Нашите кухни - 63

• 136 802
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Аз имам сушилник закачен на тръбно окачване.Удобен ми е и така плота не ми е зает.
Това също го мислех като вариант, но го видях на практика у една позната. Не ми го препоръчаха, тъй като се задържала вода/мръсотия в тавичката за отцеждането и после почистването й е доста гнусно, особено ако не се прави всекидневно.
Аз съм почитетел на този тип отцедници. За почистването имам много лесен трик - слагам няколко ленти кухненска хартия в тавичката, колкото да я покрият. Сменям през седмица примерно и няма почистване, няма петна, няма варовик - лесно, удобно и практично  Naughty Има всикакви видове хартия - може да си я изберете цветна, бяла и според предпочитания. Никак не харесвам отцедници на плота, защото заемат място и там почистването ми се вижда сложно. Като ми изсъхне посудата си я прибирам в сушилника в шкафа (само за сухи чинии го ползвам). Никак не обичам да подсушавам на ръка. А аз си мия на ръка въпреки съдомиялнята, особено тигани със специални покрития съм се отказала да пускам в съдомиялнята след като развалих 3-4 вече.

# 436
Тавата на сушилника може да се мие в миялната.

# 437
http://www.geraka.com/46-kuhnenski-mivki-edinichni/4004-mivka-za … 1b-075700901.html
http://www.geraka.com/46-kuhnenski-mivki-edinichni/4201-kompozit … 100-granitek.html

Окончателно се спрях на тези две мивки и моля за вашата препоръка, коя от двете! Размерите са едни и същи, но има ли разлика в материала и качеството? Коя е по-добра? На Пирамис не мога да разбера каква е дълбочината.

# 438
  • Бургас
На Пирамис дълбочината също е 20 см.

# 439
  • Варна
https://www.youtube.com/watch?v=0Jsz5NyTrB8

Много ми хареса този кухненски бокс. Жената говори на руски, но живее във Варна и кухнята е правена от бг майстори, жалко, че не спомена коя е фирмата. Плоскостите са интересни също.

# 440
  • Раковски
Плота е на Duropal (доколкото виждам), корпуса е дъб бардолино или дъб сонома, панти хетих, механизми за чекмеджета метабокс.

# 441
  • Бургас
Дръжките ми приличат на тези от Икеа - http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/22208/23339/
Аз избрах същите за моята кухня.

# 442
  • София
Здравейте, моля ви за съвет относно нашата бъдеща кухня, защото сън не ме лови от нерви. Тъй като тя ще бъде разположена основно на усвоен балкон, първоначалния проект беше да има шкафове на външната стена под прозореца и от двете страни на усвоения балкон /П- образна/. Така ще бъде отворена към холната част. Един майстор обаче като разбра за идеята ми, категорично ни каза да се откажем, тъй като шкафове + съдомиялна на външна стена под прозорец водело неминуемо до мухъл и конденз. Трябвало въпросната външна стена да бъде отоплявана, за да се избегне кондензът и мухъла. Та сега се чудя какво да правя, някой има ли с монтирани шкафове на външна стена да сподели дали и как се справя с този проблем.

Другият ми вариант е тотално да сменим първоначалния замисъл на кухнята ни, която в този си вид толкова ми харесва и както и да го мислех и въртях- с плотове, островчета, пак няма да ми на сърце и най-вече ще огранича останалото пространство ooooh! Sad

# 443
  • софия
Ние правим така кухнята. Никой не е споменал нищо за мухъл. Направихме външна изолация.

# 444
  • Под Сините камъни
И аз си мисля,че с външна изолация няма да има проблем  Peace
Ако се обърне кухнята да е в стаята,а хола да е към усвоената тераса  newsm78

# 445
  • София
За съжаление не може да се обърне, тъй като има изкарани тръби вече на усвоената тераса, та там така или иначе ще е мивката и съдомиялната.
И ние сме с външна изолация, блокът е панелен, с югоизточно изложение.
В старото ни жилище донякъде успяхме да се справим с мухъла на външните стени, благодарение на мощен влагоуловител. Но пък те са свободни, а в новото ще затворим външната стена със шкафове и се притеснявам за конденза и мухъла ooooh!
Ще кача после една скица на стаята, че сега не успявам.

# 446
  • софия
По правилата парното наистина трябва да е под прозореца, но понякога няма как.
Ние сме тухла и външна изолация. Затварям с шкафове дългата част на балкона отдолу, от едната страна има висок шкаф по височина, от другата - горен. Не знам как ще бъде, но никой не е изразил притеснения за мухъл. Дано не са били спестени.
Сега организирам качване на кухненски плот (4-и м.) през прозореца  Crazy

# 447
  • София
Бавно и славно напредваме с проекта (една от нашите стени също е външна, ще бъде с изолация и се надявам да няма проблем, но и до този момент влага в кухнята никога не е имало). Тъй като работният плот е доста малък, а миялна няма да има, излиза проблемът с отцедника за измитите съдове. Вариант в шкаф е компромисен. Има ли нещо, което може да се монтира под горните шкафове - от този сорт , но по-здраво? Благодаря предварително на отзовалите се!

# 448
  • Под Сините камъни
Щом има изолация не виждам проблем.
Моята кухня е в усвоена баня  Mr. Green Дългата ми стена е външна,забелязах зимата лек конденз в един от горните шкафове.Нямаме изолация и си мислим да направим,но няма да е тая година от финансова гледна точка.Мъжо вика като мухляса ще смених гръбчето на шкафа и готово  ooooh!
Льоня аз имам  висящ сушилник,стабилен е.Но моя позната имаше по голям и увисна от тежестта на съдовете и го подпираше отдолу 

# 449
Ох ако имате хубава изолация не би трябвало да е проблем. Но, нашата кухня е на външна стена и не съм видяла проблем с мухъл,а живеем вече 6 години в апартамента. Миналата година обаче съседите под нас правиха ремонт, нещо разровиха изолацията,слагаха някви метални лайсни,дето така и не знам за кво са. И резултата тази зима беше че ми се образува мухъл на външната стена на спалнята и изби конденз по плочките на пода. Бях наредила по дължината на стената едни платнени кошове с играчки и не бях забелязала, но като чистих и ги дръпнах и ООо боже мазало! Та преместих всичко,пръсках с препарат, изчистих мухала и оставих разстояние до стената,за да диша и повече не ми се образува мухъл.
Но при нас и изолацията по принцип е много тънка и зле, та може и това да е причината. Преди да я разровят от долния етаж,обаче там не съм имала този проблем, та може и те да са причината. Ама ние и без това сме на квартира още малко,та не ми се разправя.

Общи условия

Активация на акаунт