На море на диво място

• 26 685
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
Шкорпиловци:)

# 46
  • Берлин
Sufi, напълни ми душата и знам къде ще почивам тази година  bouquet

# 47
Чета ви с наслада и се размечтавам,  надявам се другата година, ако имаме щастието да сбъднем мечтата си за детенце, да посетим такива приказни заедно с него!  Hug

# 48
  • на път
От личен опит мога да препоръчам Шабла - спане в градчето и плаж на къмпинг Добруджа. Единственият недостатък е, че ви трябва кола. Ако обичате да обикаляте, вместо да стоите само на плажа, това е мястото - нито е съвсем диво, нито е развалено от цивилизацията. Има много интересни неща в района - фара, рибното селище, езерото с лечебна кал, наблизо са Тюленово, Дуранкулак и Крапец.

В блога си съм писала за впечатленията си от мястото, има и снимки - На море в Шабла - 2013 г. http://spodeleno-na-glas.blogspot.bg/2013/09/blog-post.html

# 49
  • Тра-ла-ла
vangel, благодаря  Hug Тъкмо към този район съм се запътила това лято

# 50
  • Варна
И, ако имаш представа, как е ценово спрямо Гърция - става въпрос за храни и ресторанти.

kило ципура , лаврак = 15 лири , кило агнешко , телешко = 30 - 40 лири.
5 юфтенца(много ситни за нашите разбирания) с гарнитура,хляб и вода=8 до 12 лири/3-4 евро
адана кебаб=15 лири
бира=8 лири
чорби , боб яхния=5-6 лири
kaлмари - 16 лири/5,5 евро
турска пица пиде-12 -14 лири/4-6 евро
пица -пак толкоз
лахмаджун-4 лири
панирани миди - 14 лири
цяла печена ципура с гарнитура , хляб , вода -20 лири/6 евро!!!
двойна стая в хотел 3* със закуска 80 лири , в пансион без закуска - 40 - 60 лири
Голям апартамент в пансион за 6-8 души = 100 лири.

# 51
  • Варна
Написанато от Вангел важи повече или по малко и за Дуранкулак , Крапец , Тюленово , Камен Бряг , Топола...................

# 52
Stufi, много интересно ще ми се да опитаме и ние.

# 53
  • Варна
Привет,компанията bouquet
Ами аз пак там -на Гьокчето бях Sunglasses вчера се прибрахме.Този път голям вятър беше за щастие на сърфистите и не за рибарите.Обаче пък се хванаха на дъно едни змиорки по 3-4 кг-чудовища,още ги сънувам Shocked.А островът е все така прекрасен и девствен и гостоприемен.И с най-страхотния залез-кърваво-червен,розово-оранжев,златен огромен диск,който морето бавно поглъща...Няма такъв залез,...заради вятъра ли... заради облаците ли/Гьокчеада-облаен остров...Заредих батериите отново... Sunglasses
Скрит текст:
/Забелязах доста нови къщи-явно ще отворят за сезона -чисто нови,обзавеждат ги -това за тези,които предпочитат студийното летуване,доста ресторантчета освежават и подготвят.Този път хазяйката ни даде студиото с 3-те спални за 70ТЛ/вечер, в малкото/2 спални/ пратихме едни варненчета-рибари -за 50ТЛ ,на ферибота се заприказвахме и имаха резервация през букинг за хотелче в Калекьой за 70евро на вечер Money, та открехнахме ги за нашите хазяи.Занесохме кутия български бонбони за хазяйката, а тя като почна -5-6 домашни яйца,сирене,ягоди,малини,сливи/много странен сорт с 2 кръгли тъмни семена и вкус на жълта слива/,не ни пуска да си тръгваме,бътбори нещо на турски и гали сина по главата, обещахме че пак  ще дойдем -на български ,ама май ни разбра Joy

# 54
определено дивите места са по северното Черноморие. Препоръчвам ви да отседнете в село Българево - селото на пъпешите, много близо до него е един от най-красивите плажове - Болата, а забележителностите там са много - нос Калиакра, Яйлата, арката в Тюленово и още http://drumivdumi.com/?p=2507 . Ще ви хареса, особено ако обичате да съчетавате полезното с приятното.

Друго място, останало все още сравнително диво е устието на Камчия - българската Амазонка Simple Smile. Има комплекси с бунгала, има и хотелчета, но не са нагъсто и повечето са в горичка. Плажът е красив и огромен. Там може да се разхождате с корабче по реката.

