На море в Турция - тема 43

• 138 817
  • 774
  •   1
Отговори
# 210
И аз да помоля за помощ  Simple Smile
Alva Donna Exclusive Hotel & SPA
или
MIRACLE RESORT HOTEL
  newsm78
Бил съм и в двата.Добра дилема имате. В Alva donna-Belek даже имам нощувки. Аз харесвам повече него. Но и Miracle  е много добър избор,още повече че през изминалата  зима течеше реновация  в  стаите на двата корпуса. Плажовете и на двата са добри . Малко по-голяма територия има хотела в Лара,но пък този в Белек е по-тежък като екстериор и една идея по-зелен.   

# 211
Ще помоля запознатите с района на Мармарис да помогнат, не мога да реша коя екскурзия да посетя. За всяка поотделно има добри отзиви, а няма как да ги посетя всички, все пак трябва да остане време и за плаж. Клоня към Родос, но тъй като е целодневна, а няма включено хранене, та да помоля тези, които са ходили как процедират - от острова ли си купувате или от хотела си приготвяте някой сандвич + вода и да не ми направят проблем нещо, че си нося храната.   Embarassed
Другото, което ме интересува е - има ли вход за Крепостта в Мармарис?  

За Родос няма организирани екскурзии. Всички туристически агенции продават билетите за катамарана Мармарис-Родос-Мармарис. Агенцията, която държи катамарана, организира извозването на туристите от хотелите до пристанището и обратно.
Най-добре е да се отиде в офиса на агенцията, който се намира в началото на крайбрежната алея с яхтите, и от там да се закупят билетите, защото като цена там са най-изгодни.
И тъй като това си е редовна линия до Родос, няма кой да организира храна и подобни.
На Родос има безброй заведения, където може да се седне и да се хапне. Има и много места, където може да се купи гирос (дюнер). Цените навсякъде са туристически, но пък кога друг път ще ядете прясна морска храна на Родос Wink
Имайте предвид, че с качването на катамарана се напуска Турция, т.е., има си редовен граничен контрол, не трябва да носите никакви води/течности и забранени предмети като ножчета, ножици и подобни. И да, задължителни са задграничните паспорти! Защото ако някой си го е забравил, си остава в Мармарис и пари обратно не получава.
Няма да умрете от жажда и глад на Родос, споко.

Благодаря за изчерпателния отговор bouquet

# 212
  • Пловдив
Ура! Ура! Ура! Още едно райско кътче отваря врати тези дни в Турция, Дидим. Хотел Аквасис де Лукс. Обещаващо красив, елегантен и надявам се гостоприемен.
Може да споделите коя агенция го предлага ?
Благодаря !
Мисля, че Емералд го предлагат Peace
Благодаря !

# 213
Здравейте!  bouquet
Предстои ми пътуване до Бодрум за празниците и понеже отивам в Турция за първи път, моля за съвет: имам карти на ОББ - viza и master, ще ми свършат ли работа, или да си нося турски лири? И още нещо – знаете ли каква е цената на бензина в Турция?
Благодаря предварително!
 Hug

# 214
Здравейте!  bouquet
Предстои ми пътуване до Бодрум за празниците и понеже отивам в Турция за първи път, моля за съвет: имам карти на ОББ - viza и master, ще ми свършат ли работа, или да си нося турски лири? И още нещо – знаете ли каква е цената на бензина в Турция?
Благодаря предварително!
 Hug

Бензина е по-висок, да кажем с 50%. Ето тук има инфо.
http://dvigateli.info/fuel_price/

Относно разплащанията - по-добре си вземи достатъчно лири и картата ползвай само за спешен случай.
Лирата е евтина в момента. После винаги можеш да ги обмениш обратно, ако останат или да ги ползваш за следваща екскурзия (както правим ние).  Peace

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 11:08 от Пит

# 215
  • Бургас
Здравейте!  bouquet
Благодаря предварително!
 Hug
В Турция, а и не само там, плащам само с карти - имам Виза и Мастъркард. Нямам никакви проблеми, даже ми е по-спокойно. Но ако пазаруваш нещо от пазар или нещо подобно, май трябват лири. Но пък има вариант да изтеглиш от банкомат. Имат страшно много и навсякъде.

# 216
В Турция, а и не само там, плащам само с карти - имам Виза и Мастъркард. Нямам никакви проблеми, даже ми е по-спокойно. Но ако пазаруваш нещо от пазар или нещо подобно, май трябват лири. Но пък има вариант да изтеглиш от банкомат. Имат страшно много и навсякъде.

Не са ли твърде високи комисонните?
Отговорих си сама - 0,5% е тарифата през ПОС терминал за Mastercard от банката, която аз ползвам.

Последна редакция: пн, 25 апр 2016, 14:42 от Пит

# 217
Благодаря, отново!  bouquet

# 218
Отговорих си сама - 0,5% е тарифата през ПОС терминал за Mastercard от банката, която аз ползвам.
Смени си банката. Само една банка прибира комисионни за плащане на ПОС в чужбина.
За дребните покупки плащам в брой, за по-големите ползвам карти. Не само, че не ми взема такса, ами ми трупа и бонус точки, които после ми ги превеждат по сметката.

# 219
  • Бургас
От няколко месеца, мисля ноември, има въведена такса при плащане в чужбина, даже и по интернет да пазаруваш. Не знам дали е за всички банки, много малък беше процента, но го въведоха.

# 220
Момичета има ли пътуващи за Кушадасъ от 13.05. с Ориент?

# 221
Здравейте, ние сме от 13.05 с Ориент 99, но до Дидим

# 222
  • Бургас

При плащане в магазин, на търговец или услуга - не се взема такса. Поне от моите банки. За теглене от банкомат - според условията, договорени с картата. В Румъния теглих от банкомат на моята банка и ми взеха само 1 евро.

# 223
Румъния е в ЕС и тарифите са съвсем други. За Турция вероятно таксата ще е доста по-висока. Naughty Naughty

# 224
  • Бургас
Румъния е в ЕС и тарифите са съвсем други. За Турция вероятно таксата ще е доста по-висока. Naughty Naughty
За мобилните оператори е така, ама иначе се проверява в сайта на банката и се вижда. Аз при плащане в магазин - нямам такси, където и да плащам, в Турция - също.

Общи условия

Активация на акаунт