Нашите кухни - 63

• 136 795
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • sofia
Икеа имат плотове както изцяло от масив http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-worktops/57476/81452/  така и от ПДЧ с естествен фурнир отгоре  http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-worktops/8933/10064/  Имат разлика и в описанието и в цената  Peace
От това което е показано на снимките нито първия е от масивна дървесина, нито втория е с фурнир
Ето и масивен плот http://obzavejdane.net/izbor-na-kuhnenski-plot-i-shkafove/
Те снимките са за илюстрация, основно.
Предлагат и от дават вида - масивни и пдч с фурнир.

# 571
  • Sofia
Момичета, при нас вече е наред кухнята.
Да препоръчате изпитана фирма или индивидуален майстор за София?

# 572
  • Пловдив
Здравейте, прекрасни кухни показвате, момичета!
Имам нужда от съвет - моята е мъничка и още е недовършена, както се и вижда (онази синя змия отгоре е водобранната лайсна, абсорбаторът не е включен към комина, въобще-изобщо)....
https://drive.google.com/file/d/0BzAj4iKdFOkWMnk1QkNYRUJQSGM/view?usp=sharing

Чудя се за мястото между хладилника и печката какво да го правя  newsm78 - мисля да сложа бутилиера долу, но нагоре??? Има ли толкова тесен изтеглящ се шкаф?
Разстоянието между хладилника и шкафа с печката е 22,5 см. А нагоре е 22 см.

Извинявам се, но нещо не ми се връзва кухнята с тези кутийко- шкафчета и тяхната височина спрямо останалите шкафове  и височината на хладилника.
Моето предложение е следното.
1- доближаваш хладилника максимално до кухнята и вече от лявата страна на стената слагаш няколко поставки за вино монтирани една върху друга и така да образуват една по- висока поставка.
2- в кутийките от кухненските шкафове бих сложила някакви акценти, които да изглеждат така, че все едно точно за тях са направени тези кутийки. Имай едно на ум- там ще се събира много прах. И най- отгоре бих сложила също акцент, който да омекоти разликата в нивата на хладилник, кутийки и шкафове.
Най- евтин вариант са ....примерно саксийки с контрастни или ярки цветове с различни малки кактусчета. За отгоре- по- голям кактус.

За такава поставка за вина
http://www.ikea.bg/cooking/Food-storage-and-organizing/Wine-racks/15935/17066/

и ще има и нещо като преход- иноксов хладилник и метални поставки. Демек от един материал са и се завършва плавно.
Другото, което бих направила е да повдигна миялната, за да се "залепи" за плота над нея.

Ой, като прочетох сега какво съм написала, и аз не си разбирам  Embarassed
mariat, благодаря за съветите. Не съм много сигурна дали е безопасно хладилникът да е плътно до печката Simple Smile
Тези кутийки отдолу ще отпаднат изцяло. Идеята ми е в мястото, което е между хладилника и печката, да сложа отдолу бутилиера (до нивото на плота). От там до горния шкаф - още един изтеглящ се изцяло напред шкаф (за провизии примерно). Освен това страницата на горния шкаф да предпазва хладилника от пръскането на котлоните.
И оттам нагоре - такива "кутийки" за дрънкулки и красотички или нещо подобно.
Кухнята е "временна" и затова е такава - не много идеална, но ми се иска поне да е удобна.

# 573
Здравейте момичета и майстори Simple Smile, какво е мнението ви за механизмите Hettich...Знам, че най-добри се водят тези на Blum, но майсторът, който евентуално ще прави нашата кухня работи с Hettich и твърди, че не отстъпват по качество на Blum. Чудя се дя настоявам ли за Blum или Hettich са достатъчно добри?

В механизмите за горен ред шкафове Blum засега си остават фаворити.
При чекмеджетата обаче мисля, че Hettich също са достатъчно добри.
Лично мнение.  Peace
Много благодаря  bouquet беше ми полезно.

# 574
Здравейте! Дойде момента в който и аз трябва да мисля за нова кухня. Идеята ни е кухнята да е в хола и да стане кухня, трапезария и хол на едно място. Единствено в хола досега не е била Grinning. Като се нанесохме кухнята си беше кухня, после я преместихме на балкона пред спалнята, а кухнята стана детска стая, но децата пораснаха и вече не е удобно и е тясно.  Преди време намерих в нета тази схема и разпределението на апартамента ни е същото и затова я запазих. http://media.snimka.bg/5275/016806056.jpg
Ако някой със същото разпределение е направил хола на кухня както аз искам, ще съм му много благодарна ако сподели как е направено, къде е поставена кухнята.
Балкона искаме да си остане балкон и мислехме с мъжа ми кухнята да бъде на вътрешната стена откъм спалнята. А под прозореца да има има ъглов диван.
Чакам предложения. Предварително благодаря.

