Частни училища - информативна тема 11

• 101 792
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Както обикновено, истината е по средата. Но сега ще има всемъзможно взаимно каляне, за да се докаже кой е по-най прав...

# 616
  • в страната на чудесата
Е да, така е. Но пък стъпката на Тенчева е доста сериозна - жалко ако е само обикновен реваншизъм.

# 617
Смятам, че нещата няма да свършат до тук. Тя си позволи ужасни думи по адрес на други две деца. Дори имената им каза.
Не знам дали училището ще предприеме съдебни действия защото тя съвсем умишлено не го спомена нито веднъж, но ако не излезат публично с изявление само ще изгубят. Смятам, че го дължат на всички останали деца в училището.

А за агресивното дете в ПУК истината също не е точно най тиражираната.  Peace дори не смятам, че точно това дете може да се опредили точно с думата агресивно.

# 618
  • в страната на чудесата
Ако съдя по досегашните реакции (не само на ПБ), просто ще изчакат да мине шума. Собственичката се чувства на върха...

# 619
Ако съдя по досегашните реакции (не само на ПБ), просто ще изчакат да мине шума. Собственичката се чувства на върха...

Абе удара е сериозен. Не мисля, че този път би замълчала.

# 620
  • в страната на чудесата

Абе удара е сериозен. Не мисля, че този път би замълчала.

Ами дължи го най-малко на родителите в училището. Любопитна съм какво ще предприеме и дали това ще се отрази на броя на отказалите се семейства...

# 621
Много точно казано!  bouquet

# 622
  • София
И добре ще направят, акозамълчат. Аз лично се съмнявам в описаното от госпожата. Ако се беше случило точно така, както тя го описва, досега сто пъти щеше да е преместила детето. Както казват, нищо лично - просто бизнес. - пиарът трябва да си върви. ако беше вярно това, което казва, досега тя щеше да е подала сто жалби, да вдигне пушилката. А и не вярвам, че написаното е просто излята болка и мъка, а доста добре обмислено. отделно ми е странно едно дете да бъде държано толкова време вкъщи при наличието на тоооолкова много училища. Детето на индивидуана подготовка няма да стане по-знаещо и по-можещо, а е по-вероятно да се депресира, особено ако е било жертва на тормоз. Защо да изолираш дете от връстниците му, и то точно във възраст, когато всички деца са в училище и основно животът се върти около преживяванията в училище? Ако училището замълчи, ще постъпи по-добре. Госпожата очевадно иска внимание. Ако имаше тормоз, щеше да е подала жалба в полицията, ВПС, съд и където се сети човек. Защо досега не го е направила? Нищо чудно това да е част от нов проект - сега да започне да се изживява като поборник срещу училищното насилие и цъфне с някоя кампания или организация.

# 623
  • София
Нищо чудно това да е част от нов проект - сега да започне да се изживява като поборник срещу училищното насилие и цъфне с някоя кампания или организация.
Че тя си го каза в прав текст в интервюто, замисляла се след случилото да създаде организация, която да помага при подобни проблеми, най-малкото те  да достигат  до повече хора с помощта на медиите. И на мен ми изглежда натъкмена тази история. Peace 3 години чак да не реагираш при проблеми и с обучение, и с незаинтересован учител и управа, и с груби взаимоотношения между децата в добавка на по-късен етап...

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 08:19 от пенсионирана русалка

# 624
  • София
Като гледам какво съчувствие й съчувстват, може и да успее. Аз на тази жена не й вярвам.

# 625
  • София
Само преди 2 седмици в "Ева " Ирина Тенчева се фукаше с престилката си Ив Сен Лоран и обясняваше че децата ѝ са на училище в момента, а бебето си върши бебешките работи на горния етаж  Rolling Eyes Та явно е ходел на училище синът ѝ.
Не ѝ вярвам изобщо. Лошо впечатление ми направи и, че в сутрешния блок на бтв повтаряше почти дословно това, което беше написала във фейсбук профила си, със същите думи... сякаш го е наизустила.

Не знам какъв е правилният ход за училището, дали е по-добре да замълчи или да излезе с някакви публични обяснения. Не знам и как е добре да постъпят родителите на децата, чиито имена Ирина си позволи да развее в ефир... но пък се въздържа да каже името на това така лошо-лошо-лошо училище Confused

# 626
  • София
  Някой спомена за подбор на родителите. Ако съм собственичка на училище подбора ще ми е по този показател. А на Тенчева и аз не й вярвам.

# 627
  • София
Ама, чакайте, пак е имало подбор - тази госпожа си създаде положителен имидж - позитивна и дъра-дъра, като особено предимство е, че е публична личност, живее с конкретен мъж и пр. Кой директор би пренебрегнал родител с такива характеристики за сметка на "прост счетоводител"? Та, това с подбора си действа, просто всеки го интерпретира по различен начин - вие като родители по един начин, а отговорните фактори по съвсем друг.

# 628
  • София
Аз също мисля като Анди. Ако училището замълчи, бурята в чаша вода ще отмине за седмица. Ако се обадят, край няма да има.

# 629
Схемата е ясна: едно изтървано дете лази по нервите на всички; в един момент престават да го търпят и му отвръщат, при което майката писва. Така че това, което тя е написала, вероятно е вярно, но зад него личи и спестената предистория. Така например в интервюто майката каза, че е нормално в тази възраст да се наместват характерите, но имало някаква граница, която според нея е прескочена. Е, те за тая граница май става въпрос. Отговорът на всяка агресия винаги може да е по-голяма агресия. Майката нарича това преминаване на границата. Никое училище не е застраховано от тези проблеми, освен може би това, което си подбира учителите или случайно е попаднало на добри.

Общи условия

Активация на акаунт