На море на диво място

• 26 707
  • 101
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! От няколко години не сме били по БГ Черноморие и тази години сме решили да посетим района на юг от Лозенец - Ахтопол, Синеморец, Резово. Искаме тихо и по-диво място, с дете на 4 години сме. Не държа да има заведения за хранене, само хранителни магазини, не държа да сме в хотел, може и в квартира или прилично бунгало. Може ли съвет към кое от трите места да се насоча и изобщо районът, към който съм се насочила подходящ ли е за изискванията ми. Благодаря!
Ние обичаме да ходим в Ахтопол, заради вечерните разходки по крайбрежната алея и красивите скали. Иначе плажуваме около Синеморец и Силистар, Аркутино. Но задължително юни или септември - само тогава изглежда "диво". Наемаме апартамент, в който има всичко необходимо, в момента не си спомням координати, но потърси в Интернет.
На мен пък, тъй като съм от Варна, северното черноморие ми е дошло до гуша. На всяко място е интересно да отидеш един-два пъти, но бързо омръзва, няма я тази красота като на юг. Наистина диви, заради трудния  достъп са плажовете на с. Близнаци, на поделението "Родни Балкани", устието на р. Ропотамо. На млади години ходехме често там, но сега с две деца не можем да се доберем до тях  Laughing Но за такива като нас добър вариант е Шкорпиловци - освен двата хотела в началото цялата голяма плажна ивица до нос Кара борун (зад който е Кара дере) е само гора. Водата е кристално синя и освен течението около моста, много спокойна.

# 61
  • Тра-ла-ла
Плажът на поделението "Родни Балкани" до колкото знам е със забранен за достъп?! Или греша?!

Специално м/у Синеморец и Резово също има 2 диви и не чак толкова лесно достъпни плажа - Липите и Листи.

# 62
Плажът на поделението "Родни Балкани" до колкото знам е със забранен за достъп?! Или греша?!

Специално м/у Синеморец и Резово също има 2 диви и не чак толкова лесно достъпни плажа - Липите и Листи.
Ами поделението е затворено отдавна, загражденията се минават. Не знам, дали има някаква охрана, но не сме виждали. Ходили сме до там през гората от Паша дере. Може би да се влезе през официалния вход е проблем.
Липите, който ни е любим плаж, за съжаление е доста посещаван. Даже юли и август могат да се видят доста паркирали коли на самия пясък, явно има някакъв черен път. Иначе ние ходим през Бутамята, разстоянието е съвсем кратко, дори за деца. но само през юни имаш усещането, че си на диво място. На Листи наистина е по-спокойно, но и по-трудно се стига до там с малчугани. Ходила съм само от Синеморец, не знам, какво е положението, ако се тръгне от Силистар.

# 63
  • Тра-ла-ла
Не знаех, че Листи е станал чак толкова натрупан плаж. Не съм го посещавала, защото ме мързеше да ходя пеша в жегите Blush

Аз май бъркам плажа на "Родни Балкани" с някой друг от Северното Черноморие м/у Каварна и Шабла, който пак е забранен. Шматка съм  Crazy Още разучавам района само по карта

# 64
Може и да не го бъркаш (между Камчия и Паша дере е. Попаднах на ето тази кофти новина от миналата година, не знам, дали се е осъществила: http://www.bnews.bg/article/183223

# 65
  • Бургас
Ахтопол е хубав!
Скалите,пристанището,като цяло всичко е супер!
От години не съм стъпвала на плажа му,но преди беше хубав.

# 66
  • Тра-ла-ла
Въпросче......как стои моментът с храната това лято на плажовете Дуранкулак, Крапец, Езерец, Болата?! Има ли някакви капанчета за хапване?!

# 67
Въпросче......как стои моментът с храната това лято на плажовете Дуранкулак, Крапец, Езерец, Болата?! Има ли някакви капанчета за хапване?!
Май месец бяхме. Размърдали са се. Творят бар4ета по плажовете, платени зони, оправиха пътя ... реновират ... кратък им е сезона и са се засилили за юли - август

# 68
Въпрос и от мен - на Карадере можем ли да очакваме водата от изворчетата да тече и през август?
Моля някой с миналогодишно посещение да каже, каним се да отидем пак. Благодаря!

# 69
  • Най-красивата страна

В Дуранкулак има приличен ресторант.Има и капанчета.
http://shabla.be/restaurants/ezeroto/
В Крапец има заведение с басеин точно до морето .
На Болата има заведение на самия плаж.
В Езерец
http://shabla.be/restaurants/wild-duck/

Последна редакция: ср, 20 юли 2016, 13:00 от veni35

# 70
В крапец е до морето, само където не е до плажа. Там имаше ресторант, но сега няма. Сега има караванка 1 или 2 с кавкото има в караванките.
В шабла има доста заведения п опродължение . Ресторанта на централния вход го правиха, нагоре има бункера и преди него на един къмпинг, не са лоши ... най-накрая има един забравих му името, но не гледа към плажа ... Вси4ко това ве4ер е така накацано от комари, направо орди и то супер кръвожадни.
Златната рибка на дуранкулашкото блато е още по-страшна откъм пъл4ища комари ...

# 71
Яли сме кебапчета, кюфтета и пърленки от капанчето на плажа на Крапец, нищо не ни стана. Това, което е до самото море, май имаше още едно по-навътре на сушата. Евтинко беше, евтин сладолед имаше.
На плажа на Шабла има няколко заведения, стария ресторант не видях дали работи. Комари наистина на пълчища, и на плажа чак.
Болата -миналата година консумирахме, без лоши последици, а децата ми са лакмус.

# 72
как ще работи като го разсипаха. Беше хубав ресторант със сцена и оркестър и с дискотека долу ... но реновираха поне терасата. Миналата година продаваха готвено там.
Няма да умре 4овек от глад.

# 73
Беше хубав ресторант, отпреди двайсетина години го помня, беше облицован с балчишки камък в основата, ако не греша - много "фешън" за времето си. Някъде навътре из бунгалата също имаше една столова с много прилични цени, но едва ли я има още.

# 74
има мисля е в хотел Нави сега , но не съм ходила. Преди беше станция за някакви рехабилитации и то много хубава.

Общи условия

Активация на акаунт