Нашите кухни - 63

• 136 798
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Antoaneta_y, аз избрах втория вариант - мивка с малък отцедник. http://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-pyramis … lazia-59x50-1b-1d Не харесвам (меко казано дори) сушилници, въпреки че сега ми се налага да ползвам такъв. Направо го ненавиждам моя. Mr. Green Тези, които са скрити в горен шкаф също. Взехме голяма миялна 60 см и ще разчитам основно на нея. Ако ми трябва нещо спешно мия и подсушавам с кърпа на момента.

# 421
Седя, мисля и не мога да се сетя да мия някаква посуда в мивката.
Мияланта ми има опция за вадене на горния кош и миене на по-големи тави.
Много рядко ми се налага да измия на мивката един нож, или картофобелачката.
Съдове, непригодени за миялна просто не ползувам.

На нас пък от 3 батерии с изтеглящ маркуч на Видима, две ни се развалиха, маркучите текат, не се въртят като хората. Сменихме ги двата, третия в банята още е жив. В кухнята го сменихме с грое (ами много по-добър е), не е изтеглящ, вече една година свикнах. Нисък е, но не ми пречи, нищо не мия на ръка, всичко в миялната.

На мен кухненския съветник ми каза, че тези с изтеглящ маркуч са "чуфствителни" и бързо се развалят.
Затова взех нормална батерия, но цвят и покритие като мивката -силгранит- никакви капки не личат, почиствам един път в седмицата основно.

Antoaneta_y, аз избрах втория вариант - мивка с малък отцедник. http://veto.bg/bg/product/%D0%BC%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%B0-pyramis … lazia-59x50-1b-1d Не харесвам (меко казано дори) сушилници, въпреки че сега ми се налага да ползвам такъв. Направо го ненавиждам моя. Mr. Green Тези, които са скрити в горен шкаф също. Взехме голяма миялна 60 см и ще разчитам основно на нея. Ако ми трябва нещо спешно мия и подсушавам с кърпа на момента.

Мария, много е красива мивката ти. Препоръчвам батерия в същия цвят, ако има на пирамис.

# 422
  • София

Мммм много красива наистина Simple Smile. А какъв е цвета и ако е от по-тъмните/светлите лесно ли се почиства?

# 423
  • на Мелмак
И аз имам смесител - навит , от няколко години , докато не ви прочетох не се бях замисляла за проблем с чистенето му - нямам такъв.
В мивката също мия само някой нож или белачка, не ми се връзва да мия тава , гювеч .... при положение , че имам съдомиялна Peace

# 424
  • Бургас
Мммм много красива наистина Simple Smile. А какъв е цвета и ако е от по-тъмните/светлите лесно ли се почиства?

Цвета е CARBON, най-черното. Но тя още само е поръчана, не е монтирана и не я ползвам. Simple Smile Изгледах няколко клипчета и четох доста коментари, според които почистването и поддръжката на този тип мивки е лесна. След месец ще кажа дали е така в действителност.

# 425
Идеал и Видима имат избор на модели с изтеглящ се чучур:
Видима
Идеал
В Баня стил преди около месец гледах с изтеглящ се чучур някакви немски, които изглеждаха добре и бяха на промоция, но не мога да кажа нищо по-конкретно.
Ние взехме RETTA. Още не е монтиран, но в магазина го пробвах и изглежда удобен.

От смесителите на Идеал стандарт съм много доволна. В сегашният ни апаратамент имам кухненски и не е мръднал повече от 10 г. Нито е имало прокапване, нито нищо (да чукам на дърво).

Да, хубав е и е с наведен надолу чучур. На каква цена е?

# 426
  • софия
Не мога да кажа. От магазина купихме доста други неща и ни направиха отстъпка.
Случаен магазин http://www.mivki.eu/product/997/smesitel-retta-za-kuhnya-s-izteg … asht-se-dush.html

# 427
  • sofia
 Antoaneta_y, щом ще има съдомиялна/ най-добре 60см/ сушилника за чинии може да е в горния шкаф. От миялната всичко излиза сухо и просто го подреждаш. Ако инцидентно ми се наложи да измия нещо дребно на ръка, го подсушавам с кърпа и готово. Наличието на тази моя най-любима машинка обезсмисля голямата мивка и високия смесител. Ето как е при мен-
Скрит текст:
За някой може да е голо, за мен е удоволствие да нямам нищо натуряно по плота.

