Нашите кухни - 63

• 136 931
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Никой не сподели за мелничките, затова пак ще попитам: На коя марка да се насоча? Има ли значение? Гледам на Pyramis имат 2 вида, което е най-евтиният вариант, някой доволен/недоволен ?

Скрит текст:

И аз ще купувам мелачка. Избирам и мивка в момента. Вие каква избрахте? Дилемата ми е дали да е с едно или две корита. Бях решила да е такава
Скрит текст:
като мелачката да е на малкото корито. Някак по-практично ми се струва. Обаче в магазина ми казаха, че било по-хубаво да се монтира в основното корито. Причината е, че в него се пуска вода по-често, тя минава през мелачката и съответно я измива и вероятността за неприятна миризма я няма.
Ще ми се да чуя и други мнения.

# 196
  • Русе
Flash, мелачка нямам (в къща сме и не ми я препоръчаха), но мивката ми е същата, много си я харесвам.

# 197

Цитат
Аз съм с този и съм супер доволна от него
Китайски е с 5години гаранция.
Трудно ли е почистването на тази спирала около чучура? Могат ли да се събират високи тенджери и пръска ли вода по плота?

# 198
  • Добрич
Аз съм с мелачка на Пирамис- по-скъпия модел. Но тя е по-скъпа, защото е по-мощна, иначе всичко им е еднакво. Разликата в цената не беше кой знае колко голяма, а мощната, си е мощна. Мивката я взех с две корита, на същата марка, както и смесителя е от тях. Идеята ми беше , че всичко ще си пасне най-леко, ако е на една марка. Мивката я избрах с две корита точно за мелачката. Само, че моето второ корито е по-дълбоко от показаната по-напред мивка. Много ми е удобно, защото, когато готвя там беля, режа, изхвърлям остатъците и после пускам мелачката. Така основното корито ми е свободно и чисто, ако някой иска да напълни вода или друго. В мелачката пускам и черупки и костилки от маслини, малки костички от пиле, кости от риба, обелки. Избягвам само люспи от лук и слънчоглед, защото полепват по стената на мелачката и после трудно се махат. Мелачката завихря при мелене и ги залепва по стените, ако не е пълна.

# 199
  • Под Сините камъни

Цитат
Аз съм с този и съм супер доволна от него
Китайски е с 5години гаранция.
Трудно ли е почистването на тази спирала около чучура? Могат ли да се събират високи тенджери и пръска ли вода по плота?
Почистването е лесно.Всичко вкъщи почиствам с Цилит бенк.Не ми пръска по плота.Мивката ми е на Фат дълбочка е и нямам проблеми с тенджерите.Тавата на фурната също мия без проблем

# 200
  • Бургас
Мивката ми е на Фат дълбочка е и нямам проблеми с тенджерите.Тавата на фурната също мия без проблем

Пепински, доволна ли си от мивката си? Лесно ли се поддържа?
Не мога да реша каква да вземем и какъв цвят ще подхожда на плота и кухнята.
Ако е удобно ще пуснеш ли една снимка да я видя как изглежда?  Praynig Твоята кухня беше бяла с подобен плот, на този който съм избрала май.

# 201
На теория мисля си не е проблем, но ще се радвам да чуя практични съвети. В кухнята ще има съдомиялна 9ка, но мястото за мивка се очертава малко в ъгъл, малко на една страна ще се ползва, няма да мога да застана точно пред центъра й. Аз си мисля съдомиялната спокойно може да поеме почистването на ежедневната посуда и мивката да се ползва евентуално за единични чашки/чинийки. Правилни ли са разсъжденията ми?

# 202
  • Русе
На теория мисля си не е проблем, но ще се радвам да чуя практични съвети. В кухнята ще има съдомиялна 9ка, но мястото за мивка се очертава малко в ъгъл, малко на една страна ще се ползва, няма да мога да застана точно пред центъра й. Аз си мисля съдомиялната спокойно може да поеме почистването на ежедневната посуда и мивката да се ползва евентуално за единични чашки/чинийки. Правилни ли са разсъжденията ми?

Не съвсем, ще видиш как бързо ще почнеш да слагаш абсолютно всичко. Точно единичните чашки не виждам защо да ги миеш на ръка. Аз в моята мивка мия само плодове, зеленчуци, като готвя, някой нощ или дъска в процеса на готвене и после всичко в миялната.