# 55
  • Варна
Този път хазяйката ни даде студиото с 3-те спални за 70ТЛ/вечер, в малкото/2 спални/ пратихме едни варненчета-рибари -за 50ТЛ ,на ферибота се заприказвахме и имаха резервация през букинг за хотелче в Калекьой за 70евро на вечер Money, та открехнахме ги за нашите хазяи.

Я открехнете и нАС Simple Smile

# 56
Цитат
Написанато от Вангел важи повече или по малко и за Дуранкулак , Крапец , Тюленово , Камен Бряг , Топола...................

Скокнахме до там по празниците. Ами наистина местата са супер, пътищата оправят, някои стари къмпинги раздигат и може да правят нещо ново, ... готвят се за сезона . Добре.

Проблема при тези места е типи4но български, според мен ал4ност. Например в с. Крапец, което напоследък стана много модерно... и като се видя 4е може да се изкарат пари там взеха да строят . Хотела Яница, ок, но той имаше хубав плаж долу ... там бяха пионерските лагери и ползваха този плаж . Когато укрепиха брега заради хотела, морето взе плажа ... няма плаж. Добре ...
Къмпинга - Пътя от къмпинга към плажа беше само пешеходен и съвсем 4ист, посипан със златен пясък в който потъваха краката ... отстрани край пътя високи красиви дюни ... Да ... но от дуюните крадат пясък за строежи и са ги унищожили (даже не прикриват следите от камионите и багерите ! изглежда като каменоломна ... следи от камиони, отвесни насипи където са копали багерите без едно цвете останало по тях ...  много грозно и много тъжно. ).  Вси4ко добре, но да си купят пясък. Дюните са защитени.
 Сега дюни няма и около пътя пясъка е под нивото на пътя. По пътя няма пясък. От минаване на коли на мързеливи "природолюбители" , които обожават природата, но не могат да вървят 500 м. пеш ... а трябва задължително да паркират досами плажа ... и то в защитената зона . Ами пътя е станал мръсен, кален, глинен, с дълбоки грозни коловози и няма помен от златен топъл пясък в който да потъвят краката.
Интересно до кога ли ще е модерно това доста смотано село ако остане без плажове и природа?
Да видим.
На Дуранкулак под ресторанта май се излива някакъв канал защото така отвратително мирише . Плажа не е лош, но трябва да се ходи доста надале4е за да не мирише и да няма мръсотии. Но пък някой голям ентусиаст е взел ресторанта и прави голям ремонт вътре. Браво, успех . Пътя е оправен идеалсно, не с кръпки а цели у4астъци.
Tюленово няма плаж.

С няколко думи имаме страхотни места за по4ивка. Дано не ги унищожи 4овешката ал4ност!

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 11:19 от Bandiera rossa

# 57
Здравейте! От няколко години не сме били по БГ Черноморие и тази години сме решили да посетим района на юг от Лозенец - Ахтопол, Синеморец, Резово. Искаме тихо и по-диво място, с дете на 4 години сме. Не държа да има заведения за хранене, само хранителни магазини, не държа да сме в хотел, може и в квартира или прилично бунгало. Може ли съвет към кое от трите места да се насоча и изобщо районът, към който съм се насочила подходящ ли е за изискванията ми. Благодаря!

# 58
Здравейте! От няколко години не сме били по БГ Черноморие и тази години сме решили да посетим района на юг от Лозенец - Ахтопол, Синеморец, Резово. Искаме тихо и по-диво място, с дете на 4 години сме. Не държа да има заведения за хранене, само хранителни магазини, не държа да сме в хотел, може и в квартира или прилично бунгало. Може ли съвет към кое от трите места да се насоча и изобщо районът, към който съм се насочила подходящ ли е за изискванията ми. Благодаря!

според мен, за съжаление, не останаха диви места по Южното Черноморие. Затова, ние от години ходим на север. От четирите изброени места - може би Ахтопол и Резово. Но пък на Резово, до колкото знам няма хубав плаж.

# 59
с. Българево, на няколко км от залив Болата
Крапец
Камен бряг (но там няма плаж)
Варвара - мисля това е мястото, което търси авторката. Плажът е малко каменист, но става.

Колкото може по-далеч от Лозенец в активния сезон - водата там, както четох някъде, е най-мръсна от цялото черноморие. Иначе беше хубаво местенце.

Общи условия

Активация на акаунт