Частни училища - информативна тема 11

• 101 791
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Andariel интесесно ми е колко майки на тормозени деца са подавали жалби? Тук имаше цяла тема за тормоза в училище . Нямаше родител на тормозено дете, който да сподели че е подал жалба. Повечето просто преместиха децата си а насилниците останаха.
Дали едната страна е тормозела психически а другата физически. Дали е било за 2 дни или за 1 година за мен лично няма значение. За мен е важно , че училището не е реагирало. И това е най-страшното. Защото всеки си завира главата в пясъка и счита че това не е негов проблем. А за мен това е проблем на цялото общество. И евала на Ирина че застана с лицето си. Аз не вярвам на идеята че е реклама. Ако Пенка и Иванка имат нужда от такава. То 99% от мас знаят коя е тази жена.

# 631
  • в страната на чудесата
Схемата е ясна: едно изтървано дете лази по нервите на всички; в един момент престават да го търпят и му отвръщат, при което майката писва. Така че това, което тя е написала, вероятно е вярно, но зад него личи и спестената предистория. Така например в интервюто майката каза, че е нормално в тази възраст да се наместват характерите, но имало някаква граница, която според нея е прескочена. Е, те за тая граница май става въпрос. Отговорът на всяка агресия винаги може да е по-голяма агресия. Майката нарича това преминаване на границата. Никое училище не е застраховано от тези проблеми, освен може би това, което си подбира учителите или случайно е попаднало на добри.
Вие бяхте там ли?
Училището определено има проблеми и не само свързани с агресията. За мен по-смущаващо е нежеланието да поемат ангажимент. Решения има много, преместване в съседен клас, работа с детето, работа с останалите деца. Факт е, че качеството на обучението намалява и фелдфебелщината не води до добри резултати. Човек преглъща много, говори, след това просто му идва в повече. Госпожата има трибуна, редно е да поканят за отговор училището не за конкретния случай, а за повдигнатите общи въпроси.

# 632
  • София
Тези майки първо не са публични личности, разполагащи с предимствата на публичната личност, не излизат след три години (останах с впечатлениие за толкова дълъг период) да пишат сърцераздирателни  истории на страницата си. Тук не става въпрос за обикновената потисната житейски и пр. майка, която не знае какво да прави, говорила е с директора, с психолога и т.н. в държавното училище, и е получила само вдигане на рамене. Но и най-загубената майка не търпи три години. Сори, ама нали става въпрос за частно училилище - не те кефи точно това училище, вземаш си парите и детето и отиваш в друго. Особено ако си публична личност, си с предимство, защото правиш и добър имидж на училището (а пък в нашето училище Х учи детето на А, а щом А си е записал детето в това училище, значи е добро, защото той няма да се мине). И сега с това как детето си стояло цяла година вкъщи, за да наваксва. Тя вече е намерила решение навъпроса - одетето е вкъщи, и то това вече е с давност доста време. Не е кризисната ситуация на това как вчера детето е било бито и майката е объркана, гневна, уплашена и пише емоционално на страницата си, или както често виждаме тук - да пуска тема. Защо след толкова време вади тази карта?  Историята е мътна отвсякъде, но определено не възприемам госпожата като жертва. По-скоро като актриса.

Кое училище точно има право на отговор? Нали не е казано име на конкретно училище или греша? Ако е назовано училището, ок, тогава трябва да има отговор, но ако не е назовано кой точно трябва да дава отговори? Нека първо госпожата да назове училището, пък после то да отговаря. Не съм гледала репортажите.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 10:43 от Andariel

# 633
Аз разбрах от разказа, че тормоза е отскоро. Изобщо не е от 3 години. Тези три години са имали други проблеми. Изоставане с материала, незаинтересованост от страна на учителите и т.н.
Доколкото разбрах са взели решение да сменят училището по-рано през годината. Просто са искали годината да завърши детето там.
Явно в последно време чашата е преляла.
Точно това , че е публична личност помага за това някой да я чуе.  И аз доколкото схванах детето е спряно преди няколко дни. Тоест не е след дъжд качулка.

# 634
Схемата е ясна: едно изтървано дете лази по нервите на всички; в един момент престават да го търпят и му отвръщат, при което майката писва. Така че това, което тя е написала, вероятно е вярно, но зад него личи и спестената предистория. Така например в интервюто майката каза, че е нормално в тази възраст да се наместват характерите, но имало някаква граница, която според нея е прескочена. Е, те за тая граница май става въпрос. Отговорът на всяка агресия винаги може да е по-голяма агресия. Майката нарича това преминаване на границата. Никое училище не е застраховано от тези проблеми, освен може би това, което си подбира учителите или случайно е попаднало на добри.
Вие бяхте там ли?
Училището определено има проблеми и не само свързани с агресията. За мен по-смущаващо е нежеланието да поемат ангажимент. Решения има много, преместване в съседен клас, работа с детето, работа с останалите деца. Факт е, че качеството на обучението намалява и фелдфебелщината не води до добри резултати. Човек преглъща много, говори, след това просто му идва в повече. Госпожата има трибуна, редно е да поканят за отговор училището не за конкретния случай, а за повдигнатите общи въпроси.
Не, само анализирам двете версии. И в двете се говори за едно и също, но всеки се ограничава в своята половина от истината. Не е нужна особена прозорливост, за да се напаснат двете половини от историята и да се получи реалната картина.