# 428
Mirella_ и моята е с изваждащо се чекмедже, с променлива височина на горното, с трети ред за вилиците, не губя място за кошница с вилиците и лъжици и въпреки всичко ми се случав понякога да измия нещо голямо в мивката. Просто не искам да го сложа в миялната, но както уточних, това е много личен избор и въпрос на навици и виждания  Peace. И вече на тази база, всяка домакиня си устройва местенцето - с голяма мивка, малка мивка, 2 мивки, нисък смесител, висок смесител, отцедник и тн..
И както казвам, че макар и рядко измивам голям съд на ръка, така никога не бих си сложила отцедник, много ми е грозно и ненужно Simple Smile, но пак си е личен избор това. Simple Smile
Важното е да има различни мнения, за да може всеки да избере най-доброто за себе си, според това дали неговите навици са сходни на даден потребител, или не Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 15:53 от хлебарка

# 429
  • Под Сините камъни
Аз имам сушилник закачен на тръбно окачване.Удобен ми е и така плота не ми е зает.

# 430
  • София
Аз имам сушилник закачен на тръбно окачване.Удобен ми е и така плота не ми е зает.
Това също го мислех като вариант, но го видях на практика у една позната. Не ми го препоръчаха, тъй като се задържала вода/мръсотия в тавичката за отцеждането и после почистването й е доста гнусно, особено ако не се прави всекидневно.

# 431
е то няма сушилник в чиято тавичка да не се задържа вода, освен ако не се измисли нещо,което да е отвежда до канала направо. Ама чак пък да е гнусно,първо тази вода е чиста и лятото дори мн бързо сама се изпарява сама. Почистване и веднъж седмично си е напълно достатъчно.моя сушилник е най-обикновен с пластмасова табличка, ами ако не я почистя 2-3 седмици,мога да кажа че става гнусна,но всекидневно определено не я чистя.Но и аз ползвам съдомиална, не мия всичко на ръка,че да има голямо събиране на вода.

# 432
Има вградени сушилници на ниво на горен ред шкафове без дъно, така че евентуалните няколко капки си се стичат директно в мивката. Такъв видях в едни приятели на майка още като дете, когато ни водеха да разглеме новата им къща, а това ще да е било преди повече от 30 години Simple Smile и си спомням, че всички много ахкаха по този сушилник над мивката Simple Smile. От тогава ми се е "забило" в съзнанието за тия цедилници явно, че не трябва да се виждат Simple Smile

# 433
  • Под Сините камъни
Това също го мислех като вариант, но го видях на практика у една позната. Не ми го препоръчаха, тъй като се задържала вода/мръсотия в тавичката за отцеждането и после почистването й е доста гнусно, особено ако не се прави всекидневно.
Е чак пък гнусно.Аз я почиствам на 2 седмици някъде.Гнусотия няма само варовика си личи.

# 434
  • БУРГАС
 За банята ми е този, който става и за кухня, средно висок
http://www.amazon.de/Eurosmart-Cosmopolitan-Badarmatur-Schwenkbe … E2G026X9QBVXG7F9F За кухнята ми е този
http://www.amazon.de/Concetto-K%C3%BCchenarmatur-Herausziehen-Sc … 14995&sr=8-41 има и издърпващо. Мивката взхме Бланко, пак от немски сайтhttp://www.bielmeier-hausgeraete.com/en/catalogsearch/result/?q=BLANCOELON+XL+6+
От този сайт с доставка до Бг купин миялна Бош, фурна АЕГ с пиролиза, 4 -ка индукция.  Спестих минимум 500лв.

Последна редакция: пн, 16 май 2016, 19:11 от anita_anita

Общи условия

Активация на акаунт