Airbnb?

• 89 928
  • 717
  •   1
Отговори
# 270
  • Русе
За да нямате такива проблеми първо си пишете с хоста, да ви отговори, че всичко е наред и после буквайте и плащайте.
Въпреки, че аз съм буквала и ако няма потвърждение в рамките на 24 часа нищо не съм плащала и нищо не са ми блокирали като сума.

# 271
Имала съм случай да букна през глава, без да пиша преди това на хоста, и той да откаже резервацията (говоря за случай, който не е с instant booking) в уречения 24-часов срок по негови си мотиви. Не ми удържаха нищо, както и на него не му се брои за cancellation.   

# 272
  • София
Винаги първо се свързвам. От 2016 само през airbnb пътуваме и съм много доволна, нямам никакви забележки.

# 273
А апартамент без асансьор в идеален център на 4 или 5  етаж може ли да се пусне на airbnb? Ако аз съм турист не ми пречи това, наистина предпочитам стая в апартамент чрез  airbnb отколкото хотел и дори кухня не ми е необходима, най-много за сутрешно кафе.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 09:29 от wildmama

# 274
Защо да не може? Просто трябва да го укажеш в описанието, за да не ти пада рейтингът после от недоволни. Ние живеем на 5-и етаж в центъра и под нас апартамента на 4-ти го отдават за туристи (чрез букинг обаче, ако това има значение). Не забелязвам да се е отразило на мненията, а е голям апартамент, луксозно направен и идват и хора с деца дори. Таваните са високи и стълбите са доста. Ако предложиш конкурентна услуга и цена, не мисля, че това е чак непредолим проблем (може би защото съм свикнала да се качвам). Конкуренцията в центъра обаче вече е доста голяма, почти във всеки вход се отдават апартаменти на хотелски начала.

# 275
  • Русе
Няма проблем. Ползвам само airbnb и до сега само веднъж е имало асансьор, даже това лято в Париж, момчето ни предупреди, че е на 5 етаж с доста стръмни и тесни стълби и се беше притеснил да не съм много възрастна за тях, защото дъщеря ми им писа, че е смайка си. Смяхме се после, че бяхме направили крака от качване и слизане. Малко е кофти с багажа само.

# 276
Сега се сещам наистина, че в старите столици на Европа са масово туристическите настанявания по кооперации с високи стълби.

# 277
  • София (Възраждане)
В особеностите на настаняване изрично се посочва и още преди да се плати, струва ми се, излиза предупреждение за клиента.

# 278
  • срещу двата комина :)))
няма никакъв проблем , че няма асансьор. Мноооооого рядко съм попадала на airbnb  с такъв  Grinning

# 279
  • Sofia
Бих искала да попитам наемодателите чрез Airbnb какви консумативи предлагате и са включени в цената? Консумативи за баня, капсули за кафе? Има ли възможност за допълнително заплащане за такива от госта т.е да доплати за тях само ако са му нужни? Също така оставят ли се допълнително кърпи?

# 280
  • София (Възраждане)
Днес попаднах на обява, в която собственикът налага лимит за ползване на електричество и вода. Нищо не пречи да упоменеш в обявата в графа "Other things to note", че консумацията се заплаща отделно. Но си признавам, в качеството на гост, подобни забележки не ми допадат и бих се ориентирала към друго подобно място за настаняване.

# 281
  • Sofia
Въпроса е по-скоро когато пътувате в чужбина предоставят ли ви подобни консумативи ? Имате ли душ гел и шампоан в банята, кафемашина, еднократни чехли, бутилки вода? Колко често има пералня/сушилня и тя може да се използва?

# 282
  • Русе
Някъде има, другаде-не. Всичко е упоменато в условията. Наличието на хавлии, сешоар, сушилня, пералня, кухня, закуска и т.н. някъде се упоменава, че може да ти осигурят закуска срещу едиколко си евро. На много места във франция имаше кафе, нес или капсули или преса, зависи от мястото.
Била съм и на място само с чаршафи и съответно много ниска цена, но мен ме устройваше.

# 283
И моя опит е такъв- има места с и без консумативи, описано си е в обявата. Случвало ми се е на места, в чиято обява няма такива екстри, да заварваме абсолютно всичко необходимо- тоалетни принадлежности, захар, олио, подправки, кафе, чай, вода и тн. Приемам го като комплимент и ако и всичко останало е наред давам висока оценка после в ревюто си.

# 284
Два пъти съм резервирала през сайта. Имаше подправки, кафе, тоалетни принадлежности. В единия апартамент нямаше кафе машина и по моя молба беше осигурена такава( май я донесе от къщи). Не държа на подправки, но поне тоал.принадлежности, ютия, сешоар, кафемашина или кафеварка искам и такъв апартамент търся.

Общи условия

Активация на акаунт