как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 500
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 575
  • Пловдив
Много ясно, че ако пиша нещо като за ПИК няма да чакам повече от 40 стотинки на статия, но ако някой иска примерно 1500-3000 думи на сериозна тема, там вече няма да минеш тънко.

За сериозна тема от 3000 думи изисква проучвания от поне няколко часа и то, ако си в час с материята.
Ключовите думи са "ако си в час с материята". Щото няма как да си в час едновременно и с финанси, медицина, фармация и т.н. Можеш да поддържаш компетентност в не толкова много области едновременно. Е, освен ако не си Мамасита, тогава и философия, и английски, селф хелп и възпитание на деца, всичко накуп. Кат' гювеч.

# 1 576
Ключовите думи са "ако си в час с материята". Щото няма как да си в час едновременно и с финанси, медицина, фармация и т.н. Можеш да поддържаш компетентност в не толкова много области едновременно. Е, освен ако не си Мамасита, тогава и философия, и английски, селф хелп и възпитание на деца, всичко накуп. Кат' гювеч.

Да, Янтра, права си. Мислех, че се подразбира, че няма как да разбираш от толкова много области. Simple Smile Изпуснах в изброяването компютърните технологии, но и за там не стига просто да знаеш английски, за да напишеш компетентна статия.

# 1 577
Много ясно, че ако пиша нещо като за ПИК няма да чакам повече от 40 стотинки на статия, но ако някой иска примерно 1500-3000 думи на сериозна тема, там вече няма да минеш тънко.

За сериозна тема от 3000 думи изисква проучвания от поне няколко часа и то, ако си в час с материята.

Да, и? Какъв е проблемът?

Именно, избираш си една област и специализираш. В нета има специална ниша за статии, писани от майки на три деца и нагоре. Обаче по някаква случайност имам опит главно в писането за финанси, икономика и инвестиции.

Разбира се, че не стига гол английски и че не говоря за статии за лековати сайтчета. Както вече писах, не съм спала, не говоря наизуст и не съм изпуснала търсенето на content, с което в момента и Кукумицинка се занимава, най-вероятно като събирач на фрилансърски писания, с които бизнеси извън БГ да си пълнят сайтовете.

Тя да каже колко качествени писачи успява да намери и какво им е нивото на знания и заплащане.

# 1 578
Ама зависи какво и как се пише, бе хора.  Laughing
То и тук сайтовете за фрийлансъри са пълни с мераклии да пишат по 5 статии за лев, ама някой да е погледнал за какво става въпрос? Преводачът на Гугъл ряпа да яде.  Laughing
Същото е и с авторите на книги. Някои могат да пишат и изкарват луди пари, други мрънкат, че читателите им са простаци и не могат да оценят таланта им.

Зависи, да. Високоплатените сфери са инвестиции, финанси, строителство, имоти, медицина и т.н., не разтягане на локуми от сорта "36 пози за постигане на оргазъм" и "На коя среща да пуснем на мъжа?". Изискват специализирани познания и актуалност, освен познаване на езика.
Това е.

Другото е ала бала Simple Smile

# 1 579

Тя да каже колко качествени писачи успява да намери и какво им е нивото на знания и заплащане.

Личният ми опит, който вероятно не е общовалиден, сочи, че хора с изискуемото ниво на езика изкарват в диапазона от 200 до 2000+ лева месечно. Като главните разлики са не познанията, а дисциплинираността и организираността. Майки, които имат нужда от постоянно побутване, следене и инсталиране на софтуер, често се врътват обидено, ако се окаже, че с времето за работа, изискването за лежерност и големите срокове, които са им нужни, не могат да изкарат повече от няколкостотин лева. Или са доволни на 200-300 лева отгоре на майчинството и издръжката от мъжа. А има и хора, които работят интензивно, следят си новостите в сферата, това им е основното занимание, и изкарват 2000 лв. и отгоре.

# 1 580
QED, това се опитвам и да обясня, че ако на човек работата му е приоритет, няма как да не стигне до нормално заплащане.

Очевидно е, че периодът с гледане на малки деца не се съвместява с усилия по максимализиране на доходите. Обаче това не засяга особено таткото, нали?

Честно казано, ако децата са имали от ония кофти дни, последна грижа ще ми е дали ме смятат за организирана и нахъсена, някои неща просто са невъзможни, ако човек все пак иска да запази разсъдъка си.

