Нашите кухни - 63

• 136 824
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Извинявам се, че май само аз пиша, но при мен кухнята е на дневен ред! Въпросът ми е за монтирането на мивка под плот - това увеличава ли възможността за мокрене и раздуване на плота? Същото ме интересува и за смесителя, ако е поставен върху плота, а не на мивката - ще се мокри ли плота. Има ли някой с така поставени и ако може да сподели мнение?
http://www.geraka.com/149-kuhnenski-mivki-inox/3932-kuhnenska-mi … 1b-101023601.html - тази мивка може ли да се монтира върху плот?

# 391
  • Раковски
Тази мивка е за монтаж под плот, но плота ви трябва да е камък (примерно), ако е стандартен плот от пдч няма да изкара и месец.

# 392
Тази мивка според мен е за монтаж под плот.Този тип мивки се слагат само на каменни плотове. Ако са под термоплот май много бързо ще се раздуе.Ако смесители е монтиран върху плота аз специално доста бих го мокрила  Mr. Green.

# 393
  • софия
Аз поръчах мивка, която е предвидена за монтиране под плот и ще я монтираме отгоре. Смесителят ще е на плота. Майсторът ни, на когото имам пълно доверие (прави настоящата ни кухня, не е мръднала повече от 10 г., а е ПДЧ), ме увери, че няма проблем. Проблем при монтиране на смесителя върху плота би имало, ако много мокрите при ползване на мивката. Въпрос на индивидуални навици е.

# 394
Цитат
Аз поръчах мивка, която е предвидена за монтиране под плот и ще я монтираме отгоре. Смесителят ще е на плота. Майсторът ни, на когото имам пълно доверие (прави настоящата ни кухня, не е мръднала повече от 10 г., а е ПДЧ), ме увери, че няма проблем. Проблем при монтиране на смесителя върху плота би имало, ако много мокрите при ползване на мивката. Въпрос на индивидуални навици е.
Ами случва се да се измокри и покрай мивката, особено при по-големи тави и тенджери.  И затова се притеснявам от това монтиране на смесителя върху плота.
Посочената от мен мивка не може да се монтира върху плота, така ли? Защото тя прилича на вашата.
Търся с размер на коритото 340мм х 400мм х дълбочина 200мм и с покритие лен. Не можах да открия такава за над плот, която да отговаря на тези изисквания.

# 395
  • Варна
Има ли механизъм за отваряне на горен хоризонтален шкаф с пуш отваряне?

# 396
  • до най-прекрасния мъж
Ако смесителят е достатъчно дълъг, няма да пръска толкова много по плота. По принцип аз много оливам, като мия тави и тенджери, особено тази квадратната тава на фурната - винаги успявам да излея солидно количество вода върху плота. Няма страшно, няма да е фатално, дори да се намокри плота, нали ще го подсушите след това. Между мивката и плота има силикон - там е най-уязвимото място, защото ПДЧ-то е отрязано. Другият вариант да проникне вода е през отвора, където ще се монтира смесителя, но предполагам майсторът ще го уплътни и там по някакъв начин. Моята кухня е на 6 години - какво ли не съм разливала по плотовете, около мивката като мия често е цял гьол и нямам ядове.  

# 397
  • софия
Цитат
Ами случва се да се измокри и покрай мивката, особено при по-големи тави и тенджери.  И затова се притеснявам от това монтиране на смесителя върху плота.
Посочената от мен мивка не може да се монтира върху плота, така ли? Защото тя прилича на вашата.
Търся с размер на коритото 340мм х 400мм х дълбочина 200мм и с покритие лен. Не можах да открия такава за над плот, която да отговаря на тези изисквания.
Точно обратното написах. Ще мотирам мивка, предвидена за подвграждане, върху плота. Но, дали при вас ще стане, трябва да питате майстора си. Той може да има различно мнение.

# 398
  • Раковски
Има ли механизъм за отваряне на горен хоризонтален шкаф с пуш отваряне?

http://www.blum.com/bg/bg/01/10/50/
http://www.blum.com/bg/bg/01/10/60/

# 399
  • Варна
Мерси, сега прочетох малко повече Simple Smile може да се сложи tip-on система.

# 400
  • София

Може според мен да се монтира върху плота мивката, но може да има проблем с преливника. Аз имам подобен модел мивка на Бланко, монтирана върху плота, отдолу се изряза плота нещо като джобче за да влезе преливника.
Виж на Бланко мивките за монтаж над плот, дали имат размера който ти искаш.

# 401
  • Варна
Стигнах до два варианта за разпределение на горните шкафове. Голямо редене на шкафчета пада с тази програма. Sunglasses
Този ще ми е по-удобен, знам къде и какво ще сложа. Обаче е с повече вратички ...  Thinking Трите двойки хоризонтални да са със сгъваем клапващ механизъм. Размерите им са почти еднакви, 80/30см горе-долу.
Скрит текст:

Другия вариант е този
Скрит текст:
Тук са по-малко вратичките но пък чисто организационно ще ми е по-неудобен.

Кой вариант ви допада евентуално и най-вече, какво не ви харесва?

Искам да избегна големите вратички защото както се вижда помещението не е широко. И като се отвори една вертикална вратичка по-широка от 40-45см, че и висока ... човек трябва да се дръпне назад а място за маневри няма много. Simple Smile

# 402
На мен чисто визуално ми харесва повече вторият вариант. Другият ми е претрупан и ми натоварва окото. Но бих се съгласила, че организационно първият е по-удачен. Ако направиш първият вариант, като височина на двата долни реда, но с една врата, която се отваря по онзи двойният начин с механизъм на блум, който наскоро пак беше показван, ще получиш нещо средно между двата варианта  Peace, ама не знам дали го обясних разбираемо Simple Smile

# 403
  • Варна
Разбрах те, сега ще си го 'нарисувам' да го видя. Не бях се сетила за този вариант.
Благодаря ти!

# 404
Извинявам се, че май само аз пиша, но при мен кухнята е на дневен ред! Въпросът ми е за монтирането на мивка под плот - това увеличава ли възможността за мокрене и раздуване на плота? Същото ме интересува и за смесителя, ако е поставен върху плота, а не на мивката - ще се мокри ли плота. Има ли някой с така поставени и ако може да сподели мнение?
http://www.geraka.com/149-kuhnenski-mivki-inox/3932-kuhnenska-mi … 1b-101023601.html - тази мивка може ли да се монтира върху плот?

Моя приятелка си взе такава мивка и като дойде в къщи, и види моята все се ядосва на собствения си избор.
Варовикът по нейната ужасно си личи, а при мен никак - моята е Бланко да Лаго от силгранит.
На въпроса ти не мога да отговоря, дано някой друг да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт