Растат цветенца и тревички, ОКТОМВРИйче маха с крачета и ръчички! - тема 3

• 41 690
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Най-сетне да пиша и аз, известно време само ви чета, че ми се стори, че пиша много често и досаждам.
Относно запека, аз и сега, от време на време, и при първата бременност имах подобен проблем. Също и преди години съм имала проблем, без да съм била бременна. Какво правя - при първата бременност пиех известно време LaxS (мисля, че така се пишеха, или LaxEs, забравила съм) - билкови са и не вредят, помагаха ми до някаква степен. Също и сутрешното кафенце (само че при мен предизвиква и едно неприятно подуване и ще търся други варианти). Стигнах, обаче, до изводя, че следобед в никакъв случай не бива да пия кафе. Вчера направих тази грешка и бях много зле (треперене, напрежение, подуване и неприятно усещане в корема, гадене, нерви, през нощта не можах да спя - абе, ужас). Вариант е и ябълка преди лягане. Със сигурност препоръчвам увеличаване приема на плодове и зеленчуци (въпреки, че някои мен ужасно ме подуват, но това си е до организъм). И всичко друго, което Arlina е казала - движение, вода, ограничаване на тестени и пр. мляко, топплата вода с лимон и ранната вечеря - препоръчвам и аз с две ръце.
Относно болките - при мен също се появяват от време на време, но ми се струва, че са болки в самите коремни мускули, които вероятно се появяват от разпъването им. Имам и болки в кръста от време на време. Понякога, като лежа и се закашлям, ме прерязва сериозно, но пак имам чувството, че са коремните мускули. Затова и не се тревожа особено.
Гърдите още ме понаболяват (целите,не зърната), но вече не толкова много както преди. Иначе, са си понараснали Simple Smile
Интересното е, че качих кила... Онзи ден се претеглих и бях 58.6 кг, а предния път като се теглих , бях 54.4 кг. По принцип - нормалното ми тегло е около 52-53 кг. Та взех да се замислям и притеснявам дали това е ок и дали не си хапвам повече от необходимото. Отдавна не ми се гади, само в определени случаи. Малко се притеснявам да не взема да кача много кила този път... Коремът ми също изглежда издут, но не все още като на бременна, а като доста похапнала, по-скоро  Laughing Само че предния път това положение беше на около един месец по-късно, та не знам Абе, ще видим. Моят мъж само ми казва "стига се мери и гледа, при бременност е така, това е положението"  Grinning

# 121
Здравейте дами,

в петък прегледа мина идеално, бебо си има всичко необходимо с правилни пропорции. Взеха ми кръв за БХС и ще чакам резултати през другата седмица.
Прегледа беше много емоционален, защото за пръв път виждам бебо толкова оформено и мърдащо, таткото също дойде, а усмивката му не слезе от лицето.
Не разбрах какъв пол ще е, защото АГ-то иска да е напълно сигурна, а сега опашната кост прави сянка и нищо не каза. Предполагам, че е видяла нещо, но даже и предположение не изказа, много я харесвам точно заради това й качество. Първо прави всичко необходимо, като преглед и изследване, и чак след това си казва мнението/диагнозата. Много е точна Simple Smile

yana_ya, досега не съм имала проблем с изхождането, но и не спрях сутрешното кафе, което ми помага за вършене на нуждите. Доколкото знам, кивито действа доста разхлабващо. Дано бързо да решиш проблема.
Rositsa_Yoncheva, според мен 4кг не са толкова фрапиращи, но все пак при еднакви условия ли се мериш? Редно е според мен да се мериш само сутрин на гладно, а не да се ошашкваш излишно.

Много съм доволна, че гаденето ми премина и сега мога да си хапвам по-здравословно, защото два месеца само на тестено ме гонеше. Бях се притеснила, че съм качила кг, но се оказа, че съм свалили 1-2 кг  Mr. Green.
Имам проблем с газовете обаче, появяват се изключително непостоянно и нераглементирано, не мога да хвана от кои храни се появят, а са изключително неприятни и болезнени. Как се справяте, като имате подобен проблем? На мен лично ми помага това да си легна по гръб и да се отпусна, но нямам възможност винаги да го направя. Ще се радвам да прочета за вашите методи.

Успешен ден ви пожелавам!

# 122
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте и аз да си кажа как вървят нещата:
Гадене вече изобщо нямам от никакви храни, хапвам си всичко, даже и неща които преди не помирисвах Simple Smile

Гърдите ту са ми ок, други дни са ми много чувствителни.

Определено немога да спя - по цяла нощ се въртя и денем ми е уморено, но немога да заспя.

За килограмите избягвам да се меря често - веднъж на 2-3 седмици, но май само на ханш и коремче раста. Корема ми изглежда като на добре похапващо прасенце  Laughing - чисто шкембе съм направила, а уж си ям като преди бременността.

Лицето ми продължава да се обрива и опъпчва и вече огледалото ми е враг номер 1  Embarassed

Запек принципно си имам и ту е ок, ту по 2-3 дни пропускам, но гледам да се наливам с вода и да ям много зеленчуци. Избягвам хляба и се опитвам винаги сготвено да ям.

# 123
Ика, аз имам същите странни прищипвания, за които говориш. Отвреме на време като се прозявам широко се усеща нещо такова. Не бих се притеснявала. С първата си бременност имах всевъзможни усещания, опъвания, подръпвания, менструални болки, пробождания, подготвителни контракции, какво ли не. Не съм се тревожила и всичко беше наред. Бях секцио първия път, сега съвсем в началото усещах странна болка в белега, като рана отвътре. Като казах на доктора, той ме отряза и каза, че никакви грижи съм си нямала с белега и всичко било нормално. Абе усеща си се точно в белега понякога някаква болка, но реших да слушам инструкциите и да не се шашкам.
Поздрави и хубав ден на всички!

