Растат цветенца и тревички, ОКТОМВРИйче маха с крачета и ръчички! - тема 3

• 41 682
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Аз си ги имам. Даже от няколко дни левият яйчник ме спуква, но днес на прегледа се оказа, че имам фоликул там Shocked

# 106
Върнах се от лекарката!
Всичко е супер- за синдромите Пато и Едуардс - 1 : 20000, за синдром на Даун 1 : 9871
Каза ми, че ако искам да занм със сигурност ще трябва да ми правят амниопаракентриси (не съм сигурна дали е така на български), но не ми го препоръчва! аз така или иначе не искам и съм доволна от резултатите! Сега ще трябва да се обадя на моя си гинеколог да се уговорим за утре сутринта да мина при него и да си поговорим! Има ми вече резултатите и се надявам утре да видиме дали е срамежлива мома или ни расте малък обелиск между крачетата! А може и някоя хубава 4-д снимка, че на изследването само дупето си даваше за снимка  hahaha

# 107
Айде стигат ти вече толкова мъже около теб - ако добре си спомням даже и кучо е мъж Joy И тук му се вика амниоцинтеза Wink Ама клоуз инъффф Simple Smile

# 108
Благодаря Ви за отговорите момичета.
При всяко нещо, което ме притеснява се допитвам до вас, но както казах по-рано, живея в чужбина и никой не ми обръща внимание и не знам кое е нормално при бременност и кое не.
Утре съм най-сетне и аз на преглед, моля ви за стиснати палци. От 9 март не сме се виждали с бебо и ми е много притеснено, дано всичко е наред и утре ви се похваля 🙏

# 109
Мушенце, айде стискам палци за женско тяло  Grinning А с такива резултатите от БХС нямаш нужда от амниозентеца, супер са ти, спокс  Hug

# 110
Аз също имам разни неразположения ниско долу, леки болки или просто напрежение, но всеки ден ми се случва. Даже в неделя тичах до спешното, че  цял ден не спря това напрежение и накрая от притеснение май и болка почна. А съм на максимална доза но-шпа и въпреки всичко всекидневно се появяват, кога за повече кога за по кратко.

Мисля, че направих всички корекции на първа страничка, можете да си ги видите!

# 111
cristi, тъй, тъй! Слава богу, че се сдобихме и с едно женско, че сега и с мома да сме пак щяхме да сме малцинство!  Laughing
commala  Hug
Абе и аз ги имам тези болки, понякога дори са мнооого силни (една вечер не можех да мръдна от тях), и утре ще питам докито дали е от растежа на матката (това ми беше казал в началото) или са т.нар. контракции на Бракстън- Хикс, защото виждам при жени с втора/трета/петнайста бременност започвали по-рано, като усещанията с ритането  newsm78 Дори във форума, четох, че една мама имала от 4-тия месец  Shocked То да съм изключение в някои неща-приемливо, но чак пък толкова... А с миналата нямах никакви, но сега ... това ми е ежедневието Tired
Относно спането... до скоро можех да спя и по 20 часа в денонощието, но сега намаляха значително и ако не бяха това гадене и киселини щях да се моткам навън... така или иначе времето е прекрасно!

# 112
Момичета, да се отчета и аз и моята ФМ мина всичко е наред, в понеделник трябва да се обадя за резултатите от БХС!

# 113
Забравих да пиша за болките - сутрин се чувствам много добре, излизам с детето и като се приберем към 13-14ч започва да ме пристяга и понаболява . Общо взето следобедите ги изкарвам полегнала. Нищо не пия , знам, че но-шпа няма да ми навреди, но аз пак се притеснявам да вземам каквито и да било хапчета.. Горе-долу преценявам болката като лека и тъпа и за щастие отминава като си почина.
След 2 дни ми предстои дълго пътуване с кола и се надявам да не ми се отрази зле. Все още ми се гади, повръщам от време на време, имам сърцебиене, вие ми се свят.. какво ли забравям  newsm78  Crazy
А, да, дебелея, въпреки  Sick  Cry Ооо, и за малко да пропусна - гърдите ме болят ужасно! Освен че страшно порастнаха, през деня не мога и за миг да сваля сутиена, а само един ми става в момента, от предната бременност ми е... Не само зърната, ами целите гърди са ми супер чувствителни и болезнени на допир  Sad
Това е, наоплаквах се, извинявам се за дългия мрън  ooooh!