# 635
  • София
От написаното на страницата й останах със съвсем друго впечатление, а именно за системен тормоз и детето е вкъщи  от доста време. Ще прочета пак.

# 636
  • София
От написаното на страницата й останах със съвсем друго впечатление, а именно за системен тормоз и детето е вкъщи  от доста време. Ще прочета пак.
Точно същото идвах да напиша и аз.
А в интервюто по тв каза, че от месеци не ходят на училище вече и никой не се е обадил да попита защо.

# 637
  • София
%Отлагам изливането на този текст вече месеци. Причината е, че за себе си съм разбрала, че по-добре пиша, когато усвоя емоциите си, когато мога да погледна историята отстрани, като на герой от новинарски материал: да кажа нещо по същество, с факти, без нюанси на лично отношение."

Иначе умело води аудиторията с използването на определени думи, пише с недомлъвки. За мен това не е емоционално излияние, а съвсем внимателно обмислено и редактирано. Емоционалната майка казва "търпях, търпях, но вече не мога- вчера:онзи ден:преди три дни с детето ми постъпика така и така". Има числа, точен ориентир във времето, маккар и да не са посочени конкретни дати, но има достатъчно опорни точки за време на събитието. Отгърнете тук темите, свързани с насилие в училище и как се изразяват майките - ще откриете разликата. Дори суперинтелигентна и суперобразована майка ще се изрази емоционално, ще разкаже цялата случка, ще има и подробности и т.н., защото тя ще го преживява отново, но няма да описва как точно сега, докато пише, й треперят пръсти е и пр. Треперенето на пръстите и пр. ще си личи по печатните грешки най-малкото. Дори професионалните машинописци допускат грешки в емоционален момент. а, да, и не си прави рИклама на училищните постижения. Коя от нас тук ще разказва за тормоза на детето си и ще се сети да си напише успеха от олимпиадите и изпита за университет?

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 11:08 от Andariel

# 638
Не, все пак мисля, че тя е искрена и нещата за нея наистина стоят така. Просто тя гледа на нещата само от ъгъла на майката на "малко буйничко, но иначе много добро дете". Вероятно тук наистина е права. Проблемът идва, когато това дете се сблъска с други "малко буйнички, но иначе много добри деца". Тя си е сложила някаква граница за тази буйност и сега, когато я вижда премината, реагира. Това, което не вижда обаче, е, че и нейната граница е твърде широка и затова е премината толкова лесно.

# 639
Освен това има един намек за друга страна на въпроса в нейните думи. Детето е отсъствало известно време и "новите" деца са взели от него лидерството в класа. Мисля, че в интервюто го каза.

Хоуп, а ти как разбра, че училището не е реагирало изобщо? Аз не бих се обзаложила, че това е истина. Това е версията на Тенчева. А аз чух и друга версия за ситуацията.

Освен това Тенчева стартира нов личен проект. От впечатленията ми за нея(лични), тя би минала през всичко за да бъде център на внимание.  Peace

# 640
  • София
Да влезе Фройд!  Wink

# 641
  • София
Освен това Тенчева стартира нов личен проект. От впечатленията ми за нея(лични), тя би минала през всичко за да бъде център на внимание.  Peace

С това съм абсолютно съгласна

# 642
Аз разбрах от разказа, че тормоза е отскоро. Изобщо не е от 3 години. Тези три години са имали други проблеми. Изоставане с материала, незаинтересованост от страна на учителите и т.н.
Доколкото разбрах са взели решение да сменят училището по-рано през годината. Просто са искали годината да завърши детето там.
Явно в последно време чашата е преляла.
Точно това , че е публична личност помага за това някой да я чуе.  И аз доколкото схванах детето е спряно преди няколко дни. Тоест не е след дъжд качулка.

# 643
Нещо натиснах и поста ми излезе 2 пъти....да ме извините за което.

Искала да е център на внимание.....боже, боже....със сигурност към нея има повече внимание отколкото към съфорумките тук. Жената има всичко в този живот - най малко ще и е нужно внимание от Пенка.
Реклама на нов проект....ами вие да не мислите че Иван не би логъл да й рекламира проекта. Та човека е в космос, сравнено с нашата държавна действителност.

# 644
  • в страната на чудесата
...Това е версията на Тенчева. А аз чух и друга версия за ситуацията.
за мен ще е много интересно да чуя другата версия. има ли също отговор за ниските резултати?

Общи условия

Активация на акаунт