Нашите кухни - 63

• 137 325
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Благодаря ви за идеите и споделения опит.  bouquet
Хола при никакви условия няма да превърна в комбинирана стая. Той никъде не граничи с помещение с вода или канал. Съпруга ми не е ентусиазиран и от идеята да местим мивката на терасата в кухнята, но аз все си мисля, че така ще ни е по-просторно. Сега сме на етап ел. инсталация. Исках да чуя и чуждо мнение. Много сте отзивчиви! Ще ви държа в течение какво сме решили.  Hug

Тогава може би ще е най-удачно на терасата да се сложи хладилника. Единственото удобно място за съдомиялната е непосредствено до мивката, а ако мивката ти е на терасата няма да имаш място за миялна до нея. Миялна пък в друга стая /както ти смяташ да е в мокрото помещение/ може да дойде като идея само на човек, който никога не е ползвал такъв уред.
Евентуално малко по-широко място за трапезарната част би останало, ако сложиш мивка, миялна, котлони на стената, която е 190 +64, а хладилника и висок шкаф-колона - в двата края на терасата.

# 121
  • София
Аз си представям така терасата:
http://www.iveli.bg/%D0%9A%D1%83%D1%85%D0%BD%D1%8F-275-M835.bg.html

# 122

И това е вариант, стига да е от тези тераси, които имат странични колони или подпори и са предвидени да понесат такава тежест. Не че сме чули за много паднали тераси, въпреки че ги товарим по всякакъв начин, но пукнатини, влаги и течове е напълно възмождо да се появят.

# 123

Не искам да те обезсърчавам, но с тези размери, които си дала, ефектът няма да е същият и ще ти се получи тясно и трудно, според мен. Имаш около 150 см, където вратите могат да се отварят спокойно - можеш да сложиш малка съдомиялня 45, мивка 45 и фурна 60. Останалите 2 шкафа ще са трудно достъпни. Ти си преценяваш, но според мен този вариант няма да е удобен дори и за един готвещ.

Отделно, тази тераса приобщена ли ви е? Защото по новия закон трябва да се  мине през общината, инак могат да дойдат и да ви кажат в срок от 1 седмица да изкъртите всичко...

# 124
  • София
Да, балкона е усвоен.  Peace Ще го мислим още малко.

# 125
  • Русе
Хола при никакви условия няма да превърна в комбинирана стая. Той никъде не граничи с помещение с вода или канал. Съпруга ми не е ентусиазиран и от идеята да местим мивката на терасата в кухнята, но аз все си мисля, че така ще ни е по-просторно. Сега сме на етап ел. инсталация. Исках да чуя и чуждо мнение. Много сте отзивчиви! Ще ви държа в течение какво сме решили.  Hug

Каквото и да решиш, само не слагай миялната в мокрото, голям грешка ще е. Остави си го за пералня и сушилня по-нататък.
В съседство на тази стая нямата ли хол с тераса? Наши приятели така направиха, на практика хола няма досег с вода, но прекараха на усвоената тераса на хола, там е кухнята, а във вътрешната част е кухненски ъгъл ( с тризнаци са).  Тази стая стана кухня, а детската е за трите деца.

# 126
  • София
Да, балкона е усвоен.  Peace Ще го мислим още малко.
Живеехме в същия апартамент. На мокрото се махат почти всички стени..остава само тази към тоалетната и една чупка между него и кухнята там където е комина и щранговете в мокрото...
така кухнята с терасата и мокрото стават едно цяло с лека чупка в която влиза кухненски ъгъл..
мивката си остава в мокрото заедно с миялната и шкафове.. печката на балкона срещу нея хладилника..
тези апартаменти имат и ниша( малко помещение)която е до  банята..там е идеално за пералнята-лесно се прекарва вик-то

# 127
  • София
Благодаря ви, но ние държим да запазим и мокрото помещение и дрешника до банята като самостоятелни такива. С малки деца тези помещения са безценни: за велосипеди, детски колички, шейни и други вещи, които не бих оставила в мазето. Да не говорим, че ние имаме и зимнина, която любезно ни приготвят бабите от село.  chef Снощи съм сънувала как избирам шкафовете и определям местата им.  Crazy Ще ви послушам и ще сложим съдомиялната до мивката, където и да е тя.  Peace

# 128
# 129
  • In the shadows of my mind
4efits, можеш ли да ми направиш и на мен такъв проетк, много ми харесва като се визуализира на 3D да си представя как ще изглежда  Laughing Mr. Green

# 130
  • Някъде на път....

Каквото и да решиш, само не слагай миялната в мокрото, голям грешка ще е. Остави си го за пералня и сушилня по-нататък.
В съседство на тази стая нямата ли хол с тераса? Наши приятели така направиха, на практика хола няма досег с вода, но прекараха на усвоената тераса на хола, там е кухнята, а във вътрешната част е кухненски ъгъл ( с тризнаци са).  Тази стая стана кухня, а детската е за трите деца.

Meggysan, и при нас е подобно разположението - преместихме "кухнята" на усвоения балкон, а стаята премина в дневна.
Снимките в подписа ми са стари (сега има лека промяна Wink), но дават обща представа - Кухня с дневна.  Peace

# 131
  • Русе
t_ilieva, вярно, виждала съм я. Точно същата е, само холната част е огледална, отляво е секцията. И цветово си приличат, тъмно зелена е тяхната Simple Smile. Наистина за малък апартамент си мисля, че е добър вариант.
При варианта на 4efits (харесва ми), само ме притесняват колоните от старата дограма. Няма как да се махнат и силно стесняват мястото за маса и столове.

# 132
# 133
  • Пловдив
И аз искам проект...на който му се занимава

# 134

Общи условия

Активация на акаунт