Частни училища - информативна тема 11

• 101 791
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря ти, Блис, на мен това ми изглежда абсолютно правдоподобно.

# 601
Моето мнение не го пиша за теб, така че се чувствай напълно свободна да го игнорираш.... ooooh!  А от човек с твоята нагласа не очаквам да пише обективно...

# 602
  • София
Най-добре е наистина нещата да се разплетат до край, защото иначе става дума срещу дума и човек не знае на какво да вярва. Като публична личност, И. Т. много може да навреди на реномето на училището. Ако истината е различна, не и прави чест да се възползва от конкретната ситуация и да злоупотребява по такъв начин. Според мен, ако фактите са такива, каквито ги цитира Блиц, училището ще предприеме съдебни мерки.

# 603
Моето мнение не го пиша за теб, така че се чувствай напълно свободна да го игнорираш.... ooooh!  А от човек с твоята нагласа не очаквам да пише обективно...

Е то не че ти си обективна. Нито Ирина Тенчева.  Peace

С тази разлика, че на мен от нищо не ми пука. А в този случай още по малко. Нито съм се оженила за ПБ, нито пък Шотева ми е роднина. В крайна сметка става въпрос И за детето ми. И именно поради тази причина имам огромен интерес да разбера истината.

# 604
  • София - Рим и обратно
В крайна сметка става въпрос И за детето ми. И именно поради тази причина имам огромен интерес да разбера истината.
Абсолютно.
Благодаря и аз за споделеното по случая.

# 605
  • София
Четох вчера поста на И.Т., който до днес ми изглеждаше много достоверен, и се замислих: аз в подобна ситуация - при мен имаше и подтсрекаващ учител - след като не постигнах разрешение на проблема при директора, се обърнах към собственика. И.Т. защо не го е направила?

Както и да е, много грозна ситуация, чак ми иде да съжаля Вихра в какъв филм я вкараха...

# 606
Абе, това с отмъщението чрез детето на приятелка на бившата не звучи много правдоподобно, като се замисля.
Може и да не е чак така, както го представя, но едва ли другата страна е само бяла и добра (набедените за агресивни деца).

# 607
Абе, това с отмъщението чрез детето на приятелка на бившата не звучи много правдоподобно, като се замисля.
Може и да не е чак така, както го представя, но едва ли другата страна е само бяла и добра (набедените за агресивни деца).

Истината е някъде по средата вероятно.

Разпитах дъщеря ми. Оказа се че познава Спас защото бил приятел с момченце от нейния клас. Показах и го на снимка. Каза, че бил невъзпитан и биел и удрял други деца. И тя му правела забележка.  Tired тя моята си е доста отворена и говори с всеки.
Момиченцето каза, че само го е виждала, но не е говорила с нея.

Както и да е. След като мислих много по написаното, много неща не ми се връзват. Дано скоро и училището да излезе с изявление. Макар, че тя е хитра и нито веднъж не спомена името му в ефир.

# 608
Истината наистина е по средата. Но и в двете версии се говори за насилие. Това освен на лошо домашно възпитание се дължи и на неумение на учителя да се справи с положението. Никой не е казал, че е лесно.

# 609
Истината наистина е по средата. Но и в двете версии се говори за насилие. Това освен на лошо домашно възпитание се дължи и на неумение на учителя да се справи с положението. Никой не е казал, че е лесно.

Да така е. Но ако е вярно, че класната му и психоложката на училището са се занимавали активно с него...

# 610
Никак не обичам да се включвам в подобни (твърде емоционално) поднесени казуси и да ставам самата аз обект на подозрение в нечисти помисли.
Стане ли дума за тормозено дете, всеки е особено чувствителен - и с право. Всички можем спокойно да се поставим на мястото на безпомощния и съкрушен родител, защото желанието да защитиш детето си - физически и морално - е най-изконното право на всяка майка. И родител. И член на обществото, който не е изгубил все още своята човешка чувствителност.

Но (случайно) познавам твърде отблизо всички действащи лица на драмата. И, ако става въпрос за друг учител и друго дете - е, бих затаила някакви свои съмнения в подкрепа на тормозеното дете.  Бих била склонна да застана зад  всеки срещу простотията и агресията.

Ама точно тази учителка ... няма начин просто.

На тази учителка аз съм и поемала порасналите класове. Как само я обичат - и децата, и родителите ... как я търсят още. Чак да изревнува малко човек.

Невероятно етичен, морален, грамотен - всичко най-добро, което може да хрумне на човек, и което трябва да стои пред името "учител" - е тя.

Един от най-обичаните учители, които познавам въобще. Топла, всеотдайна, умна. Плюс това - естет отвсякъде. За нея няма невъзпитани, хиперактивни, страдащи от дефицит деца. За нея няма удобни диагнози. Винаги работи с всички с еднакъв хъс и без оправдания.

Да се изплюеш в душата на такъв човек ... с красиви думи ... и съмнителни мотиви ... за мен е отвратително.

За Спас ще се въздържа да говоря. Той е дете. Не е красиво да се нищи едно дете по телевизия , фейсбук или форум.

Но фактът, че въпросната Ирина си позволява да изрича имена на други деца в ефир и да лепи върху тях етикета:"насилник", вече би трябвало да светне сигнално в доверчивите и добронамерени очи на другите родители.

А ако утре случайно чуете името на своето дете в ефир и някой го окичи с епитет "агресор", "насилник", как ще защитите семейството си от тази екранна агресия?

Къде е истината? Хмм, очевидно в устата на този, който държи микрофона.

От мен - бъдете здрави и весели празници.

# 611

Да така е. Но ако е вярно, че класната му и психоложката на училището са се занимавали активно с него...

Това им е работата и тя не е свършена.

# 612
Всеки, който изнася публично информация свързана с едно или друго дете постъпва еднакво нередно. Както известните, така и неизвестните тук в темата. А това, че една учителка е обичана от всички изобщо не доказва нищо. И най-обичаните учители не се справят с определени деца даже и да е, защото не си пасват, но това всички го знаем. И не знам с какъв акъл преподаватели идват да пишат във форум и изнасят поверителна информация. Нямате ли клауза в договора, която да забранява това?!

# 613

Това им е работата и тя не е свършена.

Дали? Самата ти надявам се знаеш, че подобни прояви не изчезват като изтрити с гумичка. Трябва време и усилия от всички засегнати страни.

Ирина сама изнесе въпросната информация за сина си. От там нататък подобни констатации са не на място. Peace

# 614
  • в страната на чудесата
Моето дете също познава Спас, макар че не са в един клас. Каза, че никога не е имало проблеми с него, освен че е малко по-едър и непохватен. Познавам и дъщеря и, изумена съм от коментарите за цинизъм.
Да, в училището има проблем с агресивните деца на някои известни хорица, но те никога не си тръгват. Ето това я е вбесило - преди месец се оплака майка на дете от ПУК, че цяла група родители се редуват да следят дали отрочето не помня на кого е в клас - обиди, ритници, цинизма и с думи и с жест, а оплакването е довело до заплахи към родителите. Жената се беше запътила да подава жалба. Нямам идея какво е станало и къде е била истината.

Но е факт, че отговор на училището нямаше днес

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 21:09 от Leika_moja

Общи условия

Активация на акаунт