# 575
Вкъщи голямото къртене започна  Crazy.Обсъдихме с майстора проекта,променихме леко някои неща.Днес избрах цветовете,типа отваряне на горните шкафове,обсъдихме и механизмите.За панти и горни шкафове бяхме единодушни за блум.За чекмеджетата предложи някакви италиански ако не се лъжа,според него също много добри.До колкото разбрах били на дъщерна на блум фирма  newsm78,но доста по-евтини.Някой да има идея коя може да е тази фирма,и мнение ако имате за качеството  Blush.

# 576
  • Бургас
Вкъщи голямото къртене започна  Crazy

И ние сме на същата вълна. Днес приключиха ел инсталацията, вчера ВиК..Мръсотията е адска... Crazy
Гранитoгреса е сложен, остава да се довърши окачения таван, шпакловка и най-мръсната работа ще е свършена. За сега при нас върви доста бързо, надявам до края да е така.

# 577
  • София
.. http://media.snimka.bg/5275/016806056.jpg
Ако някой със същото разпределение е направил хола на кухня както аз искам, ще съм му много благодарна ако сподели как е направено, къде е поставена кухнята.
...
Мисля, че това е схемата на Човечето.

# 578
  • софия
Здравейте! Дойде момента в който и аз трябва да мисля за нова кухня. Идеята ни е кухнята да е в хола и да стане кухня, трапезария и хол на едно място. Единствено в хола досега не е била Grinning. Като се нанесохме кухнята си беше кухня, после я преместихме на балкона пред спалнята, а кухнята стана детска стая, но децата пораснаха и вече не е удобно и е тясно.  Преди време намерих в нета тази схема и разпределението на апартамента ни е същото и затова я запазих. http://media.snimka.bg/5275/016806056.jpg
Най-добре е кухнята да е на стената към детската (бивша спалня). Това е и най-краткият път за тръбите, което не е без значение.

# 579
  • София
Балкона искаме да си остане балкон и мислехме с мъжа ми кухнята да бъде на вътрешната стена откъм спалнята. А под прозореца да има има ъглов диван.
ние сме с точно същото разпределение.Балконът е усвоен на големия хол и кухнята е на гърба на спалня/детска-както са казали така е по-кратък пътя на тръбите.Абсорбаторът е включен директно в комина,което е по-доброто решение отколкото да бъде изведен на вън и да се омирисват съседите Grinning.
За нас това е най-оптималния и удачен вариант един двустаен панелен да стане тристаен.Голямата стая трапезаря става огромна и просторна и ние лично прекарване доста време в нея.

# 580
  • Раковски
Вкъщи голямото къртене започна  Crazy.Обсъдихме с майстора проекта,променихме леко някои неща.Днес избрах цветовете,типа отваряне на горните шкафове,обсъдихме и механизмите.За панти и горни шкафове бяхме единодушни за блум.За чекмеджетата предложи някакви италиански ако не се лъжа,според него също много добри.До колкото разбрах били на дъщерна на блум фирма  newsm78,но доста по-евтини.Някой да има идея коя може да е тази фирма,и мнение ако имате за качеството  Blush.

Може ли да ми кажете коя е тази италианска марка която е дъщерна на блум, че за сефте го чувам това.

# 581
Като разбера ще ви информирам  Mr. Green.Може и грешно да съм разбрала,знам ли newsm78.Но по принцип кои са италиански и със сравнително добро качество?

# 582
  • Раковски
Саличе, адар, донати,  за това се сещам ся.

# 583
Показа ми човека едно чекмедже на въпросната фирма-метална кутия,вградени май бяха водачите.Ако има значение...Каза че струват между 30 и 40 лв,май малките.

# 584
ние сме с точно същото разпределение.Балконът е усвоен на големия хол и кухнята е на гърба на спалня/детска-както са казали така е по-кратък пътя на тръбите.Абсорбаторът е включен директно в комина,което е по-доброто решение отколкото да бъде изведен на вън и да се омирисват съседите Grinning.
За нас това е най-оптималния и удачен вариант един двустаен панелен да стане тристаен.Голямата стая трапезаря става огромна и просторна и ние лично прекарване доста време в нея.
Благодаря! ЩЕ съм Ви много благодарна, ако ми покажете снимка.

Общи условия

Активация на акаунт