Нашите кухни - 63

• 136 908
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Момичета, имам въпрос, който не е за тема Кухня точно, но реших да ви попитам - става въпрос за гранитогрес за холокухнята.
Размерите са му 30 на 60 и бяхме решили и си го представяхме нареден със застъпване наполовина, а сега майсторът вика да било на 1/3, защото се обирали луфтове от неравни плочки или нещо подобно като обяснение, а на нас не ни харесва особено така.
Чудим се да си настояваме ли или да го послушаме с компромис нашата представа. Иначе майсторът е много свестен.
Някой дали има опит с това?

# 226
  • Русе
Имам опит и с двата варианта. Ако не ви е идеално прав, калиброван, неогънат гранитогреса (демек скъп), може и наполовина. Но, ако имате и най-малки съмнения, че не е идеален и че майсторът няма да го нивелира супер, тогава на 1/3. Иначе има голяма опасност да ви боцкат ръбчета. Какъв е гранитогреса?
П.п. Като цяло майсторът е прав, а и наредете на земята на 1/3 повече плочки, ще видите, че изобщо не е лошо.

# 227
  • Sofia
Ами първо качество е, ето този http://www.venusceramica.com/wp-content/uploads/2015/02/PDF-Seri … -Berlin-30x60.pdf- антрацита за холокухнята, светлото за антрето.
Уф... нещо не ми е лесно да си го представя така нареден на една трета... Ето на картинката най-долу е наполовина и ни харесва...
Благодаря много, Meggysan bouquet

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 23:42 от Liya_LT

# 228
Друго, което се сетих да питам е за кухните от MDF - по принцип целите ли са MDF, или корпусът е ПДЧ?

Може би е по желание на клиента. Аз избрах само вратичките да са МДФ, а корпуса ще е ПДЧ, обков Блум.

Благодаря! На мен този вариант директно ми го предложиха от фирмата и казаха, че така ги правели. Предполагам, че са имали предвид, че повечето поръчки са такива, защото изцяло мдф би излязло доста по-скъпо. Но аз се чудя какъв е смисълът само вратичките да са мдф, а корпусът точно да е от по-калпавия (?) материал пдч...

# 229
Ами първо качество е, ето този http://www.venusceramica.com/wp-content/uploads/2015/02/PDF-Seri … -Berlin-30x60.pdf- антрацита за холокухнята, светлото за антрето.
Уф... нещо не ми е лесно да си го представя така нареден на една трета... Ето на картинката най-долу е наполовина и ни харесва...

Бихте ли ми разтълкували какво имате в предвид под 1/3 нареден, при нас е сложен на цялото пространство от кухненския бокс с размер на плочките 30/60, гранитогрес на Кай..?  newsm78

# 230
  • Бургас
Понеже коментирате мивките дали ще съберат големи тави и тенджери, аз да ви кажа какво направих. Реших, че големите неща ще ги мия в банята, защото понякога имат нужда от "накисване", а също там поне 2 пъти в годината къпя цветята, много неща мия и къпя. Имам вана и душа е на дългата страна, а не на късата. Така като се дръпне завесата прилича на една голяма дълбока мивка. Странно беше и за майстор и за всички, ама на мен ми е удобно. Ваната изобщо не се е променила.

# 231
  • Русе

Бихте ли ми разтълкували какво имате в предвид под 1/3 нареден, при нас е сложен на цялото пространство от кухненския бокс с размер на плочките 30/60, гранитогрес на Кай..?  newsm78

Когато се реди втория ред следващата да започва на 1/3 от предишната.

На барбекюто редихме испански уж първо качество (не вярвам изобщо) - 20-ина лв на промоциябеше, но понеже е за навън не ме бърка толкова качеството. Видяхме го още в магазина, че е леко крив. Със суперстарателен майстор работим, изпипва прекрасно нещата, ако се застъпваше наполовина, щеше да стане много гадно. И сега на 1/3 някъде се усещат ръбове, но пак казвам, за двора е, ходим обути и ... . У нас не бих рускувала със застъпване на половина, освен, ако не е наистина идеален гранитогреса. В тоалетната слагахме италиански от 70-80 лв (малко квадрати и ги прежалихме). Ами какво да кажа, перфектен просто. Няма и части от мм разлика, а е и тесен 15/50. Разлика - огромна.
Така че огледайте много много добре гранитогреса, да не съжалявате после.

# 232
Благодаря, при нас го редиха по обикновения начин, без застъпване и стана много добре, въпреки че и така, както казваш много ми допада. Ние в другата половина от стаята ще слагаме естествен паркет, който ще редим във вид на тухлички и не знам как би изглеждало, ако и плочките бяха наредени по този начин.  Thinking

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 14:58 от plana

# 233
Трябва ми евтина кухня за вила и поръчах от Виденов. Мисля да сложа принт стъкло като акцент.
Нещо такова, само че моето е по-малко като размер:

Лошото е, че има толкова много картинки и не мога да се спра на 1-2: http://glass-studio.bg/katalog-print-stklo

# 234
И аз мислех да слагам принт, но се разубедих. Много е задължаващо -  така само него като гледаш е хубаво, но съчетано с посуда, кърпи и другите джунджурии в кухнята, ще стане прекалено шарено. Затова заложих на шарени пердета и тапицерия на столовете - има много хубави дамаски винтидж стил. http://dersiyon.com/damaski/premier-d/duck-xl-d
Ако все пак решите, не е ли по-добре нещо от рода на поляна или изглед, зеленина, да има дълбочина. Така ще изглежда по-голяма и стаята.

# 235
Здравейте, във връзка с гърбовете искам да попитам по-запознатите. Какво ви е мнението за лакобел като гръб? До колко е удачен вариант?

# 236
Момичета,
къде сте коментирали за мивките? Искам да прочета за гранитните мивки. Предимства, недостатъци...., светла или тъмна....??
Може ли линк?
Благодаря!

# 237
О, аз съм харесала нещо такова, но просто не мога да реша кое точно:

Все пак ми е за вила, искам да е зелено.

Относно лакобелът- това е най-големият боклук, който можете да си сложите в кухнята. Допреди година всичките лица на шкафчета вкъши бяха облицовани с бял лакобел. Да, голяма красота, ама как се чупи! Sick 4 от вратичките бяха с огромни "лъчове". Не си слайте в кухнята, освен, ако не е кален, но цената му е доста по-висока.
От друга страна стените в офис сградата, където работя е с много красив червен лакобел. Но там нищо не се пипа и си седи.

# 238
Момичета,
къде сте коментирали за мивките? Искам да прочета за гранитните мивки. Предимства, недостатъци...., светла или тъмна....??
Може ли линк?
Благодаря!

Естествен гранит или от по-здравият изкуствен?
Нямам опит с естественият, но препоръчвам мивките на Eurolux  - добри цени, качество и много модели.
Ето инфо: http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=12&i=14

# 239
Кухнята ни ще е с плот от технически камък. Искам мивката да е под плот и се чудя заслужава ли си да дадем повечко пари за кухненска мивка от SILGRANIT PuraDur на BLANCO ? Техническият камък ще е светъл. Как ще е по-добре - мивката да е в близък цвят до плота или контрастираща по-тъмна?

Общи условия

Активация на акаунт