# 203
Цитат
Мивката ми е на Фат дълбочка е и нямам проблеми с тенджерите.
Колко е дълбочината на мивката и аз се присъединявам, ако може снимка?

http://www.geraka.com/211-iztegliasht-chuchur-i-dush/5597-kuhnen … a-52-bge8avl.html също е с изтеглящ душ, но вътрешен. Каква е разликата във функционалността, коя е по-удобна?

На тази мивка колко е дълбочината, удобна ли е според вас и ако се монтира батерията върху плота, дали ще е проблем? http://www.geraka.com/150-kuhnenski-mivki-edinichni/3275-mivka-z … anco-plus-45.html Трябва ми такава форма - отпред с по-малка ширина, а назад да е повече.

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 13:50 от danibor

# 204
  • Добрич
Обаче точно  процеса на миене при готвене, салати, плодове, меса, отнема доста време и е хубаво да ти е удобно. Та за мен по-добре да си позиционираш мивката така, че да ти е е удобно, защото тя и хладилника  са нещата които обикновено се ползват най-много в една кухня. Съдомиялната е много голямо удобство и когато я имаш все по-често почваш да я ползваш, но положението на мивката за мен, също е много важно.

# 205
mpetkova благодаря за насоката, мисля че и аз ще се сдобия с тази мелничка  Simple Smile

Flash* Мивката ми е на Бланко, черна за долно вграждане, нямам наблюдения тъй като онзи ден ми я взеха за направата на плота (от камък) и ще падне едно чакане сега. Иначе винаги съм се чудела защо са две корита  newsm78 За мен това решение е странно, но може би защото не съм пробвала.

danibor Наскоро си взех същия смесител. Бих те посъветвала да отидеш на място, ако имаш такава възможност (на Околковръстното им е магазинът), защото аз като отидох и го видях и се шашнах. В реалност е огромен... на снимката изглежда не чак толкова ... мощен. Чудих се 15тина минути, изкараха ми още 5-10 модела, имаше един почти същия - малко по-малък и снажен, но пък там дръжката не ми хареса и в крайна сметка си взех този. За момента си стои в кутията, но след няколко седмици ще мога да дам отзив. Хубава е изработката, тежък е и има 5-6 години гаранция ( не се сещам точно).

# 206
Чудя се за следното - кухнята е малък бокс без прозорец, разположен непосредствено до хол-трапезарията - дали да затварям бокса с плъзгаща врата, с цел влизане на по-малко миризми или да го оставя без затваряне? Притеснява ме това, как ще работи аспиратора при положение, че в бокса няма прозорец, а ако плъзгащата врата трябва да стои отворена, докато той работи, то каква ще е ползата от нея?
И ако слагам врата, каква точно ще е удачно да бъде?
Някой има ли бокс-кухня и мислил ли е по тези въпроси?

# 207
  • Под Сините камъни
Мивката ми е на Фат дълбочка е и нямам проблеми с тенджерите.Тавата на фурната също мия без проблем

Пепински, доволна ли си от мивката си? Лесно ли се поддържа?
Не мога да реша каква да вземем и какъв цвят ще подхожда на плота и кухнята.
Ако е удобно ще пуснеш ли една снимка да я видя как изглежда?  Praynig Твоята кухня беше бяла с подобен плот, на този който съм избрала май.
Ето http://prikachi.com/images/927/8471927A.jpg
Доволна съм.Лесна е за поддръжка

# 208
  • до най-прекрасния мъж
Моята е на ФАТ, имам я вече 6-та година. Мивката е дълбока, събира големи тенджери и тави, чисти се лесно. Като минуси отчитам липсата на преливник /май повечето нови мивки нямат такъв/ и това, че сифонът е точно по средата. Ако миеш повечко неща и мивката не е празна, водата не може да се оттича и мивката се пълни с вода.

# 209
  • Резерват "Северозапад"
И моята бъдеща кухня ще е в бокс без прозорец и категорично съм решила да сложа преграда с врата от стъкло. Значително по-тихо,  и по-малко миризми ще има.
В момента живея в такава конфигурация, само отварям прозореца в хола когато пускам абсорбатора.

Общи условия

Активация на акаунт