Значи май стигна до моята идея за инсталиране на софтуер за следене:)

# 1 581
Не, не съм инсталирала софтуер за следене, използвах го фигуративно, за да поясня начина на мислене на някои хора. Смятам, че предлагането на работна ръка в този бранш за момента достатъчно много надвишава търсенето, за да не се налага човек да се моли да му работят и да се чуди как да ги накара да си вършат работата, за която им се плаща. Просто се намират хора и с готовност за работа.

И не, 1500 лева лежерно и приятно не се изкарват.

# 1 582
На мен ми е важно доколко комфортно мога да живея с тези пари и докъде ми стигат, не точния им брой, а съизмерението им в стоки, услуги и продукти.

Ако изкарваме 3000 лева, но не стигат за нормалния ни начин на живот то голяма работа, че били по-голяма сума от средната за града примерно.

По темата:  Жененият мъж си личи по много критерии и липсата на свободно време по всяко време извън работа е добър показател..

# 1 583
Не знам, зависи колко приятно ти е писането. На мен писането ми е достатъчно приятно, освен това го правя достатъчно бързо, така че за 1500 (в София) може да поспоря, че ще ги изкарам неусетно, при условие че съм на пълен работен ден. Разбира се, че ако се опиташ да изкараш 1500 с тъпи статийки за тъпи сайтове, ще пишеш до полуда, но предполагам, че в Datapro примерно или някои от подобните ще може да договориш такава сума за съвсем нормално работно натоварване.

Във всеки случай ако писането ти е мъка, по-вероятно си сбъркал професията или има някаква огромна неефективност.

# 1 584
Мамасита, за мен остава загадка защо предпочиташ да пишеш целодневно в бг-мамма, вместо лежерно да изкараш едни 500 лв с час писане в работните дни... Противоречието е очеизбождащо.

# 1 585
...роди си деца и ще разбереш защо. Има дни, в които ако на всичкото отгоре ми зададат тема за разсъждения и писане в срок, ще се разсърдя много на Вселената. Човек си има лимит на не съвсем приятните дейности, които може да извърши за деня.

# 1 586
...роди си деца и ще разбереш защо. Има дни, в които ако на всичкото отгоре ми зададат тема за разсъждения и писане в срок, ще се разсърдя много на Вселената. Човек си има лимит на не съвсем приятните дейности, които може да извърши за деня.

Е, как, сега не ти е съвсем приятно писането ли? 

Пределно си ми ясна, но с твоите намеци в твоята градинка са нещата.

# 1 587
Мани я мантрата да си родя деца. Всеки има криви дни. На мен днес ми е достатъчно крив ден и без детски сополи.
В резюме. Ти говориш за изкарване на пари с фрийленс, което предполага, че можеш да си съчетаеш ПМС и детските сополи с писането на текст. След последното мнение какво излиза - искаш да кажеш, че 1500 думи ги пишеш "лежерно" 40 работни часа и взимаш за един текст 500 лв?
Нещо не ти е наред в схемата, приеми го и се върни да обясняваш за 2та бона, когато започнеш сама да ги вадиш.

# 1 588
Преди няколко постинга казах, че става въпрос за пълен работен ден. Обясних също така, че от гледна точка на мъжа боренето за пари над 1500-те заветни лева е съвсем различно от това дали същите пари може да ги изкара майка на 3 деца, между другото, с фриленсърски услуги. И е съвсем различна тема от това дали мога да ги изкарам, ако се върна на работа, когато децата ми тръгнат на градина.

Писането ми е приятно, писането за шеф, в срок и с тема и спецификации...хм, как да го кажа по-прилично...

Ха-ха, крив ден:) кривият ден на възрастния се оправя лесно; криво дете след безсънна нощ и ден, който започва със забърсване на разливания още преди кафето...абе ще видиш някой ден.

# 1 589

Писането ми е приятно, писането за шеф, в срок и с тема и спецификации...хм, как да го кажа по-прилично...

Аз не се сещам как ще пишеш без шеф, срок и спецификации за задоволително заплащане. Ако е да чешеш пръстите в бг-мама или да си списваш блог на отегчената домакиня, може. Сигурна съм, че ги докарваш броя на думите с разтягане на локуми.

Общи условия

Активация на акаунт