# 124
За запек не мога да говоря, защото живея на домати, краставици, хляб и зехтин.. и кока кола от която съм качила 3,5 килограма за месец и половина  Rolling Eyes Но последната нямаше как да я спра, след като единствено тя ми помагаше при поривите за пвръщане и киселините! Сега доки ми даде едни хапчета, които на теори ще ме дъжат 24 без киселини! Искренно се надявам да работят така и на практика  Praynig
Иначе се видяхме с БЕБКА! Малката ни съдейства и при прегледа доки казва: От тук едното краченце, от там другото краченце, а посредата- нищо!  Laughing Не очаквахме (въпреки че се надявахме) да се види със сигурност какво е бебешончето, но много приятни ме зарадва! А после какво пищене падна по телефона от родите...  Laughing
Н Laughingе очаквах за седмица от 6,88см и 35 гр, да е станала 10 см и 90 грама! Доки казва, че се развива великолепно и доста бързо! Спря ми фолиевата киселина и иска сега да пия витамин Д, а аз тъкмо бях поръчала фолиева киселина, витамин Б12, калции, магнезии и цинк... Но гинеколога каза да забравя за тях и най-вече за магнезия, защото е доказано че магнезия вреди повече от колкото помага на бебенце  Thinking
Аз му се доверявам и вече гледаме смело напред!

# 125
Ох и аз съм само на доматки и тук-таме някоя янълка,нищичко друго не мога да хапна,и газираната вода много ми помага,но не првкалявам.Иначе по принцип съм си едричка жена но сега съм -3кг. но пък дънките ми не ми стават въобще,а все си мисля,че е раничко за по специални дрехи.

# 126
Здравейте,
все още ми се гади и почти не ми се яде.
Наблягам на някои плодове и зелени чушки със сирене.
Вода и това е.

Гърдите, обаче са ми големият проблем. По принцип съм чашка Д, но вече отидох на Е. Сутрин ужасно ми тежат и болят. Не мога и миг без сутиен, даже скоро ще си купувам нов, че едва се натъпквам в сегашните си...

# 127
37,5-6 опасна температура ли е по време на бременност? Не мога да я сваля, какво ли не прабвах -парацетамол, оцет, лимони, Инфлуцид смуча (хомеопатично)  Cry Cry Cry

# 128
Здравейте дами,
включвам се отново. Вчера минах фм и бхс. Всичко е наред. Видяхме бебо. Въпреки, че ми се искаше повече да е момиче се оказа момче. Нищо следващия път ще си направим момиче Simple Smile
Резултатите от бхс излязоха доста бързо (от вчера за днес).

# 129
 Здравейте, момичета  bouquet
Аз съм добре, доколкото в "добре"-то се включва малко гадене, световъртеж и умора. Врагалева ми каза да отида в 17-та седмица  Thinking Няма да издържа до тогава  hahaha Сега се чудя да си запиша ли един час за другата седмица при нея, или да отида тук в Щерев (в квартала ми е) да ме погледнат  Flutter
Чета все хубави новини тук, продължавайте в същия дух!  bouquet

# 130
Другото, което искам да попитам е по колко парацетамола на ден мога да пия?

# 131
  • София
Другото, което искам да попитам е по колко парацетамола на ден мога да пия?

Не ти е висока температурата. Можеш да пиеш до две през някакъв интервал. След като изпие хапчето, лягаш и се завий много, за да се изпотиш. Бързо оправяне.

# 132
Момичета, благодаря за отговорите и съветите  Hug!

За температурата да кажа, че помага Шуслерова сол номер 3, както и чай от малинови листа или компот от малини.

# 133
Здравейте,

Време е и аз да се включа, че до сега съм само активен наблюдател. (за протокола - термина ми е 29ти Октомври  Simple Smile )
Радвам се на хубавите ви новини, моя БХС и ФМ са чак на 21 (вече нямам търпение).

За гаденето, пия много вода и ям солети всеки път като усетя леко гадене, но вече взе да отминава, така че може би затова се чувствам и по-добре.

Относно запека, на мен ми помагат няколко неща - киви сутрин на гладно, сини сливи (ако имате и компот от тях още по-добре) и круши с мед (от меките круши).
Температурата на мен ми е 37,2 от началото на бременността, лекарката ми каза, че е напълно нормално и стига да не ме втриса или пречи всичко е наред.

Дано съм била полезна. Simple Smile

# 134
  • Враца
Здравейте, момичета! Не съм писала в третата ни тема. Във фейсбук групата ми е по-лесно, че телефона ми непрекъснато цъка като имам известия от там.
R_N, ще ме добавиш ли и мен в списъка с термините? Моят термин е на 16 октомври. Това ми е трета бременност. Имам момче и момиче, а вчера на ФМ се разбра, че номер 3 ще е момиче.
Вчера пътуването до София за ФМ ми се отрази ужасно. Едвам се прибрах вечерта в къщи и като се започна цяла нощ повръщане... И всичко това е съпроводено с ужасно главоболие. Днес все още съм много зле. А тъкмо се бях пооправила малко последните дни, но човек да не смее да се похвали.
Чакам си резултата от БХС и ме е малко шубе. Стискайте палци всичко да е наред!
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт