Airbnb?

• 89 765
  • 717
  •   1
Отговори
# 630
Свързах се със спорта, оказва се че има и такива обяви и аз попадам точно на тях.

# 631
Здравейте, за първи път използвам платформата Airbnb и се притеснявам дали не съм оплескала нещо. В началото на месеца направих резервация за 9 нощувки в апартамент в Истанбул, като първоначално капарирах, а след няколко дни платих и останалата сума. Получих съобщение с потвърждение на резервацията от домакините и кратка информация. Сега като разглеждам подробности за резервацията, обаче, виждам че има някакъв код за потвърждение, който не ми е явно къде трябва да се потвърди. А в секция резервации никъде не ми излиза, че имам предстояща такава. Какво пропускам? Започвам да се филмирам, че ще се окажем без резервация

# 632
Дайте скрийншот да видим за какво става въпрос, иначе само можем да гадаем... Ако е активна, резервацията се вижда в предстоящи резервации.

# 633
Дайте скрийншот да видим за какво става въпрос, иначе само можем да гадаем... Ако е активна, резервацията се вижда в предстоящи резервации.

Ето така изглежда - през подробности на отговора с потвърждението всичко изглежда наред. А през резервации излиза, че няма предстоящи и въобще никакви.

# 634
Доколкото виждам от втория скрийншот, не сте в графа Предстоящи.

# 635

Аз затова и се паникьосвам вече. Какво трябва да направя в този случай?

# 636
Пишете на съпорта.
В чат веднага отговарят.

# 637
  • София

Аз затова и се паникьосвам вече. Какво трябва да направя в този случай?
Първо: да не влизате в секцията за хостове и да търсите резервация за апартамент, който ВИЕ ОТДАВАТЕ ПОД НАЕМ, защото Вие сте наели, а не отдали апартамент. Влизате само в секцията: ПЪТУВАНИЯ
Второ: да спрете да се паникьосвате, защото имате резервация

# 638
Здравейте!
Ползвам платвормата от години, но сега се опитах да направя резервация и имам проблем с плащането: Плащането минава успешно в банката, получавам съобщение от банката за извършено плащане. Но през платформата ми дава, че банката отказва плащането.
Свързах се с банката и пуснахме рекламация за връщане на парите.
Свързах се със съпорта - по техен съвет и заедно с тях ползвахме друга карта за плащане. Но се оказа, че резултатът е същия. Изпратих на съпорта съобщението от банката. Разглеждат случая.
Някой имал ли е такива проблеми и как са успели да ги разрешат?
Картите, с които правих плащането са ползвани и друг път за резервация в Airbnb.

# 639
Здравейте!
Ползвам платвормата от години, но сега се опитах да направя резервация и имам проблем с плащането: Плащането минава успешно в банката, получавам съобщение от банката за извършено плащане. Но през платформата ми дава, че банката отказва плащането.
Свързах се с банката и пуснахме рекламация за връщане на парите.
Свързах се със съпорта - по техен съвет и заедно с тях ползвахме друга карта за плащане. Но се оказа, че резултатът е същия. Изпратих на съпорта съобщението от банката. Разглеждат случая.
Някой имал ли е такива проблеми и как са успели да ги разрешат?
Картите, с които правих плащането са ползвани и друг път за резервация в Airbnb.
Вчера се опитах да платя една резервация и ми блокира пари в картата, но резервация няма.
Писах на съпорта, каза да повторя плащането. Та сега имам две блокирани суми и нито една резервация. Днес ще ходя до банката. А с картата непрекъснато плащам, не е в нея проблема.

# 640
The Invisible, изглежда имат проблем.
Но от съпорта не казват нищо конкретно - само "изчакайте ще проверим".
Аз нямам време да чакам, за съжаление. Ще правя резервация през друга платформа, а с тук ще си търся парите в последствие.
Това ми е последния път, в който ги ползвам.

*Редактирам: Всичко ми е много странно. Първо ми казаха да пробвам с PayPal/ Google Pay. После съпорта цяла вечер ми изпращаха съобщения - пробвайте пак. Обадиха ми се с уверението да пробвам пак, че всичко ще е наред.
Аз категорично отказах.
Това не е нормално.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 09:45 от meche_72

# 641
  • Sofia
Момичета, има ли тук хора които отдават апартаменти чрез платформата?

Опитвам да се ориентирам струва ли си пред обичайния дългосрочен наем на желище в София?

# 642

Опитвам да се ориентирам струва ли си пред обичайния дългосрочен наем на желище в София?
Няма как някой да ти каже за твоят апартамент, защото зависи от състоянието, от обзавеждането, от локацията и най-вече от цената.

Провери апартаментите около твоя колко свободни дати имат в близките 30 дни и ще ти стане ясно дали си заслужава, като съобразиш горните неща.

# 643
  • София
Колега на ММ отдава дългосрочно под наем апартамента си. За него си струва.

# 644
  • Sofia
Моите впечатления са че цената на апартаментите за нощувки в платформите е ниска поради високата конкуренция. В същото време стойността на дългосрочните наеми за обзаведени апартаменти се повиши - това са моите впечатления но може и да греша. Въпросът ми беше адресиран към хората, които са избрали да работят с платформите - дали си струва.

Общи условия

Активация на акаунт