как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 500
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 665
И ако жената е касиерка в Кауфланд примерно или друга професия, в която парите, които носи, ще са по-маловажни от нейното и на другите спокойствие? Мъжът какво да каже- да, мила, съгласен съм да си изнервена и уморена, не мога да съм такъв закостенял мъж, че да те държа у дома...
Я пак? Жената трябва да поиска разрешението на мъжа да работи или не? Интересно, а аз си мислех, че в семействата се изслушват и съобразяват взаимно. Тцъ, тцъ, тцъ.

# 1 666
Ясно е, че ако мъжът може лесно да компенсира липсата на доходи при жената, трябва деликатно и джентълменски да й предложи да не работи. С леки елементи на убеждение, с нотки любов. Защото на повечето жени това ще им е идеален вариант.

Важното е да работят, защото искат, а не защото се налага. Да могат да работят ако искат и когато искат. Но да е ясно, че ако не искат, няма нужда да работят.

Хайде не се правете на ударени. Питайте Ша по въпроса.

Моят мъж е наясно, че все някога ще се върна на работа, но също така сме се разбрали, че това ще стане по начин, комфортен за всички и че дотогава (а и занапред) няма да зависим от моите доходи.

# 1 667

За жалост в моето семейство не сме имали шанс за изцяло домакини, само майка ми засега го постигна тоя идеал и то на доста късна възраст. Това с любовницата е друг урок, също важен за живота. За друга дискусия е. Само ще загатна, че понякога семейство с любовница е по-добре, отколкото взривено семейство.

Тцъ-тцъ, лоша работа. Не стига, че не сте имали шанс за изцяло домакини, но за сметка на това любовници е имало.

# 1 668

Важното е да работят, защото искат, а не защото се налага. Да могат да работят ако искат и когато искат. Но да е ясно, че ако не искат, няма нужда да работят.
Именно. И съвсем няма нужда да искат разрешение за това.

# 1 669

За жалост в моето семейство не сме имали шанс за изцяло домакини, само майка ми засега го постигна тоя идеал и то на доста късна възраст. Това с любовницата е друг урок, също важен за живота. За друга дискусия е. Само ще загатна, че понякога семейство с любовница е по-добре, отколкото взривено семейство.

Тцъ-тцъ, лоша работа. Не стига, че не сте имали шанс за изцяло домакини, но за сметка на това любовници е имало.

Казах ти вече, това е урок за друг ден.

# 1 670

Именно. И съвсем няма нужда да искат разрешение за това.

Ако се окаже, че работата на жената носи повече негативи, отколкото ползи за семейството, нормално е да се седне и да се преоцени ситуацията. Не може да страдат всички, за да може някой да работи заради егото си само. Ако толкова иска да се реализира, може да се намерят компромисни варианти. Щото както в темата с бюджета, след сватбата вече няма "аз", има "ние" и грижа за това "ние". А и говоря за нерентабилни позиции, явно не става въпрос за архитекти, адвокати и лекарки, а за някаква там работа за разхождане на тоалети. Ако бях мъж, със сигурност ще се замисля дали да не спомена на жената, че вариантът не е оптимален.

# 1 671
О, ти имаш мисия да даваш уроци на госпожиците и лелите във форума? Колко мило! Очаровани сме. Laughing

Ако се окаже, че работата на жената носи повече негативи, отколкото ползи за семейството, нормално е да се седне и да се преоцени ситуацията. Не може да страдат всички, за да може някой да работи заради егото си само. Ако толкова иска да се реализира, може да се намерят компромисни варианти. Щото както в темата с бюджета, след сватбата вече няма "аз", има "ние" и грижа за това "ние". А и говоря за нерентабилни позиции, явно не става въпрос за архитекти, адвокати и лекарки, а за някаква там работа за разхождане на тоалети. Ако бях мъж, със сигурност ще се замисля дали да не спомена на жената, че вариантът не е оптимален.
Това е много различно от искане на разрешение. Затова писах, че се надявам изразът "мъжът не дава" да е грешка на езика.

# 1 672

Но пък сме точно по темата за излизането с женени мъже, макар и тогава да е нямало бързи срещи. Аз смятам, че подобно нещо в семейството доста деформира съзнанието на децата, ако го виждат, и усещането им за нормални взаимоотношения.

# 1 673
Добре де, какво смяташ, че е по-добре, ако у дома мъжът не получава нужното? Да си взриви семейството, или да си има дискретна афера? Имай предвид, че в предишни поколения рядко са се сключвали сегашните "равностойни бракове" и е било нормално мъжът да е с доста по-високо ниво от жената (мъдри жени е имало тогава...искали са някой да ги "подтиска").

Между другото урокът не е само за госпожици, дори е повече за женени. И за мъже, и за жени, кой както го разбере, такава е природата на тия уроци.

# 1 674
Добре де, какво смяташ, че е по-добре, ако у дома мъжът не получава нужното?
Смятам, че е добре и двамата да получават нужното.

# 1 675
Да де, но в живота малко ситуации са идеални. Винаги с нещо се прави компромис.

# 1 676
Добре де, какво смяташ, че е по-добре, ако у дома мъжът не получава нужното? Да си взриви семейството, или да си има дискретна афера? Имай предвид, че в предишни поколения рядко са се сключвали сегашните "равностойни бракове" и е било нормално мъжът да е с доста по-високо ниво от жената (мъдри жени е имало тогава...искали са някой да ги "подтиска").

Вече се "потискат" хората, не се "подтискат". Ами, смятам, че всеки, който не получава нужното в даден брак, има право да го потърси другаде, но не и да тъче на 2 стана. Просто като получаваш 50% или 80%, не си търсиш да довлачиш отнякъде останалите проценти до 100 вътре в семейството, а търсиш някой, който да ти дава всичко необходимо. И всъщност не са били мъдри жените, а са били в патова ситуация явно, което може да се получи лесно при редовата домакиня, разчитаща изцяло на мъжа си, която се нуждае от неговото разрешение, за да пръдне.

# 1 677
Да де, но в живота малко ситуации са идеални.
Да си намериш урод, който да ти пасва (сори за плагиатството) и да се напаснете заедно не е идеално и непостижимо. Идеята е нещата да са взаимни, а не само едната страна да се напъва или да прави компромиси.

# 1 678
Моля ти се, за моето поколение всичко преди 30 е "юноша бледен" и "още ми е рано". Щом не си с деца, броиш се едва ли не за младеж, защото поне на вид и на активности го докарваш младежки.

Иначе човек не може да излъже при подбора на думи, защото използват именно "мен да ме зарежат", не "аз да реша да напусна", някой не дай си Боже да почине, а именно за зарязване се говори. Явно се смята, че в моята ситуация има вероятност за това.

Може да минем на темата "по какво се познава, че мъжът е от зарязващите".
Добро утро,

Попитах теб, защото обсъждахме неща с теб и около твоя живот.

Всеки от нас е в категорията на жени, които могат да бъдат зарязани/разведени/да останат сами и т.н. и е добре да се има план при такова стечение на обстоятелствата.

И мен и теб, както и Янтра имаме еднакъв шанс за нещо такова да им се случи. Но нито аз, нито Янтра прокламират, че са началото и края на всяка ситуация и успеваемост в живота.
В това е разликата и това провокира въпросите.

# 1 679

Попитах те теб, защото обсъждаме неща с теб и около твоя живот.

А темата беше "Как да познаете, че излизате с женен мъж".  Joy Е, няма да е първата, претърпяла трансформация в "Евангелие на Мамасита".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт