На море на диво място

• 26 698
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Вие плажчета с кебапчета, оркестър, платени зони и т.н. "диви" ли наричате?

# 76
Не, ние нари4аме диви само ако ходим наоколо с препаски и ако са ни писнали мидите и раците и не успеем да хванем някое поп4е ти4аме из треволяка с пръ4ка и гоним патиците ... за да не пукнем от глад де.

# 77
  • Тра-ла-ла
Аз нищо не разбрах на кой плаж къде има капанчета  Crazy А и са ми непознати и не знам кое е централна част, кои са подстъпите и прочие.  newsm78 Идеята ми е да има поне една караванка на плажа за една принцеса и пържени картофки, а не да събираме багажериите, да палим колата и да ходим до близките хотели или села за един обяд. По-добре да си носим храна в такъв случай.

Да видим дали систематизирах инфото Laughing
На Дуранкулак - север (последен плаж) - на място няма храна и трябва да се ходи до езерото или до селото
На Дуранкулак - южния плаж (при к-г Космос) е ясно, че има кръчма
На Крапец - разбрах, че има караванки предполагам, че в частта по-близо до селото
На Езерец - няма манджа на място и се ходи до селото
На к-г Добруджа/Шабла - видях, че има кръчма
На Шабленската тузла - едва ли има храна
На Болата - има ядене
На Зеленката - няма ядене

# 78
ти каква разлика правиш между
На к-г Добруджа/Шабла   и На Шабленската тузла ?

# 79
Джулая,в Крапец има и в самото село, но не сме ги посещавали, и на плажа, който е малко на север от селото, на самия бряг има караванка или павильон, не помня.
Ако ходите на Болата, спрете в селото, на центъра, има чешма с три чучура и студена вода - който пие от нея, все търси да се върне в селото, казват местните. Извирала край църквата и на центъра, ледена и никога не пресъхвала, дори в най-големите жеги. Който знае каква мъка е добиването на вода в Добруджа и от какви дълбочини се вади, и каква е ужасна на вкус, ще оцени тази чешма подобаващо.

# 80
  • Тра-ла-ла
Благодаря момичета Hug

Bandiera rossa, то разлика много няма след като са на една плажна ивица заедно с Езерец и преливат един в друг. Същото като к-г Космос, т.нар Дуранкулак - юг и Крапец. Даже някъде плажът Крапец го водят Дуранкулак-юг Crazy Шабленската тузла би трябвало да е точно пред езерото. А к-г Добруджа е непосредствено на север. Бая нощи посветих на ровене и проучване и направих тези приключенски карти  Laughing
Скрит текст:

# 81
един е плажа в шабла, дълъг е. Тузлата е в късата 4аст т.е . сложи го на добруджа. нататък към езерец е по-дълго може да се ходи.
Крапец има няколко от двте страни на селото ; имаше и един пред хотела, но сложиха укрепления и морето го прибра, има и един рибарски мини плаж преди бяха пионерски лагери там ...
Дуранкулак - между него и крапец са километри ... не може да се говори за лесно ска4ане от единия на другия. малкия на Дуранкулак е от другата страна на баирите . Там нямаш капан4е.

# 82
Джулая, ако много ви се приключенства, отидете на последния плаж преди румънската граница. Малко след табелата 3 км. до Румъния има отбивка в дясно. Като отбивката представлява черен път отстрани на полето (отляво е полето, отдясно - дървета). Излиза на един огромен див плаж. Наистина див, поне преди няколко години нямаше нищо, дори обхват. Laughing Любими места са ми от Шабла до този плаж, но за няколко години им се наситихме. На друго място по нашето море не бих отишла.

Сега като гледам картата, може би този плаж е съвсем северната част на Дуранкулак-север.

# 83
  • Тра-ла-ла
А, бе голяма мешавица е. Като слушам новините - имаме над 120 плажа. Като започна да броя са по-малко. А то една ивица я раздробяват на десетки парчета и всяко се води с някакви имена - официални, неофициални, местни Laughing Тръгвам събота пък да видим. Чудя се дали да не отскоча и до Вама Веке или ще е загуба на време.

# 84
Вчера бяхме в Езерец. Беше райско - прозрачна, синя вода, много плитко за децата, чисто, почти пуст плаж, въпреки почивния ден, без заведения и други дразнещи белези на цивилизацията. Като видях горе горичката с палатките (бивакът е съвсем официален, но безплатен, доколкото разбрах) много съжалих, че не сме си взели палатката. Изобщо не ми се тръгваше от там.

# 85
ice_sparky, а вода има ли наблизо до този плаж?

# 86
  • Тра-ла-ла
Днес на южния Дуранкулашки плаж между Крапец и к.к.Космос нямаше никой Simple Smile Влюбих се. Прелитат гларуси и гъски. На езерото имаше лебеди. Общо взето на повечето плажове в района е спокойно. Обаче как духа...следобедите, особено на сянка се завивам hahaha Нещо ми е студено в тази част на Черноморието, особено вечер в Каварна

# 87
ice_sparky, а вода има ли наблизо до този плаж?
Идея нямам за водата. Другата седмица ще палаткуваме там и ще разбера. Само видях, че има химическа тоалетна.

# 88
а вие нали знаете, 4е пътя край плажа , между плажа и езерото е забранен за коли? Особено любители на диви места и природа би трябвало да го занят и да го спазват  Peace

# 89
Пътят, по който минахме не минава покрай езерото, а през землището (нивите) на село Езерец.

Общи условия

Активация на акаунт