най-удобното място за съхранение на чиниите. Мислех в дълбоко чекмедже,  но те са доста тежки и сложени  една върху друга, няма ли да затрудняват издърпването. В горните шкафове пък не е ли високо?

Аз мисля в колоната да ги наредя. Тези, които ползваме най-често ще са на височината на фурната, за да е удобно. Поне така си го представям. Ще имам и  чекмеджета, като започна да я ползвам ще преценя как е най-добре.

С евтини механизми може и да го затрудни. Със скъпи и качествни механизми не е проблем колко са чиниите - личен опит имам в нас чекмеджета ( аз друго няма в кухнята де) 1000 х 550 х 300 с механизми BLUM пълни с чинии и няма проблем.

Та думата ми е не пестете от механизми и забравете за всякакви колони, отцедници в горен ред и вратички - няма по неудобно нещо от шкаф с врата в кухня. винаги ти трябва нещо от дъното и вадиш всичко и за да го намериш коленичиш пред шкафа, а като е чекмедже просто го издърпавш до край и всичко идва пред очите ти и не се навеждаш (говоря за долен ред) Горен ред BLUM AVENTOS във всички модификации

# 470
  • Бургас
Magikos,  аз също избрах механизни и обков на Блум. Ще имам чекмеджета, Авентос на горен ред, но въпреки това от колоните (при мен ще са две) не се отказвам. Едната ще е за фурната, понеже не искам да е долу и да се навеждам. Другата я искам, защото събира много.

# 471

С евтини механизми може и да го затрудни. Със скъпи и качествни механизми не е проблем колко са чиниите - личен опит имам в нас чекмеджета ( аз друго няма в кухнята де) 1000 х 550 х 300 с механизми BLUM пълни с чинии и няма проблем.

Та думата ми е не пестете от механизми и забравете за всякакви колони, отцедници в горен ред и вратички - няма по неудобно нещо от шкаф с врата в кухня. винаги ти трябва нещо от дъното и вадиш всичко и за да го намериш коленичиш пред шкафа, а като е чекмедже просто го издърпавш до край и всичко идва пред очите ти и не се навеждаш (говоря за долен ред) Горен ред BLUM AVENTOS във всички модификации
За механизмите на долен ред две мнения няма - без тях все едно нямаш нова кухня, но може ли някой да ми каже с какво един механизъм Aventos е по-функционален от две врати - достъпът до съдържанието не е ли еднакъв? Наистина ще съм благодарна ако някой ми изясни предимствата, защото и аз съм чуденка дали толкова си заслужава средствата или може да се направи компромис?

# 472
  • sofia
.

Последна редакция: вт, 24 май 2016, 17:11 от Turquesa

# 473
  • София
Скрит текст:

За механизмите на долен ред две мнения няма - без тях все едно нямаш нова кухня, но може ли някой да ми каже с какво един механизъм Aventos е по-функционален от две врати - достъпът до съдържанието не е ли еднакъв? Наистина ще съм благодарна ако някой ми изясни предимствата, защото и аз съм чуденка дали толкова си заслужава средствата или може да се направи компромис?
Права си да се чудиш. Аз ходих и ги пипах всички горни мехамизми, трудни са и са тежки, изисква усилие и бавно се отваря и бавно се затваря. Много по удобно  бързо и лесно се отварят и затварят вратичките с панти с плавно затваряне - на мен лично! И не - не ми е кисело гроздето!

# 474
  • Русе
И аз съм за вратички горе с плавно затваряне. Не знам цената на авентоса, но особено при голяма разлика не виждам смисъл. А и за мен е по-неудобен за горните рафтове, пречи ми.

# 475
# 476
На мен ми обясниха, че е по-удобен този механизъм за горни шкафове, тъй като като се отвори нагоре докато си работиш в кухнята няма опасност да си удариш главата в ръб. За мен това е супер, защото докато правя нещо в кухнята нямам навик да затварям шкафовете и често се бутам в тях. От друга страна и аз се притеснявам, че достъпът до горния шкаф ще е затруднен.

Цитат

# 477
  • на североизток
А тези цени за Блум дали са актуални към момента, че гледам там пише 2010г?

# 478
Благодаря на всички за мненията и отговорите  bouquet

# 479
  • София
Моят горен ред също се отваря нагоре, защото там са ми отцедниците в два шкафа по 80см, единият е за чинии, а другия за чаши и прибори. Нямам миялна и като мия ми седят отворени вратичите нагоре, защото слагам измитото и не си удрям главата в тях.

Общи условия

Активация на акаунт