Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога и как се определя полът на бебето?
Кога се усещат движенията на бебето по време на втора бременност?
Какви са причините за болки в тазобедрените стави по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога и как се определя полът на бебето?
Полът на бебето обикновено се определя по време на скрининга в 20-та седмица, когато бебето е по-голямо и по-лесно визуализирано. Въпреки това, методи като NIPT (неинвазивен пренатален тест) могат да предоставят информация за пола на бебето около 10-та седмица. За да се определи полът на бебето, могат да се използват методи като ултразвук, амниоцентеза или NIPT.
-
Кога се усещат движенията на бебето по време на втора бременност?
-
Какви са причините за болки в тазобедрените стави по време на бременност?
Болки в тазобедрените стави по време на бременност са често срещани, причинени от разширяването на тазовия пояс, което подготвя тялото за раждане. Това може да натовари тазобедрените стави и да причини болка. Подкрепящите възглавници и умерената физическа активност могат да помогнат за облекчаване на тази болка.
-
Кога се определя терминът на бременността и какви фактори могат да го променят?
-
Какви са методите за укрепване на имунната система както на бременни жени, така и по време на бременност?
А относно избора на екип и болница - ами познатата ти малко излишно те е пришпорила. Да, може да започнеш да проучваш варианти и да събираш отзиви, да се ориентираш лека-полека, но няма никакъв смисъл още в първи триместър вече да си се ошашкала, че не си избрала екип. А и, между другото, изборът на екип се плаща допълнително, така че аз при първото раждане бях без избор на екип - е, не съм особено въодушевена от работата на екипа, при който попаднах, но, да чукна на глава, живи и здрави сме с детето, всичко е наред. Така че това е малко въпрос и на възможности. Този път все още не съм мислила, но евентуално мисля да избера една от частните клиники в Плевен, която работи с касата, без избор на екип. Но пак казвам - още ми е твърде рано да мисля за това. Тепърва започвам да събирам мнения и да правя сравнения и да го обмислям. 

/ и тя каза, че не иска да пия сега нищо и по-натам може Биозина, ама на този преглед нещо не каза, а аз забравих за него и гледам да се подсилвам с природни средства и плодове.