# 114
Здравейте момичета, добре дошли на новите майчета и честито на всички за хубавите новини!  Hug

Аз напоследък се поизгубих, но и времето се пооправи и гледаме да прекарваме максимално много време навън с малката. При мен симптомите от първото тримесечие съвсем затихнаха и си върнах най-накрая силите, не ми се спи по никое време, общо взето както и с първата Б.

Случва ми се обаче напоследък нещо странно и не мога да си го обясня. Понякога като си поемам въздух или се прозявам или навеждам, усещам някакво странно чувство в корема, все едно се преобръща, или като се наведа - все едно нещо се прищипва ли не знам и аз как да го обясня  Shocked  На някоя от вас случвало ли се е ? Не знам дали да се притеснявам или е нещо нормално  newsm78

# 115
Благодаря за отговорите момичета,относно съня и болките:заспивам навсякаде и по всяко време,а болките ако един ден ги нямам чак ми е странно,но понякога чак не издържам и честно казано тогава си казвам "край,приключиха нещата" и се сдухвам до плач.

# 116
За съня - аз мога да спя по всяко време и всеки ден си спя следобед  Embarassed
Иначе аз съм с контракции от три дни. Подготвителните контракции не трябва да болят, моите започнаха да болят и ходих до Спешното. Там лекарката ме посрещна усмихната и преди да ме прегледа ми обясни че това сигурно не били контракции. После ме пита коя бременност е и като казах трета , заключи:"Значи са контракции". Наистина се оказах права и сега пазя леглото и си пия хапчетата. Надявам се скоро да отшумят. Praynig

# 117
Здравейте момичета!  Hug
Отдавна не съм писала, но и нямаше кой знае какво ново около мен.
Вчера си получих резултата от Tranquility теста. Всичко е наред, слава богу, ще си имам още едно момиченце на есен. Heart Eyes Записах се и на ЖК. В 13-та седмица съм, взеха ми секрет за цитонамазка и микробиология. Гледахме бебчето на видеозон - всичко е в норма, не спря да подскача и да се мята. В понеделник ще дам кръв и урина, защото трябва да е на гладно.
Гаденето още не е приключило, вчера и днес нямам никакъв апетит, надявам се скоро време вече да започна да се храня с удоволствие, за да мога да доставя на малкото човече всичко, от което има нужда.
Гърдите не ме болят, но са доста пораснали, много им се радвам.  Grinning
На килограми не съм мръднала, но аз така бях и с първата бременност, чак в края на 5-ти месец почнах да качвам. То как да кача, като не ми се яде!  Confused
ФК продължавам да я пия още един месец.
Браво на всички, за хубавите новини от прегледите, успех на тези, на които им предстоят!  Hug

R_N, може да ме добавиш на първа страничка: d@indi, втора бременност,  stork-girl , термин 15 октомври.
Прекрасен ден на всички!  Nature Sun With Face

# 118
Здравейте, искам да попитам имате ли проблем с ходенето по голяма нужда. От началото на бременността си забелязвам че имам запек. Ям доста млечни храни, приемам течности, избягвам сухите храни и въпреки това не се справям с проблема. От скоро започнах да си позволявам по едно кафенце на ден и има резултат. Ако има някой друг с такива неволи, моля да сподели как се справя.

Мен също може да ме добавите на първа страница. Аз бях писала в предната тема, но забелязвам, че не сте ме добавили - втора бременност, термин 21.10, на 32 години съм от Казанлък Simple Smile

# 119
  • София
Много съм зле - писах, писах и затворих прозореца. Хайде сега пак:

yana_ya, чувала съм, че при бременните жени се появява проблемът със запека. Аз, за съжаление, само по време на бременност не страдам от този проблем. Та от горчивия си житейски опит бих могла да предложа това: вечер хапвай много леко и при възможност до 19:30 ч., ограничи или най-добре премахни хляба и тестените изделия; ограничи до минимум прясното мляко; наблегни на зеленчуците, макар че при някои хора зеленолистните влошават проблема; сутрин на гладно пий по една чаша топла вода (може и с малко лимон) и след нея си хапвай по една лъжица сусамов тахан с мед - той е много полезен и за желязото при бременност (ето линк: http://www.lekar.bg/2015/05/18/сусамов-тахан/ ) и най-важното - пий много вода и се движи по възможност повече. Положителните резултати ще дойдат с малко търпение. Сутрин може и по едно кафенце  Wink

За болките - още си ги имам чат-пат, леки, като предменструални. Бебето още не го усещам, в 15 г.с. съм.

Общи условия

Активация на акаунт