Нашите кухни - 63

• 136 842
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
Хладилник още не съм избрала, но той няма да е за вграждане и искам да е 70 см широк и до 1500 лева, ако някой може да препоръча някой ще съм благодарна.

Ние бяхме с Беко 70 или 75 см допреди няколко месеца 10-12 г. Страхотно попадение, супер хладиник, безкрайно доволна бях от него. Скоро го сменихме с двоен 1 м, които са, а старият го продадохме.

# 601
Хладилник още не съм избрала, но той няма да е за вграждане и искам да е 70 см широк и до 1500 лева, ако някой може да препоръча някой ще съм благодарна.

Ние бяхме с Беко 70 или 75 см допреди няколко месеца 10-12 г. Страхотно попадение, супер хладиник, безкрайно доволна бях от него. Скоро го сменихме с двоен 1 м, които са, а старият го продадохме.
А новият Ви отново ли е Беко?

# 602
  • Русе

А новият Ви отново ли е Беко?

Не, не намерих такъв двоен хладилник, който да отговаря на изискванията ми - със студена вода, лед -  цял и трошен, вътрешно разпределение (повече рафтове, а по-малко чекмеджета). Иначе определено съм фен на марката. Самсунг е новия.

# 603
  • Някъде на път....
и аз заглеждам един Пирамис по снимка, искам телескопичен, но не пише колко са моторите, ако не е 1... Хубаво било отвора да е за 150мм тръба...
http://veto.bg/bg/product/%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D … D0%B1%D1%8F%D0%BB
и с 5г. гаранция е  newsm78

Този аспиратор е с един мотор - двойна турбина.  Peace

# 604
На мен ми казаха, че било по-добре да е с изтегляне, защото ако си с четири котлона другият нямало са хваща добре двата котлона, които са до ръба на плота. Не знам дали има нещо вярно.
С два котлона ще съм. Аспираторът трябва да е не по-малък от 450 м3/h. Търся нещо до към 350 лв.
Ако съм сигурна, че Пирамис е добра марка, ще си взема него. Затова търся мнения.
Значи не ти трябва с издърпване. Само ще ти пречи и ще си удряш главата в него.
Сега съм с 2 котлона и с абсорбатор за пълно вграждане на Фабер. За новия апартамент пак Фабер купих, въпреки, че се колебаех между него и Бош, но Фабер беше по-евтин и до момента съм доволна, така че нямах особена причина да дам повече пари.

Дори да се сложи плот с два котлона, ако са поставени перпендикулярно на стената, пак единия котлон излиза по-напред от аспиратора /за пълно вграждане/ и не е много сигурно, че той ще успява да засмуква парата.
Сегашният ми е Фабер за пълно вграждане, Инка Смарт, модел от преди 12 години, като котлоните ми са двойка, поставени така, че се падат точно под аспиратора - поема парата изцяло само на най-мощната степен, става супер шумно и дори вратата на кухнята се затваря осезателно по-трудно, но на по-слабите степени парата си отива право към шкафа ...

# 605
  • софия
Няма да споря. Споделям личен опит. Проблем с миризма и неиздърпване на пара дори и на най-ниска степен не съм имала. Дали аспираторът е шумен или не зависи от техническите му характеристики, дали и колко дърпа значение има дали са спазени елементарни закони на физиката при разполагането и монтирането му.
В момента photobucket не работи, но по-късно ще пусна отново снимка.

# 606
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм с перпендикулярно на гръбчето разположени двойка котлони и телескопичен аспиратор. Проблеми с миризми и пара нямам. Даже моят аспиратор е от тези, на които издърпващата се част е със стъкло, а не с филтър. Дърпа си добре както на първа, така и на втора и трета степен. Аспираторът е Фабер, купуван е преди 6 години, от най-малките е, но и кухнята ми е 5 м2.

# 607
Аз също наскоро научих за Elica и то като почнах да се оглеждам за аспиратори. Когато за първи път ги видях, ме грабна дизайна и различния изглед. Тогава вече се разтърсих и зачетох. Реално е фирма, специализирана в производството на аспиратори, което е по-добрият вариант от фирми пенкилер, дето от всичко разбират и всичко правят. А това, че дизайнът е различен, се дължи на желанието им да развиват не само техническите характеристики, а и да се отличават с различен, нестандартен външен вид. Например имат аспиратори, които почти не се виждат и са все едно част от стената и много други.
В България се оказва, че ние сме малко изостанали били с разбиранията си за този вид техника и едно си знаем, едно си търсим. Прочетох и че може би, така прехвалените и единствена работещите и засмукващи според нас българите аспиратори, може и да бъдат забранени след някоя и друга година и то съгласно европейски директиви, които няма да позволяват изхвърлянето в атмосферата на домашните миризми Simple Smile. И затова и водещите фирми в бранша полагат усилия към развитие на технологиите с филтрите. Нямам никаква представа, до колко е вярно и дали наистина в Италия масово вече си били слагали от новите аспиратори, тип за над остров, които не са вързани в комин, но споделям гледна точка и информация.
Лично аз, сигурно ще си купя елика и то защото си я харесах като визия, но не мога да гарантирам техническите характеристики. Но все си мисля, че специализираната фирма, би трябвало да има по-добри параметри. При мен има друг тип ограниченя, (даже още не съм сигурна дали изобщо ще може да се сложи какъвто и да е) така че не съм мерило Simple Smile.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 13:08 от be under repairs

# 608
  • ВАРНА
от 6м сме с аспиратор Елика - доволна съм,сравнително безшумен,добре дърпа,препоръча ни го приятел,разчитахме на неговото мнение,че е по-добър от другите  Simple Smile

# 609
  • Sofia
Котлоните ги харесах в една приятелка, тя е много доволна от тях, само където нейните са бели, а аз ще взема тези :http://www.teka.com/bg/products/view/21694-Готварски_плотове-irs_631
Фурна съм си избрала http://www.teka.com/bg/products/view/25435-Фурни-ebon_hs_710_черна и МВ http://www.teka.com/bg/products/view/25442-Микровълнови_фурни-ebon_mws_20_bis .
Надявам се да са сполучливи Simple Smile ти избрала ли си нещо вече?

Ние имаме много време още, но съм почнала да гледам. Като цяло хладилника искаме да е двоен а на Тека е МНОГО скъп затова там ще трябва да е друга марка. МВ предпочитам да нямаме, затова гледах тази фурна. http://www.teka.com/bg/products/view/21412-%D0%A4%D1%83%D1%80%D0 … nd_combo_hl_45_15
Висока е цената, но като гледам фурна + МВ излизат и те толкова. Притеснява ме, че няма да мога да я монтирам под котлоните и аспиратора. Какво става с парата и миризмата от печката като не е под аспиратора? А някои да има фурна на пара да сподели какво представляват и дали си заслужават по-високата цена?

# 610
  • до най-прекрасния мъж
Аспираторът почти не улавя миризмите и изпаренията от фурната, така че не се терзай къде точно ще я сложиш. Моята е под котлоните и пак си мирише, като готвя, дори на пуснат аспиратор.

# 611
Някой няма ли де се похвали с готова кухня?

# 612
  • Под Сините камъни
Някой няма ли де се похвали с готова кухня?
и аз чакам ама тц

# 613
  • Бургас
Аз се надявам преди края на този месец да се похваля. Grinning

# 614
  • Под Сините камъни
Аз се надявам преди края на този месец да се похваля. Grinning
Хайде с нетърпение ще чакаме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт